TV spored HBO 2


13. december 2018 - 19. december 2018
06:00 Bikec Ferdinand, film
 • Ferdinand, 2017, risani, IMDb ocena: 6.7
 • Ferdinand je velik bik s še večjim srcem, ki bi raje vohal cvetlice kot se boril z matadorji. Zaradi nesporazuma mora od doma na pustolovščino, kjer ga največji izziv čaka prav v bikoborski areni: neusmiljeni zvezdniški matador El primero.Režiser Carlos Saldanha, avtor animiranih uspešnic "Rio" in "Ledena doba", je na velika platna prenesel Bikca Ferdinanda – po istoimenski knjigi prirejeno zgodbo o velikem biku s še večjim srcem, ki bi raje vohal cvetlice kot se boril z matadorji. Ko so ga na cvetličnem sejmu zaradi nesporazuma napačno ocenili kot nevarno zver, Ferdinanda zvežejo in odpeljejo od doma. Odločen, da se bo vrnil k družini, zbere druščino živali skrajnih značajev in se odpravi neverjetni pustolovščini naproti. Največja preizkušnja ga čaka prav v veliki bikoborski areni, kjer se bo moral soočiti z zvezdniškim matadorjem, slavnim El Primerom. Zgodba o bikcu Ferdinandu dokazuje, da ne smemo imeti predsodkov ter kogarkoli soditi le po videzu.
 • , Režija: Carlos Saldanha

več
Bikec Ferdinand, film
06:00 Kapitan Gatnik: Prvi epski film, film
 • Captain Underpants: The First Epic Movie, 2017, risani, IMDb ocena: 6.2
 • Nesramna družinska komedija prinaša zgodbo o sošolcih z nagnjenjem do potegavščin, prijateljih Gregu in Klemnu, ki hipnotizirata zlobnega ravnatelja, da se ima za navdušenega, a ne preveč brihtnega superjunaka po imenu Kapitan Gatnik.Nesramna družinska komedija prinaša zgodbo po stripovskih zgodbah o Kapitanu Gatniku avtorja in ilustratorja Dava Pilkeyja. Animirani film torej spremlja najboljša prijatelja Grego in Klemna, sošolca v četrtem razredu, ki imata od vsega najraje zabavne potegavščine, s katerimi jo zagodeta učiteljem. Nekega dne po nesreči hipnotizirata strogega ravnatelja Hrupnika, da se ima nenadoma za navdušenega, a ne preveč brihtnega superjunaka po imenu Kapitan Gatnik. A ko se izkaže, da je novi šolski učitelj v resnici zlobni znanstvenik, ki želi v svetu uničiti smeh, morajo Grega, Klemen in Kapitan Gatnik združiti moči, da bi preprečili zlohotni načrt.
 • , Režija: David Soren

več
Kapitan Gatnik: Prvi epski film, film
07:30 Medvedek Pu, film
 • Winnie The Pooh, 2011, risani, IMDb ocena: 7.3
 • Zaradi nesporazuma s sporočilom Christopherja Robina Sova prepriča Tigra, Zajca, Pujska, Puja, Oslička, Kango ter Ruja, da je njihovega prijatelja ugrabil stvor – in odpravijo se, da bi ga rešili. Medvedek Pu prvič na velikem platnu.Z brezčasno očarljivostjo, duhovitostjo in podobo izvirnih risank prva celovečerna filmska pustolovščina spremlja filozofskega medvedka in njegove prijatelje Tigra, Zajca, Pujska, Sovo, Kango, Ruja ter Oslička, ki se lotijo "reševanja" dečka Christopherja Robina iz rok navideznega ugrabitelja. Za medvedka, ki se je namenil le poiskati nekaj medu, bo to zelo naporen dan.
 • , Režija: Stephen J. Anderson, Don Hall

