TV spored HBO 3


1. april 2020 - 7. april 2020
12:20 Skrivnost bratov Grimm, film
 • The Brothers Grimm, 2005, akcijski, IMDb ocena: 5.9
 • V Skrivnosti bratov Grimm režiserja Terryja Gilliama Matt Damon in Heath Ledger igrata Wilhelma in Jacoba Grimma, legendarna brata, ki sta nam dala naše najljubše pravljice.V Skrivnosti bratov Grimm režiserja Terryja Gilliama (Brazil, Pustolovščine barona Munchausna) Matt Damon in Heath Ledger igrata Wilhelma in Jacoba Grimma, legendarna brata, ki sta nam dala naše najljubše pravljice. Film ju spremlja na čarobni pustolovščini, ki se odvija v svetu junakov in hudobcev, čarovnic in škratov, neuničljivega zla in resnične ljubezni, v kraljestvu, za katerega sta pripovednika menila, da je le pravljica ... dokler ni vdrlo v njun svet. Zdaj se morata brata Grimm, ujeta v epsko bitko med fantazijo in resničnostjo, soočiti z vsem, kar je oživila njuna domišljija. V filmu igrajo še Lena Headly, Monica Belluci, Peter Stormare, Jonathan Pryce, Richard Ridings in Mackenzie Crook.
 • Igrajo: Matt Damon, Heath Ledger, Lena Headey, Monica Bellucci, Peter Stormare, Režija: Terry Gilliam

več
Skrivnost bratov Grimm, film
14:15 Ničničnič, 1. del
 • Zerozerozero Ep. 01 - The Shipment, 2020
 • Serija spremlja pošiljko kokaina, ki iz Amerike potuje v Evropo. Kaže, da se za nadzor trgovine s tem mamilom potegujejo različne častihlepne skupine zločincev; od mehiških kartelov in kalabrijske mafije do pokvarjenih poslovnežev.Serija Ničničnič po istoimenski knjigi italijanskega avtorja Roberta Saviana ("Gomora") se loteva temačnih poslov trgovanja s kokainom, od držav proizvajalk do krajev za distribucijo in prodajo. To je vpogled v zapleten sistem, ki je natančno razdelan in ga zaznamujeta nasilje in surovosti, pa tudi tehnično znanje, spretnost in domišljija. Od pragozdov do nebotičnikov velemest, od Mehike do Pariza pošiljke potujejo skozi ekvatorialno Afriko in njen predel Magreb do Kalabrije; v svetu, kjer se za nadzor trgovine s tem mamilom potegujejo različne častihlepne skupine zločincev, od mehiških kartelov in kalabrijske mafije do pokvarjenih poslovnežev. Vse združuje nevidni in čarobni obroč kokaina. V neusmiljeni vojni za vpliv in moč, od malih krajevnih prekupčevalcev do kriminalnih botrov največjih organizacij, se morajo vsi boriti in za cilje zastaviti celo svoja življenja.
 • Igrajo: Gabriel Byrne, Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Giuseppe De Domenico, Harold Torres, Režija: Stefano Sollima
15:20 Dajmo, najstniški velikani!, film
 • Teen Titans Go! To The Movies, 2018, risani, IMDb ocena: 6.8
 • Kaže, da vsi superjunaki nastopajo v lastnih filmih – razen nekaterih. Vodja najstniških velikanov Robin sklene, da bo poskrbel za to in prijatelji se odpravijo v Hollywood – odločeni, da uresničijo svoje sanje.Najstniškim velikanom se zdi, da prav vsi superjunaki igrajo v lastnih filmih – razen njih, seveda. Ampak njihov vodja Robin sklene, da bo poskrbel, da bo poslej znan kot zvezdnik in ne le stranski lik. Ko bi jih vsaj opazil najvplivnejši režiser v Hollywoodu. Z nekaj norimi zamislimi in pesmijo v srcih se Najstniški velikani odpravijo v Mesto angelov, odločeni, da uresničijo svoje sanje. A ko jih super-zlobnež usmeri na napačno pot, da bi sam zavladal svetu, gredo stvari še bolj in še hitreje po zlu. Moštvo mora vnovič zbrati moči, prijateljstvo in ponos, saj je od tega odvisna nadaljnja usoda Najstniških velikanov.
