TV spored HBO 2


15. oktober 2018 - 21. oktober 2018
10:05 Spet doma, film
 • Home Again (2017), 2017
 • Nedavno ločeni materi dveh otrok Alice se življenje zasuka na glavo, ko se v njeno hišo za goste vselijo trije mladeniči. Nova družina in romanca pa doživita odločen zastoj, ko se s kovčkom v roki na pragu pojavi njen nekdanji mož.Reese Witherspoon v vlogi Alice Kinney je osrednja junakinja sodobne romantične komedije. Po tem, ko se je ločila od moža (Michael Sheen), Alice sklene začeti znova in se z dvema majhnima hčerama preseliti nazaj v rodni Los Angeles. Med večerno zabavo za 40. rojstni dan Alice sreča tri nadobudne mlade filmske ustvarjalce, ki po naključju ravno iščejo primerno prenočišče. Alice jim ponudi, da se lahko začasno nastanijo v njeni hiši za goste, vendar dogovor zaide v nepričakovano smer. Nova družina in romanca Alice doživita odločen zastoj, ko se s kovčkom v roki na pragu pojavi njen nekdanji mož. Film prinaša zgodbo o ljubezni, prijateljstvu in različnih družinah, ki si jih ustvarimo. Največja življenjska lekcija je ta: začeti znova ni priporočljivo za začetnike.
 • Igrajo: Reese Witherspoon, Pico Alexander, Michael Sheen, Candice Bergen, Jon Rudnitsky, Režija: Hallie Meyers-Shyer
11:40 Pingvini gospoda Popperja, film
 • Mr. Popper's Penguins, 2011, komedija, IMDb ocena: 6.0
 • Gospod Popper je poslovnež, ki o pravem življenju ne ve veliko, ... dokler ne podeduje šestih pingvinov. Ti spremenijo njegovo stanovanje v snežni raj, njegovo življenje pa v čisto zmedo.Nepremičninski poslovnež Tommy Popper (Jim Carrey) odrašča v Brooklynu in preživlja otroštvo med radijskimi pogovori z očetom, svetovnim popotnikom. Veliko let pozneje je ločen, svoje otroke vidi le vsak drug konec tedna, živi za svoje delo in ves čas misli zgolj na denar. Obeta se mu pomembno službeno napredovanje. Toda ko nekega dne v varstvo sprejme skupino pingvinov, se njegovo življenje čez noč obrne na glavo. Skuša se znebiti nepričakovane pošiljke, ki jo je očitno podedoval po očetu, a je to veliko težje, kot se zdi. Nadležna bitja njegovo stanovanje spremenijo v svoj novi antarktični dom in z neskončnimi vragolijami Popperja spravijo ob pamet. Kljub vsem težavam se Popper počasi privadi na nove pernate prijatelje in se pridruži njihovim zabavnim dogodivščinam. Čeprav zato odpade pomemben posel, sam pa skoraj pristane v zaporu, se Popper nauči najpomembnejše lekcije: pomena družine – tiste človeške ali kakšne drugačne.
 • Igrajo: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll, Režija: Mark Waters

več
Pingvini gospoda Popperja, film
13:15 Podpredsednica II., 4. del
 • Veep Ii. Ep. 04 - The Vic Allen Dinner, 2013
 • HBO premierno predstavlja novo sezono pronicljive humoristične serije, ki ponuja oster in satiričen pogled na omejen svet washingtonske politike. Podpredsednico ZDA igra Julia Louis-Dreyfus, ki je bila za to vlogo nagrajena z emmyjem.HBO premierno predstavlja novo sezono z emmyjem nagrajene humoristične serije avtorja Armanda Iannuccija, ki ponuja oster in satiričen pogled na omejen svet washingtonske politike. Serija spremlja ameriško podpredsednico Selino Meyer (igra jo z emmyjem nagrajena Julia Louis-Dreyfus), ki se spopada z vsakodnevnim napornim urnikom, gašenjem političnih požarov, zagovarjanjem predsednikovih interesov ter se trudi izboljšati svoj neurejen odnos s predsednikom. Druga sezona se začne sredi vmesnih volitev. Selina se v anketah priljubljenosti odreže nekaj nad povprečjem, kar izkoristi za večanje svojega vpliva in prilizovanje predsedniku in njegovemu novemu glavnemu strategu Kentu Davisonu (Gary Cole). A kot smo videli že v zadnji sezoni, lahko še tako banalna odločitev Selininega štaba povzroči nepričakovane in daljnosežne posledice. 4. DEL: Selina se vznemirja, ker je Bela hiša objavila njeno ne ravno laskavo fotografijo. Mika in Kenta zbliža jadranje; Jonah dobi odlično parkirišče; Sue ima razgovor za službo.
