Seznam programov
Filmoteka na Spored.tv

Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj

Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj, 2015
akcijski

Tomorrowland, ZDA, Španija, 130 min

Imdb ocena 6.4

Žanr: akcijski, avantura, družinski

Igrajo: George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson, Raffey Cassidy

Režija: Brad Bird

Avtorji: Damon Lindelof (scenarij), Brad Bird (scenarij), Damon Lindelof (story by), Brad Bird (story by), Jeff Jensen (story by)

Jezik: angleški, francoski, japonski

Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj - Tomorrowland

Slovenski opis filma:

Skupna usoda poveže radovedno najstnico in genialnega izumitelja, ki se odpravita na nevarno nalogo, da bi razkrila skrivnost kraja, izgubljenega v času in prostoru, znanega kot Dežela jutrišnjega dne.Walt Disneyjev dvakratni oskarjevec Brad Bird prinaša skrivnostno znanstvenofantastično pustolovščino z dobitnikom oskarja Georgeem Clooneyjem v glavni vlogi. Skupna usoda poveže briljantnega izumitelja in razočaranega nekdanjega mladega genija Franka (George Clooney) ter brihtno, radovedno, optimistično in nad znanostjo navdušeno najstnico Casey (Britt Robertson). Skupaj se odpravita na nevarno nalogo, da bi razkrila skrivnost kraja, izgubljenega v času in prostoru, znanega kot Dežela jutrišnjega dne – da bi rešila človeštvo in našla svoje resnično življenjsko poslanstvo. Avtorja nadaljevanke »Skrivnostni otok« Damon Lindelof in Brad Bird po zgodbi Lindelofa, Birda in Jeffa Jensena prinašata vznemirljivo pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v dimenzije v času in prostoru, o kakršnih so samo sanjali.

Originalni opis filma:

Bound by a shared destiny, a teen bursting with scientific curiosity and a former boy-genius inventor embark on a mission to unearth the secrets of a place somewhere in time and space that exists in their collective memory.