 • , Režija: Aaron Horvath, Peter Rida Michail

več
Dajmo, najstniški velikani!, film
16:45 Fosse in Verdonova, 4. del
 • Fosse/verdon Ep. 04 - Glory, 2019
 • Zgodba, ki se vije čez pet desetletij, spremlja nenavadno ljubezensko in ustvarjalno partnerstvo med vplivnim koreografom in umetniškim direktorjem Bobom Fossejem ter Gwen Verdon, eno največjih plesalk na Broadwayu vseh časov.Zgodba biografske serije "Fosse in Verdonova", ki se časovno vije čez pet desetletij, spremlja nenavadno ljubezensko in ustvarjalno partnerstvo med Bobom Fossejem (Sam Rockwell) in Gwen Verdon (Michelle Williams). On je vizionarski filmski ustvarjalec ter eden najvplivnejših koreografov in umetniških direktorjev; ona je največja plesalka na Broadwayu vseh časov. Bob je edini sposoben ustvariti revolucionaren muzikal, v katerem lahko Gwen pokaže svoj neverjeten talent. In samo Gwen je zmožna razumeti vizijo v Bobovi glavi. Skupaj se soočata z ameriško industrijo zabave, ki ima včasih nevarno visoko ceno. 4. del Bobova kariera doživi strm vzpon, medtem ko se Gwen muči z nekaterimi osebnimi in poklicnimi preprekami.
 • Igrajo: Sam Rockwell, Michelle Williams, Norbert Leo Butz, Aya Cash, Margaret Qualley, Režija: Jessica Yu
17:30 Čudodelnika: Temni časi, 3. del
 • Miracle Workers: Dark Ages Ep. 03 - Road Trip, 2020
 • Zgodba o prijateljstvu, družini in trudu, da te ne umorijo, se osredotoča na skupino vaščanov v srednjem veku, ki skušajo obdržati upanje v času skrajne neenakosti, slabih zdravstvenih razmer in splošne nevednosti ljudi.Druga sezona antološke komične serije "Čudodelnika", zasnovane po knjigi "What in God's Name" avtorja Simona Richa, prinaša zgodbo o prijateljstvu, družini in trudu, da te ne umorijo. Pripoved se osredotoča na skupino vaščanov v srednjem veku, ki skušajo obdržati upanje v času skrajne neenakosti, slabih zdravstvenih razmer in splošne nevednosti ljudi. V drugi sezoni serije v desetih delih nastopajo Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Jon Bass in Lolly Adefope; vračajo se v novih vlogah in pred njimi so spet čisto drugačni izzivi.
 • Igrajo: Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Jon Bass, Režija: Daniel Gray Longino
17:50 Zapohanci IV., 3. del
 • High Maintenance Iv. Ep. 03 - Voir Dire, 2020
 • Priljubljena komedija programa HBO "Zapohanci" se v četrti sezoni vrača z raznolikimi zgodbami Newyorčanov, ki imajo nekaj skupnega: dostavljavca marihuane na kolesu, tistega "tipa" (Ben Sinclair).Serija programa HBO, ki sta jo ustvarila in napisala zakonca Ben Sinclair in Katja Blichfeld in spremlja prijaznega razpečevalca marihuane iz Brooklyna (Ben Sinclair), čigar odjemalci so s svojimi čudaštvi in nevrozami tako raznoliki kot velemesto, kjer živijo. Sinclair se v različnih preoblekah in maskah pojavlja v številnih vlogah prebivalcev New Yorka, katerih vsakodnevni pripetljaji kažejo na njihove ekscentrične navade. Vsak del serije prikazuje tri zgodbe, ki raziskujejo delovanje mesta, predstavljene iz zornega kota nevidnega opazovalca ter z nenavadnim humorjem, pomešanim z ravno pravšnjo mero sočutja. V četrti sezoni mora Tip s kolesom spet skozi mesto, potem ko se je poslovil od avtodoma. Z novim prijateljem ob sebi obiskuje nove odjemalce, katerih življenja, službe, identitete in okoliščine razkrivajo človeške vezi, po katerih vsi hrepenimo. 3. del Ko se Tip in njegova čudaška skupina porotnikov odpravijo v bar za karaoke, da bi proslavili konec sodne dolžnosti, najmlajša člana Keesha in Roman naletita na težave. Medtem ko se loteva dodatnega zaslužka s prijateljico Violet, Freddie sreča nekoga iz svoje preteklosti.
