Seznam programov
Filmoteka na Spored.tv

Neuklonljiv

Neuklonljiv, 2014
biografski

Unbroken, ZDA, 137 min

Imdb ocena 7.2

Žanr: biografski, drama, Športni

Igrajo: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Miyavi

Režija: Angelina Jolie

Avtorji: Joel Coen (scenarij), Ethan Coen (scenarij), Richard LaGravenese (scenarij), William Nicholson (scenarij), Laura Hillenbrand (knjiga)

Jezik: angleški, japonski, italijanski

Neuklonljiv - Unbroken

Slovenski opis filma:

Neverjetna življenjska zgodba olimpijskega in vojnega junaka Louisa Zamperinija (Jack O'Connell), ki je s tovariši preživel letalsko nesrečo in prestal nečloveške razmere v japonskem ujetniškem taborišču med drugo svetovno vojno.Slavna igralka in režiserka balkanske vojne drame V deželi krvi in medu Angelina Jolie prinaša neverjetno resnično zgodbo športnika in vojaka Louisa Zamperinija (Jack O'Connell). Sin italijanskih emigrantov je v Združenih državah preživljal težavno otroštvo, toda trdoživa narava in vztrajnost na atletskih stezah sta ga naposled pripeljala na berlinske olimpijske igre leta 1936. Ob izbruhu druge svetovne vojne so ga vpoklicali v vojsko, a je kot letalec na bombniku strmoglavil nad Pacifikom, potem pa po dolgih sedmih tednih na morju padel v roke Japoncem. Kljub obupnim razmeram v ujetništvu, fizičnim naporom in številnim poniževanjem, se je odločil kljubovati neusmiljenim stražarjem in do konca vojne ostal neuklonljiv.

Originalni opis filma:

The life of Louis Zamperini, an Olympic athlete who joined the armed forces during the second world war. Only to be captured by the Japanese navy after a plane crash in the Pacific. During his capture, Louie must continue his fight by surviving through the war.