več
Medvedek Pu, film
08:35 Legenda o Tarzanu, film
 • The Legend Of Tarzan, 2016, akcijski, IMDb ocena: 6.3
 • Več let potem, ko je zapustil pragozd in se ustalil s soprogo Jane, se Tarzan vrne v Kongo kot posebni odposlanec državnega zbora. Sooči se s pohlepnim belgijskim kapitanom Romom, ki ima zlovešče načrte z njegovo afriško domovino.Režiser čarovniške sage o Harryju Potterju prinaša novo akcijsko različico klasične zgodbe Edgarja Rica Burroughsa o džungelskem bojevniku Tarzanu ter njegovem boju za pravico in svobodo. Minilo je več let, odkar je mož, svojčas znan kot Tarzan (Alexander Skarsgård), zapustil afriški pragozd in ob svoji ljubljeni ženi Jane (Margot Robbie) zaživel bolj ugledno življenje kot John Clayton III., lord Greystoke. Zdaj ga vabijo nazaj v Kongo kot odposlanca parlamenta, a se ne zaveda, da je sam zgolj šahovska figura v smrtonosnem spoju pohlepa in maščevalnih namenov, za katerimi stoji Belgijec, kapitan Leon Rom (dvakratni oskarjevec Christoph Waltz). Vendar se vsem, ki naklepajo to morilsko zaroto, še sanja ne, da se igrajo z ognjem. Ko se v smrtni nevarnosti znajde tudi Jane, mora Tarzan v sebi vnovič najti divje korenine in na pomoč poklicati vse svoje živalske prijatelje.
 • Igrajo: Alexander Skarsgård, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson , Margot Robbie, Djimon Hounsou, Režija: David Yates

več
Legenda o Tarzanu, film
10:25 Ko si spal, film
 • While You Were Sleeping, 1995, komedija, IMDb ocena: 6.7
 • Lucy je prodajalka vozovnic na podzemni železnici, ki reši življenje neznancu. Zdaj je del njegove družine, ki ugotovi, kako sijajno dekle si je našel Peter – težava je le, da se ta ničesar ne spominja. In tam je tudi njegov brat Jack.Lucy (Sandra Bullock) je osamljena prodajalka vozovnic na podzemni železnici. Zaljubljena je v lepega neznanca (Peter Gallagher), ki ga vidi vsako jutro, ko gre v službo, vendar ni z njim spregovorila še niti ene besede. Ko mu reši življenje, tako da ga povleče izpred drvečega ekspresnega vlaka, pride na obisk v bolnišnico, kjer leži v komi. Tam spozna njegovo družino, ki pa zaradi nesporazuma misli, da je Lucy njegova zaročenka in jo prisrčno sprejmejo medse. Lucy pa se zaljubi v bolnikovega brata Jacka (Bill Pullman) in ko se ponesrečenec zbudi iz kome, se znajde v najhujši stiski svojega življenja – saj mora izbrati med obema moškima.
 • Igrajo: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher, Peter Boyle, Glynis Johns, Režija: Jon Turteltaub