 • Igrajo: Ben Sinclair, Režija: Katja Blichfeld
18:20 Pomol II., 1. del
 • The Pier Ii. Ep. 01, 2020
 • Serija spremlja ambiciozno vrhunsko arhitektko Alexandro, ki je skrušena po samomoru moža Oscarja – a še bolj jo pretrese odkritje, da je umrli skrivaj vodil dvojno življenje z drugo žensko, Veronico, in njunim otrokom.Tudi druga sezona serije "Pomol" spremlja vrhunsko arhitektko Alexandro, popolnoma strto po nepričakovanem samomoru svojega moža Oscarja. Še bolj jo je pretreslo odkritje, da je imel njen soprog očitno še eno skrivno, vzporedno življenje z drugo žensko, Veronico, in njunim otrokom. Ker se na robu z živci zaveda, da jo bo dogodek pahnil v blaznost, če ne bo razrešila skrivnosti, se sklene soočiti z Veronico. Najprej ji hoče povedati za Oscarjevo smrt, a se potem z lažno identiteto preseli k Veronici in se začne s Conradovo pomočjo prebijati do Oscarjevih skrivnosti, da bi ugotovila, zakaj je umrli mož živel tisto laž. Ko se naposled razkrije, da je Alex vdova pokojnega Oscarja, to priznanje resno ogrozi novo prijateljstvo z Veronico. A zdaj je za obe prepozno, da bi šli nazaj. Ugotoviti morata, kakšno vlogo so imeli pri njegovi smrti Oscarjevi sumljivi posli in kako naj si vsaka zase sploh še predstavlja življenje v prihodnje.
 • Igrajo: Verónica Sánchez, Irene Arcos, Álvaro Morte, Cecilia Roth, Marta Milans, Režija: Alex Rodrigo, Jesús Colmenar
19:15 Čarovniki IV., 1. del
 • The Magicians Iv. Ep. 01 - A Flock Of Lost Birds, 2019
 • Quentin Coldwater se vpiše na Univerzo za magično pedagogiko Brakebills, kjer odkrije, da je fantazijski čarobni svet iz njegovih priljubljenih otroških knjig še kako resničen – in pomeni veliko nevarnost za človeštvo!Čarovnija se vrača! Priljubljena serija, posneta po uspešni knjižni zbirki avtorja Leva Grossmana "Čarovniki", je tukaj še v četrti sezoni. Ko smo nazadnje videli Quentina Coldwaterja in druščino, so ravno dokončali epsko nalogo, da bi obnovili čarovnijo – vendar so medtem Library, Irene McAllistair in dekan Fogg sklenili dogovor, da bi sami prevzeli nadzor nad čaranjem. Quentinu in njegovim prijateljem so prizanesli, vendar so jim izbrisali spomin in zdaj živijo pod krinko novih identitet in se ne zavedajo, da sploh obstaja magija. Da bi bilo še slabše, se je Eliota polastila starodavna pošast, ki je zdaj na lovu na Quentina in vse druge. 1. del Brian odpelje prijatelja na sladoled. Samu je do upokojitve ostal le še en teden.
20:00 Negotova III., 5. del
 • Insecure Iii. Ep. 05 - High-like, 2018
 • Duhovita komična serija "Negotova" njene avtorice in igralke Isse Rae spremlja sodobno prijateljstvo med temnopoltima ženskama, njune smešno nerodne izkušnje in živahne vsakdanje nadloge.Avtorica, scenaristka in igralka Issa Rae na program HBO tudi v tretji sezoni prinaša svež in drugačen komedijantski glas. Njena komična serija že ves čas spremlja prijateljstvo med Isso (Rae) in Molly (Yvonne Orji), medtem ko se prebijata po zahtevnem poklicnem in zasebnem ozemlju sodobnega Los Angelesa – ter se pri tem soočata z neskončnimi izzivi dveh temnopoltih žensk, ki kljubujeta vsem rasnim stereotipom. Dva tedna po koncu druge sezone, kjer sta Issa in Lawrence priznala vsak svoje napake in krivdo za brodolom njune zveze, se v novih delih Issa trudi, da bi vnovič sestavila svoje življenje: dela kot šoferka, da bi zaslužila nekaj dodatnega denarja, medtem ko kot sostanovalka gostuje na Danielovem kavču – dogovor pa ni najboljši, vsaj sodeč po njuni preteklosti. Medtem Molly začenja novo službo pri temnopolti odvetniški pisarni, vendar je njena samozavest na preizkušnji, saj njen zvezdniški status ni samoumeven. Poleg tega jo v romantičnem življenju spet čakajo težave. 5. del Dekleta se odpravijo na izlet v Coachello, da bi se veselile s Tiffany. Molly ima težave, ko mora za nekaj časa pustiti službene skrbi za seboj.