 • Igrajo: Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott, Timothy Simons, Režija: Chris Addison
13:45 Bela princesa, 5. del
 • The White Princess Ep. 05 - Traitors, 2017
 • Bela princesa meni, da je Anglijo zgolj navidezno povezala poroka Elizabete Yorške in kralja Henrika VII., vendar je njun osebni in politični razkol vse globlji. Besneča vojna med njima grozi, da bo vnovič raztrgala kraljestvo.Pripoved po istoimenskem romanu avtorice Philippe Gregory prinaša zgodbo o moči, družini, ljubezni in izdaji, ki zaznamujejo enega najbolj burnih obdobij v britanski zgodovini, kakor so ga videle nekatere vplivne ženske tistega časa. Vihrava in vročekrvna poroka med Elizabeto Yorško (Jodie Comer) in kraljem Henrikom VII. (Jacob Collins-Levy) vsaj uradno označuje konec 30-letne državljanske "vojne vrtnic" v Angliji med letoma 1455 in 1485. Vendar Bela princesa ve, da je državo zgolj navidezno povezala poroka Elizabete in Henrika, medtem ko je njun osebni in politični razkol vse globlji. Besneča vojna med njima grozi, da bo vnovič raztrgala kraljestvo; bitka za prestol še zdaleč ni končana.
14:45 Pogum, film
 • Brave, 2012, risani, IMDb ocena: 7.1
 • Pripovedi o epskih bitkah in legendah so se po skrivnostnem škotskem Višavju od nekdaj prenašale iz roda v rod. V animiranki Pogum se pojavi nova zgodba o junaški Meridi.Pripovedi o epskih bitkah in legendah so se po skrivnostnem škotskem Višavju od nekdaj prenašale iz roda v rod. Animacijski studio Pixar in podjetje Disney prinašata novo zgodbo o junaški princesi Meridi, ki se zoperstavi tradiciji in izzove usodo, da bi tako ustvarila lastno. Animiranka spremlja junaško potovanje Meride, spretne lokostrelke in trmaste hčere kralja Fergusa ter kraljice Elinor. Odločena, da si bo sama začrtala življenjsko pot, se Merida upre starodavnemu običaju, ki ga častijo samovoljni gospodarji dežele: velikanski lord MacGuffin, osorni lord Macintosh in prepirljivi lord Dingwall. Meridina dejanja povzročijo zmedo in nejevoljo v kraljestvu in ko gre po pomoč k čudaški čarovnici, ji ta uresniči zlohotno željo. Grozeča nevarnost od Meride zahteva vse njene moči in spretnosti, pa tudi sodelovanje njenih brihtnih in objestnih bratov trojčkov, da bi izničila zverinsko prekletstvo, preden bo prepozno – ter pri tem odkrila pomen pravega poguma.
 • , Režija: Mark Andrews, Brenda Chapman

več
Pogum, film
16:15 Zakaj ravno on?, film
 • Why Him?, 2016, komedija, IMDb ocena: 6.2
 • Ljubeči družinski oče Ned obišče svojo hčer v Stanfordu in tam spozna svojo nočno moro: njenega dobronamernega, vendar družbeno nesposobnega fanta, tehnološkega milijarderja iz Silicijeve doline. Laird bo očitno zasnubil njegovo hčer.Pretirano zaščitniški in ljubeči oče Ned (Bryan Cranston) s preostalimi člani družine med prazniki obišče hčer v Stanfordu. Tam spozna svojo najhujšo nočno moro: njenega dobronamernega fanta, novodobnega tehnološkega milijarderja Lairda (James Franco) iz Silicijeve doline, ki pa se v družbi ne znajde najbolje. Poštirkani Ned je prepričan, da potetovirani in naivni Laird, ki pri intimnih in osebnih stvareh nima dlake na jeziku, nikakor ni dobra partija za njegovo hčer. Enostransko rivalstvo se skupaj z Nedovo paniko še bolj razplamti, saj se v bleščavi tehnološkega gnezda znajde kot riba na suhem, poleg tega pa sluti, da namerava Laird končno zasnubiti njegovo hčer. Ned se ne misli kar tako predati in poskrbi za nekaj bolečih udarcev pod pasom, a tudi James ni povsem nedolžen in še preden se dobro zavesta, se med njima razplamti neusmiljen spopad različnih vrednot in prepričanj.
