Sodnik

Sodnik, 2014
kriminalni
The Judge, ZDA, 141 min Imdb ocena: 7.4 Žanr: kriminalni, drama Igrajo: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton Režija: David Dobkin Avtorji: Nick Schenk (scenarij), Bill Dubuque (scenarij), David Dobkin (zgodba), Nick Schenk (zgodba) Jezik: angleški
Sodnik - The Judge

Slovenski opis filma:

Odvetnik iz velemesta Hank Palmer se vrne v rodni kraj, kjer je njegov ostareli oče, lokalni sodnik, osumljen umora. Odločen je razkriti resnico, medtem pa se vnovič zbliža s svojci in prijatelji, ki jih je pred leti zapustil.Skrivnosti iz preteklosti se spremenijo v preizkušnje na življenjski poti. Robert Downey Jr. je premožni odvetnik iz velemesta Hank Palmer, ki se zaradi materinega pogreba vrne v rodni kraj na podeželju; a stvari se zapletejo, ko se njegov odtujeni oče in dolgoletni krajevni sodnik (Robert Duvall) znajde na zatožni klopi, osumljen umora. Bahavi in domišljavi odvetnik nima druge možnosti, kot da na sodišču zastopa ostarelega, trmastega očeta. Ta se kot nalašč ne spominja dogodka, ki mu ga očitajo, poleg tega pa pred sokrajani in svojci prikriva neko hudo bolezen. Hank je odločen razkriti resnico, medtem pa se vnovič zbliža z družino in prijatelji, ki jih je pred leti zapustil.

Originalni opis filma:

Big-city lawyer Hank Palmer returns to his childhood home where his father, the town's judge, is suspected of murder. Hank sets out to discover the truth and, along the way, reconnects with his estranged family.