 • Igrajo: Issa Rae, Yvonne Orji, Lisa Joyce, Natasha Rothwell, Amanda Seales, Režija: Millicent Shelton
20:30 Negotova III., 6. del
 • Insecure Iii. Ep. 06 - Ready-like, 2018
 • Duhovita komična serija "Negotova" njene avtorice in igralke Isse Rae spremlja sodobno prijateljstvo med temnopoltima ženskama, njune smešno nerodne izkušnje in živahne vsakdanje nadloge.Avtorica, scenaristka in igralka Issa Rae na program HBO tudi v tretji sezoni prinaša svež in drugačen komedijantski glas. Njena komična serija že ves čas spremlja prijateljstvo med Isso (Rae) in Molly (Yvonne Orji), medtem ko se prebijata po zahtevnem poklicnem in zasebnem ozemlju sodobnega Los Angelesa – ter se pri tem soočata z neskončnimi izzivi dveh temnopoltih žensk, ki kljubujeta vsem rasnim stereotipom. Dva tedna po koncu druge sezone, kjer sta Issa in Lawrence priznala vsak svoje napake in krivdo za brodolom njune zveze, se v novih delih Issa trudi, da bi vnovič sestavila svoje življenje: dela kot šoferka, da bi zaslužila nekaj dodatnega denarja, medtem ko kot sostanovalka gostuje na Danielovem kavču – dogovor pa ni najboljši, vsaj sodeč po njuni preteklosti. Medtem Molly začenja novo službo pri temnopolti odvetniški pisarni, vendar je njena samozavest na preizkušnji, saj njen zvezdniški status ni samoumeven. Poleg tega jo v romantičnem življenju spet čakajo težave. 6. del Issa potrebuje moralno podporo, ko se njen novi projekt izkaže za bolj zapletenega, kot je menila. Issa in Kelli spodbujata Molly, naj razmisli o tem, da bi šla s kom na zmenek. Pozneje se dekleta udeležijo Tiffanyjine dekliške zabave in si skušajo biti v pomoč.
 • Igrajo: Issa Rae, Yvonne Orji, Lisa Joyce, Natasha Rothwell, Amanda Seales, Režija: Liesl Tommy
21:00 Westworld III., 3. del
 • Westworld Iii. Ep. 03 - The Absence Of Field, 2020
 • Živite brez omejitev v svetu, ki izpolnjuje vsakršne človeške želje. Izvršni producenti Lisa Joy, Jonathan Nolan in J. J. Abrams prinašajo tretjo sezono temačne odisejade o zori umetne inteligence, kjer se razvija greh.Za emmyja nominirana znanstvenofantastična drama programa HBO se vrača z novo sezono, še bolj ambiciozna, napeta in pronicljiva kot prej. Po pokolu v prejšnji sezoni so Dolores, Bernard in neznani gostitelj prevzeli telo izvršne direktorice Delosa Charlotte Hale. Tako se začne novo poglavje, ki zunaj tematskega parka raziskuje "resnični svet" in tisto, kar bodo njegovi prebivalci postali po lastni osvoboditvi. V času osmih enournih delov v tretji sezoni se Dolores pripravlja na vojno s človeštvom, Bernard pa jo obupano skuša zaustaviti. Maeve se z znanimi obrazi vnovič sreča v novih okoliščinah in vsi skupaj bodo ugotovili, da je zunanji svet enako poln prevar in vnaprejšnjih odločitev kot tisti, ki ga že dobro poznajo.