 • Igrajo: James Franco, Megan Mullally, Zoey Deutch, Cedric The Entertainer, Režija: John Hamburg

več
Zakaj ravno on?, film
18:10 Črno jezero, 4. del
 • Black Lake Ep. 04, 2016
 • Grozljiva švedska dramska serija opisuje skupino mladih prijateljev in niz usodnih dogodkov, ki se sproži, ko obiščejo odmaknjeno smučarsko letovišče "Črno jezero". To je bilo več let zaprto, potem ko se je tam nekoč zgodil surov zločin.Srhljivi dogodki pogoltnejo mladega ambicioznega Johana in njegove prijatelje, ki obiščejo opuščeno in odmaknjeno smučarsko letovišče "Črno jezero", prizorišče grozljivega zločina pred nekaj leti. Razpadajoči in zapuščeni zimski center je odtlej zaprt, vendar Johan kljub temu tja povabi svoje prijatelje. Sanja o tem, da bi vnovič odprl in prevzel vodenje hotela ter obnovil nekdanji blišč priljubljenega počitniškega centra – vendar se tisto, kar se začne kot zabaven raziskovalni izlet, sprevrže v zlovešči niz usodnih dogodkov. Že prvo noč Johanovo dekle Hanne zbudi odvraten hrup iz kleti, vendar jim lastnik posestva ne dovoli, da bi veliko raziskovali okolico. Izkaže se, da so smučarsko središče zaprli po tistem, ko so tam našli zadavljeno družino. Člani skupine se drug za drugim zbujajo s krvavimi očmi, potem ko so jih mučile nočne more o tem, da jih nekdo davi. Grabita jih strah in preganjavica, Hanne pa je prepričana, da so se nadnje zgrnile zlonamerne nadnaravne sile. Komu lahko zaupajo? In kdo bo preživel grozljivo izkušnjo?
 • Igrajo: Sarah-Sofie Boussnina, Filip Berg, Mathilde Norholt, Philip Oros, Aliette Opheim, Režija: Jonathan Sjöberg
19:00 Knjigarna, 1. del, film
 • Karen Kingsbury's The Bridge 1 (aka. The Bridge), 2015
 • Drama prinaša ganljivo zgodbo o mladih študentih Molly Callens (Katie Findlay) in Ryanu Kellyju (Wyatt Nash), ki si med prvim semestrom na kolidžu delita globoko prijateljstvo. Tisti čas pomembno zaznamuje vse njuno prihodnje življenje.Drama po romanu priljubljene avtorice Karen Kingsbury prinaša ganljivo zgodbo o mladih študentih Molly Callens (Katie Findlay) in Ryanu Kellyju (Wyatt Nash), ki si med prvim semestrom na kolidžu delita globoko prijateljstvo. Tisti čas pomembno zaznamuje vse njuno prihodnje življenje. V njuni najljubši kavarni in knjigarni "The Bridge" preživljata neskončne ure med študijem in navdihujočimi pogovori o svojih sanjah, kaj bosta počela čez deset let. Zbližata se tudi z lastnikoma lokala Charliejem (Ted McGinley) in Donno Barton (Faith Ford), parom, ki je knjigarno zasnoval kot prostor, kjer se lahko ljudje družijo in počutijo kot del širše družine. Ali lahko zamolčana ljubezen med Molly in Ryanom ter njune sanje o prihodnosti preživijo pričakovanja okolice o tem, kakšni naj bi bili njuni življenji?