več
Ko si spal, film
12:10 Podpredsednica VI., 7. del
 • Veep Vi. Ep. 07 - Blurb, 2017
 • Na program HBO se v šesti sezoni vrača komična serija, ki z zajedljivo satiričnim vpogledom v zakulisje washingtonske politike spremlja vsakdan nove predsednice ZDA Seline Meyer (Julia Louis-Dreyfus) po odstopu njenega predhodnika.Na program HBO se v svoji šesti sezoni vrača priljubljena komedija avtorja Armanda Iannuccija (za oskarja nominiranega scenarista serije "Biti obveščen"). Z zajedljivo satiričnim vpogledom v zakulisje washingtonske politike spremlja vsakdan nekdanje podpredsednice ZDA Seline Meyer (Julia Louis-Dreyfus v vlogi, nagrajeni z emmyjem), ki je po odstopu predhodnika prevzela najvišjo funkcijo v državi. S pomočjo članov svoje administracije skuša doseči pozitivne spremembe in pustiti lastno sled v politični dediščini, ne da bi se pri tem nepovratno zapletla v pogubne politične igre v prestolnici. Podpredsednica še vedno dokazuje, kako imajo v Washingtonu celo najbolj banalne odločitve dolgoročne učinke in pogosto nepričakovane zabavne posledice.
12:40 Prevara IV., 8. del
 • The Affair Iv. Ep. 08, 2018
 • Serija spremlja čustvene posledice zunajzakonske zveze med nadobudnim pisateljem Noahom, ki ima ženo in štiri otroke, ter Alison, mlado natakarico, ki skuša po tragediji zakrpati svoje življenje in svoj zakon.Pomenljiva in zapeljivo dvoumna serija spremlja čustvene posledice zunajzakonske zveze med Noahom Sollowayjem in Alison Lockhart, ki se spoznata v letoviškem mestu Montauk na Long Islandu v New Yorku. Noah je učitelj na šoli v New Yorku ter nekdanji študent kolidža Williams, ki so mu objavili en roman in se zdaj trudi napisati novo knjigo. Je srečno poročeni oče štirih otrok, vendar ga moti prevelika odvisnost od njegovega premožnega tasta. Alison je mlada natakarica, ki skuša po tragični smrti otroka zakrpati svoje življenje in svoj zakon. Provokativna drama ločeno spremlja zorna kota Noaha in Alison, pri čemer s spominskimi poudarki vsakega od njiju pripoveduje drugačno zgodbo. ČETRTA SEZONA: Noah, Alison, Helen in Cole so vsak na svoji poti z upanjem na novo razmerje in nov začetek. A ker na dan prihaja preteklost, se sprašujejo, kaj jih zadržuje, da drug drugega ne izpustijo iz rok.
 • Igrajo: Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson, Maura Tierney, Julia Goldani Telles
13:40 Transformerji: Zadnji vitez, film
 • Transformers: The Last Knight, 2017, akcijski, IMDb ocena: 5.2
 • Optimus Prime se loti naloge, da bi rešil Cybertron, a mora pri tem uničiti Zemljo. Bumblebee in Cade Yeager morata avtobote povesti v spopad zoper nekdanje zaveznike, da bi človeštvo in svet rešili pred uničenjem.Bitka med kovinskimi junaki Avtoboti in Deseptikoni namreč še zdaleč ni odločena. Po tem, ko Optimus Prime ugotovi, da je njegov planet Cybertron uničen ter da je za to odgovoren prav on, skuša najti način, da bi planet znova oživil. Za to pa bo potreboval artefakt, in točno tak se nahaja na Zemlji. Dva svetova bosta trčila, le eden od njiju pa bo preživel. Filmska franšiza se v peto vrača v svoji najbolj epski obliki doslej – legendarni režiser Michael Bay, kinematografski mojster za eksplozivne spektakle, je že napovedal, da bo to zanj zadnji del, pri katerem bo vihtel režisersko taktirko, zato lahko domnevamo, da je najboljše prihranil za konec.
 • Igrajo: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel, Laura Haddock, Stanley Tucci, Režija: Michael Bay

