TV spored HBO 2


21. februar 2020 - 27. februar 2020
19:00 Zvezda je rojena, film
 • A Star Is Born (2018), 2018
 • Odcveteli glasbenik Jackson Maine odkrije in se zaljubi v mlado umetnico Ally. A ko njena kariera doživi vzpon, se njun odnos skrha, medtem ko se Jack bori z lastnimi strahovi.Z novo inačico legendarne, večkrat prirejene ljubezenske zgodbe "Zvezda je rojena" (izvirnik sega v leto 1937) se štirikratni nominiranec za oskarja Cooper ("Ostrostrelec", "Ameriške prevare", "Za dežjem posije sonce") prvič preizkuša tudi kot režiser; v filmu kot igralec nastopi ob večkrat nagrajeni in za oskarja nominirani glasbeni superzvezdnici Lady Gaga. Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Maineu (Cooper), ki odkrije mlado umetnico Ally (Gaga) in se sčasoma zaljubi vanjo. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se tudi sam bori z lastnimi strahovi, začne ob njenem kariernem vzponu njun odnos počasi razpadati.
 • Igrajo: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott, Režija: Bradley Cooper
21:15 Ray Donovan VII., 6. del
 • Ray Donovan Vii. Ep. 06 - Inside Guy, 2019
 • V sedmi sezoni si Ray prizadeva biti človek, kakšnega si želi njegova družina. Med županom New Yorka, policistom na lovu za resnico in nekdanjimi strankami mora Ray najti ravnovesje med željami drugih in lastnimi potrebami.V sedmi sezoni si Ray prizadeva biti človek, kakšnega si želi njegova družina. Pri srečanjih z dr. Amiotom se kaže določen napredek, vendar nanj prežijo nevarnosti iz preteklosti, ki zahtevajo nekdanjega Raya Donovana. Med županom New Yorka, policistom na lovu za resnico in nekdanjimi strankami mora Ray najti ravnovesje med željami drugih in lastnimi potrebami. Potem ko skorumpiranost Ferattija pripelje del Mickeyjeve preteklosti v New York, je Ray prisiljen poiskati odgovore na že dolgo zakopana vprašanja. Medtem se Bunchy, ki upa na nov začetek, skriva v Rayevem stanovanju in polni police v lekarni. Terry ima novo nekonvencionalno priložnost za okrevanje, Daryll pa skuša ugotoviti, kje natanko je njegovo mesto v klanu Donovan. Bridget in Smitty se soočata s resničnostjo zakonskega življenja v dvoje.
 • Igrajo: Liev Schreiber, Eddie Marsan, Dash Mihok, Pooch Hall, Jon Voight, Režija: John Dahl
22:05 Novi papež, 6. del
 • The New Pope Ep. 06, 2020
 • Pij XIII. je v komi. Voiello si prizadeva, da bi bil sir John Brannox, zmerni in zapleteni angleški plemič, izvoljen za novega vatikanskega voditelja. Novi papež se zdi idealen, vendar skriva tudi pomanjkljivosti in druge skrivnosti.Papež Pij XIII. je v komi. Po vmesnem obdobju, prežetem z nepričakovanim in nedoumljivim, si Voiello prizadeva, da bi bil očarljivi sir John Brannox, zmerni in zapleteni angleški plemič, izvoljen za novega vatikanskega voditelja z imenom Janez Pavel III. Novi papež se zdi idealen, vendar skriva tudi pomanjkljivosti in druge skrivnosti. Že na začetku Voiello ugotovi, da bo težko prevzel funkcijo svojega karizmatičnega in slavnega predhodnika, in trudi se brzdati škandale, ki pretresajo Cerkev. Mnogim visokim dostojanstvenikom kaže, da jih bo odnesla povodenj, in Vatikanu grozijo tudi zunanje nevarnosti. Sofia in Esther se izkažeta za povsem drugačni od tistega, kar sta bili videti, kardinal Gutierrez pa se še naprej bojuje s svojimi mnogimi protislovji. Vse več vernikov vidi svoj idol v Piju XIII., ki začne iz svoje bolniške postelje nenadoma širiti skrivnostna sporočila. Kaj se dogaja?
 • Igrajo: Jude Law, John Malkovich, Silvio Orlando, Cécile De France, Javier Cámara, Režija: Paolo Sorrentino
22:55 Avtsajder, 7. del
 • The Outsider Ep. 07 - In The Pines, In The Pines, 2020
 • Kriminalna drama, posneta po istoimenski knjižni uspešnici slavnega Stephena Kinga, spremlja preiskavo srhljivega umora 11-letnega dečka in skrivnostne okoliščine tega grozljivega zločina.Kriminalna drama, posneta po istoimenski knjižni uspešnici slavnega Stephena Kinga, spremlja policijskega detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), ki preiskuje srhljiv umor 11-letnega Frankieja Petersona, katerega iznakaženo truplo so našli v gozdovih Georgie. Skrivnostne okoliščine grozljivega zločina spodbudijo Ralpha, ki še vedno žaluje za svojim nedavno umrlim sinom, da v primer vključi tudi zasebno detektivko Holly Gibney (Cynthia Erivo), katere nedoumljive sposobnosti razreševanja ugank naj bi pripomogle pri pojasnjevanju nerazložljivega.
 • Igrajo: Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Julianne Nicholson
23:50 Tolkien, film
 • Tolkien, 2019, biografski, IMDb ocena: 6.8
 • Drama beleži mlada leta slavnega avtorja, ki v življenju najde prijateljstvo, ljubezen in umetniški navdih med skupino akademskih izobčencev. Njihovo bratstvo se še okrepi, ko izbruhne prva svetovna vojna.Biografska drama beleži dogodke, ki so avtorja J. R. R. Tolkiena najbolj zaznamovali in ga navdihnili za pisanje svetovnih knjižnih uspešnic "Hobit" in "Gospodar prstanov". Film prikazuje pisateljevo obdobje življenja, ki ga je najbolj definiralo. Mlada sirota odkriva prijateljstvo, spoznava ljubezen in umetniško inspiracijo v skupini izobčenih sošolcev. V svetu pa se začenja prva svetovna vojna, ki ogrozi skupino prijateljev. Vse te izkušnje so navdihnile velikega avtorja za pisanje njegovih največjih literarnih, še posebej epske pripovedi o namišljenem Srednjem svetu in pogumni bratovščini, ki ji grozi nepopisno zlo.
 • Igrajo: Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney, Derek Jacobi, Anthony Boyle, Režija: Dome Karukoski

več
Tolkien, film