 • Igrajo: Katie Findlay, Wyatt Nash, Ted McGinley, Faith Ford, Steve Bacic, Režija: Mike Rohl
20:25 Knjigarna, 2. del, film
 • Karen Kingsbury's The Bridge 2 (aka. The Bridge Part 2), 2016
 • Zaljubljenca s kolidža Molly in Ryan se srečata po sedmih letih, da bi rešila najljubšo knjigarno "The Bridge" – ob tem pa razmislila o še eni možnosti, po tem, ko se soočita z nekdanjimi čustvi. Drugi del zgodbe se začne sedem let po tistem, ko sta šla zaljubljenca s kolidža vsak svojo pot. Ryan (Wyatt Nash) se vrne domov po končani turneji profesionalnega glasbenika, medtem ko je Molly (Katie Findlay) zaposlena v korporaciji svojega očeta. Ko prejmeta slabe novice o njuni najljubši knjigarni ter starih prijateljih Charlieju in Donni, se Molly in Ryan vnovič srečata v Franklinu v Tennesseeju. Spomnita se na svojo neizrečeno ljubezen in sanje o morebitni skupni prihodnosti, ki se potem ni uresničila. Ali si bosta lahko dopustila še eno možnost – za njiju, za Charlieja in Donno ter za njuno najljubšo kavarno?
 • Igrajo: Katie Findlay, Wyatt Nash, Ted McGinley, Faith Ford, Steve Bacic, Režija: Mike Rohl
21:50 Hailey Dean: Umor, z ljubeznijo, film
 • Hailey Dean Mystery: Murder, With Love, 2016, misterij, IMDb ocena: 6.8
 • Nekdanja tožilka Hailey Dean je zdaj psihoterapevtka. Ko njena pacientka Amanda v dveh nesrečah v istem tednu izgubi oba starša in jo kot osumljenko zaslišuje policija, ji Hailey priskoči na pomoč in začne iskati pravega storilca.Nekdanja javna tožilka Hailey Dean je zdaj psihologinja in terapevtka. V enem samem tednu njena pacientka Amanda doživi grozljivo družinsko tragedijo, ko v dveh usodnih nesrečah v kratkem času izgubi oba starša. Ne le, da sta dva človeka mrtva, temveč je izginilo tudi nekaj milijonov dolarjev v neizsledljivih bankovcih. Amanda Stone je zdaj glavna osumljenka in policija jo zaslišuje, da bi se pojasnili njeni motivi za zločin. Vendar Hailey ne verjame obtožbam in skuša priti zadevi do dna ter najti pravega storilca, saj je prepričana, da je Amanda nedolžna. Pa je res tako?
 • Igrajo: Kellie Martin, Giacomo Baessato, Cindy Busby, Viv Leacock, Jesse Moss, Režija: Terry Ingram

več
Hailey Dean: Umor, z ljubeznijo, film
23:15 Zlato življenje III., 1. del
 • Aranyelet Iii. Ep. 01, 2018
 • Družina Miklósi ima končno sanjsko življenje, vendar za pročeljem miru in sreče Miklósijevih, plačanim s krvjo in izdajo, še vedno besnijo strasti. Ali lahko pojmi družine, moči, kariere ter integritete zares kdaj zaživijo skupaj?Družina Miklósi ima končno sanjsko življenje, za kakršnega so si prizadevali. Preselili so se v idilično vasico ob Donavi, kjer Janka kandidira za županjo, medtem ko Attila in njegov najboljši prijatelj, milijarder Feri Gáll, pripravljata teren za velikanski gradbeni projekt. Vendar za pročeljem miru in sreče Miklósijevih, plačanim s krvjo in izdajo, še vedno besnijo strasti. Mira in njen fant, državni tožilec Zebegényi, si še vedno prizadevata za zapahe spraviti skrivnostnega "strica Pando", ki ga Mira krivi za smrt svojega prijatelja Oszija. Medtem Márk načrtuje maščevanje za umor svojega ljubljenega botra Hollósa. Iz vseh spletk se pripravlja vojna med otroki in starši, ki se zdi čedalje bolj neizogibna. 1. del Družina Miklósi ima končno sanjsko življenje, za kakršnega so si prizadevali. Preselili so se v idilično vasico ob Donavi, kjer Janka kandidira za županjo, medtem ko Attila in njegov najboljši prijatelj, milijarder Feri Gáll, pripravljata teren za velikanski gradbeni projekt. Vendar nad blaginjo in spokojnostjo Miklósijevih niso vsi navdušeni. Da bi bilo še bolj zapleteno, je Janka noseča in ne povsem prepričana o tem, da si želi otroka obdržati. Njena politična zaveznica, ministrska namestnica Zsuzsa Boros, pa ima drugačne načrte.
 • Igrajo: Szabolcs Thuróczy, Eszter Ónodi, Renátó Olasz, Laura Döbrösi, Zsolt Végh, Režija: Zsombor Dyga