več
Transformerji: Zadnji vitez, film
16:10 Mladi Sheldon II., 6. del
 • Young Sheldon Ii. Ep. 06 - Seven Deadly Sins And A Small Carl Sagan, 2018
 • Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 10-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe; medtem ko se njegovi svojci in prijatelji ubadajo z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi.Odraščanje v vzhodnem Teksasu za 10-letnega Sheldona Cooperja ni najlažje. Nenavadno brihten in nadarjen deček je zmožen izjemnih matematičnih in znanstvenih dosežkov, a mu to ne pomaga v svetu, kjer kraljujejo cerkvene zapovedi in ameriški nogomet. Medtem ko se krhki, iznajdljivi in malce naivni Sheldon ukvarja s tem svetom, se mora njegova povsem običajna družina ubadati predvsem z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi. Njegov oče George se trudi biti dober srednješolski nogometni trener in oče dečku, ki ga ne razume vedno. Sheldonova mati Mary je divje zaščitniška in ljubeča do svojega sina, kljub ne najbolj primernemu okolju, v katerega se ta težko vključuje. Sheldonov starejši brat Georgie se v srednji šoli trudi po najboljših močeh, vendar je težko biti frajer, če sediš v istem razredu kot tvoj mlajši 10-letni brat. In nazadnje je tukaj še Sheldonova sestra dvojčica Missy, ki je včasih ljubosumna zaradi pozornosti, ki je je deležen njen brat, vendar je kljub temu edina, ki mu stvari pove brez olepševanja in po pravici. Zgodba se odvija pred serijo "Veliki pokovci", v kateri so gledalci lahko spoznali legendarnega, ekscentričnega in čudaškega Sheldona Cooperja. Komedija nam omogoča, da ga spoznamo, ko je bil še deček, ki se je šele odpravljal na nedolžno, nelagodno in upanja polno pot do človeka, kakršen bo postal.
 • Igrajo: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord
16:30 Zlata sredina IX., 6. del
 • The Middle Ix. Ep. 06 - The Setup, 2017
 • Pozabite na športnike, igralce in politike; pravi junaki so starši. Frankie pa je najbrž nekakšna super-junakinja. Ljubeča žena in mati srednjega razreda sredi dežele se hitro bliža srednjim letom.Patricia Heaton je Frankie Heck, ženska v srednjih letih, žena in mati treh otrok, ki se z duhovitim cinizmom in humorjem prebija iz dneva v dan. Delo v službi ni nič manj naporno; skupaj s kolegom in prijateljem Bobom Waeverjem (Chris Kattan) se trudita prodajati avtomobile kot zadnja pripadnika te branže v Orsonu. Frankiejin mož Mike (Neil Flynn) je vodja krajevnega kamnoloma in njen partner v vsakodnevnem boju z družino. Med službenimi izmenami in večerjami s hitro prehrano pred televizorjem Frankie in Mike vzgajata otroke z ljubeznijo in pragmatičnostjo ameriškega srednjega zahoda. Axl (Charlie McDermott) je najstarejši, najstniški nadobudnež, ki hodi naokrog v spodnjem perilu; Sue (Eden Sher) je njuna neobičajno običajna najstniška hči, ki ji spodleti pri čisto vsem, česar se loti (čeprav upa, da bo članstvo v šolskem tekaškem moštvu to spremenilo); in nazadnje je tukaj še Brick (Atticus Shaffer), domiseln tretješolec, ki nenehno bere, si prišepetava in ima za najboljšega prijatelja nahrbtnik. 6. del Frankie je zadolžena, da mora biti svoji mami Pat na voljo, ko pride ta po bolezni za nekaj dni na obisk v hišo Heckovih. Medtem se Sue, ravno ko je bilo že videti, da jo bo Sean povabil na zmenek, živčno izgovori, da bi si mogoče morala vzajemno priskrbeti zmenek z enim od skupnih prijateljev in prijateljic. Axl in Brick razmišljata o tem, kaj natanko njun oče Mike počne v svoji službi v kamnolomu.
 • Igrajo: Patricia Heaton, Neil Flynn, Charlie McDermott, Eden Sher, Atticus Shaffer, Režija: Victor Nelli Jr.
16:55 Varuhi galaksije, film
 • Guardians Of The Galaxy, 2014, akcijski, IMDb ocena: 8.1
 • Za vesoljskim pustolovcem Quillom razpišejo nagrado, potem ko izmakne skrivnostno kroglo iz rok zahrbtnega zlikovca. Ko odkrije moč, ki jo ima ukradeni predmet, mora zbrati skupino sebi podobnih odpadnikov, da bi rešili vesolje.Iz Marvelove zakladnice stripov prihaja nenavadna skupina junakov po sili razmer, ki ne bi mogli biti bolj različni, a naj bi galaksijo obvarovali pred uničenjem. Vesoljski pustolovec Peter Quill, objestni zvezdni pilot in samooklicani "Star Lord", se preživlja s krajo dragocenih predmetov; a ko skuša izmakniti skrivnostno kroglo zlobnemu Ronanu, si na glavo nakoplje srd njegovih plačancev in uradnih oblasti. Da bi ušel zasledovalcem in rešil vesolje pred uničujočo močjo ukradenega predmeta, sklene zavezništvo z nenavadno druščino sebi podobnih odpadnikov: neusmiljeno bojevnico Gamoro, prekanjenim rakunskim prevarantom Rocketom, njegovim nasilnim drevesnim pomočnikom Grootom in maščevalnim silakom Draxom Uničevalcem. Skupaj se podajo v spektakularno in zabavno bitko proti temačnim silam; v njihovih rokah je nič manj kot usoda galaksije.
 • Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Režija: James Gunn