 • Igrajo: Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Režija: Amanda Marsalis
22:00 Kaj počnemo v mraku, 1. del
 • What We Do In The Shadows Ep. 01 - Pilot, 2019
 • Dokumentaristični vpogled v vsakodnevno (ali vsakonočno) življenje treh vampirskih sostanovalcev v četrti Staten Island. Vampirji si obetajo razkošno krvavo pojedino v počastitev obiska njihovega starodavnega mojstra iz Stare dežele.Komično-grozljiva serija prinaša dokumentaristični vpogled v vsakodnevno (ali vsakonočno) življenje treh vampirskih sostanovalcev v newyorški četrti Staten Island, ki skupaj živijo že na stotine let. Samooklicani vodja skupine je "Nandor Nepopustljivi", veliki vojščak in osvajalec iz časov otomanskega cesarstva. Potem je tukaj še britanski vampir "Laszlo", odpadniški aristokrat in gizdalin, kot si reče sam. Njuna prijateljica je zapeljevalka in požiralka moških "Nadja", nekakšna vampirska Bonnie za Laszlovo plat Clyda. Po nepričakovanem obisku njihovega temnega gospodarja in voditelja "barona Afanasa" se morajo vampirji spomniti, kaj je bila njihova prvotna naloga po prihodu na Staten Island pred več kot sto leti: popolna in absolutna prevlada v New Yorku. A kateri natanko je najboljši način, da bi zavojevali to mesto? 1. del Vampirji skušajo organizirati razkošno krvavo pojedino v počastitev obiska njihovega starodavnega mojstra iz Stare dežele.
 • Igrajo: Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillén, Mark Proksch, Režija: Taika Waititi
22:30 Devs, 1. del
 • Devs Ep. 01, 2020
 • Mlada računalničarka Lily Chan preiskuje skrivni razvojni oddelek svojega delodajalca, podjetje z vrhunsko tehnologijo v Silicijevi dolini, za katero meni, da stoji v ozadju umora njenega fanta.Mlada računalničarka Lily Chan preiskuje skrivni razvojni oddelek svojega delodajalca, podjetja Amaya z vrhunsko tehnologijo v Silicijevi dolini, za katero meni, da stoji v ozadju umora njenega fanta. V seriji igrajo Sonoya Mizuno v vlogi Lily Chan, Nick Offerman kot direktor podjetja Forest, Jin Ha kot Lilyjin nekdanji fant Jamie, Karl Glusman kot njen fant Sergei, Zach Grenier kot vodja varnosti pri podjetju Kenton, Stephen McKinley Henderson kot Stewart, eden največjih genijev v skrivnem oddelku za razvoj, Cailee Spaeny kot mladi genij Lyndon ter Alison Pill kot Katie, nadarjena kvantna fizičarka in druga oseba na čelu tehnološkega podjetja Amaya. 1. del Potem ko je njen fant začel delo v novi službi pri tajnem oddelku Devs tehnološkega podjetja Amaya, je skrivnostno izginil, in programerka Lily začne sumiti, da je pri tem nekaj močno narobe.
 • Igrajo: Sonoya Mizuno, Nick Offerman, Jin Ha, Karl Glusman, Zach Grenier, Režija: Alex Garland
23:25 Težave v motelu El Royale, film
 • Bad Times At The El Royale, 2018, kriminalni, IMDb ocena: 7.1
 • Sedem neznancev, vsak s svojo zakopano skrivnostjo, se sreča zapuščenem motelu El Royale s temno preteklostjo na jezeru Tahoe. V eni usodni noči bo vsak od njih imel zadnjo možnost odrešitve, preden gre vse k vragu.V preddverje motela El Royale na mejni črti med Kalifornijo in Nevado, kjer je sijaj že davno zbledel in smeh potihnil, prispejo duhovnik Danile Flynn (Jeff Bridges), soul pevka Darlene Sweet (Cynthia Erivo), trgovski potnik Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), hipijka Emily Summerspring (Dakota Johnson) in njena sestra Rose (Cailee Spaeny), menedžer Miles Miller (Lewis Pullman) ter skrivnostni Billy Lee (Chris Hemsworth). V eni sami usodni noči bo vsakdo od njih imel edino priložnost, da se odkupi za svoje grehe, preden gre vse skupaj k vragu ... spoznajo namreč, da jih v tej noči združuje temna preteklost in dogodek, ki se je pripetil desetletje nazaj in ki mu nihče od njih ne more pobegniti.
 • Igrajo: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Režija: Drew Goddard

več
Težave v motelu El Royale, film