Predsednik

Predsednik, 2014
drama
The President, Gruzija, Francija, Velika Britanija, Nemčija, 119 min Imdb ocena: 7.4 Žanr: drama Igrajo: Mikheil Gomiashvili, Dachi Orvelashvili, Tornike Bziava Režija: Mohsen Makhmalbaf Avtorji: Mohsen Makhmalbaf, Marzieh Makhmalbaf Jezik: gruzijski
Predsednik - The President

Slovenski opis filma:

Predsednikova družina z železno roko vlada deželi ter uživa v razkošju in zabavi. Ko državni udar nasilno konča njegovo vladavino, mora predsednik nenadoma poskrbeti za mladega vnuka in prisiljen je v beg. Predsednikova družina z železno roko vlada deželi ter uživa v razkošju in zabavi – na račun revščine nezadovoljnega prebivalstva. Ko državni udar nasilno konča njegovo vladavino, preostanek družine pa z letalom pobegne iz države, mora predsednik nenadoma poskrbeti za mladega vnuka in prisiljen je v beg. Čez noč postane najbolj iskan ubežnik in na njegovo glavo je razpisana tiralica; z dečkom morata na nevarni poti prekrižariti vso državo in priti do morja, kjer ju čaka ladja, ki ju bo odpeljala na varno. Pod krinko uličnega glasbenika se predsednik pridruži ljudem, ki so več let trpeli pod njegovo diktaturo; moža in nedolžnega otroka čakajo enake preizkušnje, ki so sprožile dolgotrajno sovraštvo množic do režima.

Originalni opis filma:

A brutal dictator comes face to face with the injustices committed by his regime when his country is taken over by revolutionists.