več
Varuhi galaksije, film
19:00 Bikec Ferdinand, film
 • Ferdinand, 2017, risani, IMDb ocena: 6.7
 • Ferdinand je velik bik s še večjim srcem, ki bi raje vohal cvetlice kot se boril z matadorji. Zaradi nesporazuma mora od doma na pustolovščino, kjer ga največji izziv čaka prav v bikoborski areni: neusmiljeni zvezdniški matador El primero.Režiser Carlos Saldanha, avtor animiranih uspešnic "Rio" in "Ledena doba", je na velika platna prenesel Bikca Ferdinanda – po istoimenski knjigi prirejeno zgodbo o velikem biku s še večjim srcem, ki bi raje vohal cvetlice kot se boril z matadorji. Ko so ga na cvetličnem sejmu zaradi nesporazuma napačno ocenili kot nevarno zver, Ferdinanda zvežejo in odpeljejo od doma. Odločen, da se bo vrnil k družini, zbere druščino živali skrajnih značajev in se odpravi neverjetni pustolovščini naproti. Največja preizkušnja ga čaka prav v veliki bikoborski areni, kjer se bo moral soočiti z zvezdniškim matadorjem, slavnim El Primerom. Zgodba o bikcu Ferdinandu dokazuje, da ne smemo imeti predsodkov ter kogarkoli soditi le po videzu.
 • , Režija: Carlos Saldanha

več
Bikec Ferdinand, film
20:50 Eksotični hotel Marigold, film
 • The Best Exotic Marigold Hotel, 2011, komedija, IMDb ocena: 7.3
 • Skupina britanskih upokojencev se odloči preseliti v cenejši dom za ostarele v Indiji. Hotel Marigold naj bi bil povsem prenovljen, a novi stanovalci hitro ugotovijo, da so bile te informacije močno pretirane.Za skupino britanskih upokojencev (Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson, Penelope Wilton, Celia Imrie, Ronald Pickup) se stvari nepričakovano zapletejo, po tem ko zapustijo domovino in se odločijo jesen življenja preživeti v "eksotičnem hotelu Marigold", sodeč po oglasih o luksuznem indijskem zatočišču. Kmalu po prihodu ugotovijo, kako pretiran je bil prikaz idiličnega doma za ostarele, kakršnega so obljubljale turistične brošure – vendar jih navdušeni in optimistični mladi hotelski upravnik prepriča, da ostanejo v imenu pustolovščine in odkrivanja neznanega. Soočeni s kulturno drugačnostjo in indijsko tradicijo morajo na novo osmisliti življenje, to pa prinese nemalo zabavnih težav in duhovitih spoznanj.
 • Igrajo: Judi Dench, Bill Nighy, Penelope Wilton, Dev Patel, Celia Imrie, Režija: John Madden

več
Eksotični hotel Marigold, film
22:50 Udari kot dedec, film
 • Fist Fight, 2017, komedija, IMDb ocena: 5.6
 • Pohlevni učitelj Andy (Charlie Day) pomotoma povzroči, da prav zadnji dan šolskega leta odpustijo njegovega temnopoltega kolega. Užaljeni vročekrvnež Ron (Ice Cube) ga zato izzove na spopad po moško: s pestmi, na dvorišču po pouku.Na zadnji dan šolskega leta skuša uglajeni srednješolski učitelj Andy Campbell (Charlie Day) ohraniti trezno glavo in dostojanstvo sredi tradicionalnih potegavščin maturantov, neučinkovitosti šolske uprave in vnovičnega rezanja proračuna, zaradi česar na nitki visi nemalo delovnih mest – tudi njegovo. Vendar se stvari le še poslabšajo, ko Andy po nesreči razjezi precej bolj žilavega kolega Rona Stricklanda (Ice Cube), pred komer že tako ali tako trepeta vsa šola; Andy nehote povzroči, da svojeglavega Rona odpustijo. Užaljeni učitelj Ron izzove pohlevnega Andyja na staromoden dvoboj s pestmi po pouku. Novica o spopadu se razširi kot požar in se razbohoti v natanko tisto, kar šola – očitno ¬– potrebuje. Igrajo še Tracy Morgan, Jillian Bell, Dean Norris, Christina Hendricks, Dennis Haysbert in JoAnna Garcia Swisher.
 • Igrajo: Ice Cube, Charlie Day, Tracy Morgan, Jillian Bell, Dean Norris, Režija: Richie Keen

več
Udari kot dedec, film