TV spored HBO 3


20. junij 2021 - 26. junij 2021
09:20 Banksy in vzpon vandalske umetnosti, film
 • Banksy And The Rise Of Outlaw Art, 2020, dokumentarni, IMDb ocena: 7.0
 • Banksy je najbolj razvpit ulični umetnik na svetu; njegove politične slike, zločinski podvigi in predrzni vdori, ki jezijo oblasti, so zanetili revolucionarno novo gibanje, medtem ko njegova identiteta vztrajno ostaja neznana.Banksy je najbolj razvpit ulični umetnik na svetu; njegove politične slike, zločinski podvigi in predrzni vdori že dve desetletji jezijo oblasti, ki so na prizoriščih javnih slik in grafitov vselej korak za njim. Dokumentarec prinaša redke intervjuje s kontroverznim umetnikom ter zgodbo o tem, kako je družbeni izobčenec zanetil pravcato revolucionarno novo gibanje in več milijonov dolarjev vreden imperij, medtem ko njegova prava identiteta še po vsem tem času ostaja neznana.
 • , Režija: Elio Espana

več
Banksy in vzpon vandalske umetnosti, film
11:10 Železni velikan, film
 • The Iron Giant, 1999, risani, IMDb ocena: 8.0
 • Hogarth je devetletni deček, ki reši velikanskega, iz vesolja prispelega robota, in postane njegov prijatelj. Kovinskega orjaka z nenasitno radovednostjo skuša obvarovati pred vztrajnim vladnim agentom in vojsko.V navidez idiličnem mestecu Rockwell v ameriški zvezni državi Maine leta 1957 živi devetletni Hogarth. Deček rad sanjari o invaziji vesoljcev in bojevanju s komunističnimi agenti. Nekega dne sliši krajevnega ribiča govoriti o nečem, kar presega vse, o čemer je kdaj sanjal: 15-metrski robot, ki je z neba padel v bližnje jezero. Hogarthova mama Annie seveda temu težko verjame, a ko deček zares najde padlega robota in ga potegne iz vode, mu njegov prijatelj Dean, lastnik odpada starega železa, ponudi skrivališče za kovinskega orjaka. Vladni agent Kent Mansley hitro izve, da so v bližini menda videli skrivnostnega zavojevalca iz vesolja in odloči se za vsako ceno uničiti nevarnega mehanskega velikana. Zdaj je na vrsti Hogarth, da svojega novega prijatelja obvaruje pred vlado in vojsko.
 • , Režija: Brad Bird

več
Železni velikan, film
12:35 Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem VIII., 15. del
 • Last Week Tonight With John Oliver Viii. Ep. 15, 2021
 • John Oliver, ena najduhovitejših televizijskih osebnosti, se na program HBO vrača z 8. sezono pogovorne oddaje, v kateri razgrinja številne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.John Oliver je ena najduhovitejših televizijskih osebnosti zadnjega časa; že leta 2013 je požel pohvale kritikov in navdušenje občinstva kot gost oddaje The Daily Show voditelja Jona Stewarta. Na program HBO se vrača s svojo polurno pogovorno oddajo, v kateri že v osmi sezoni z značilno pronicljivostjo razgrinja številne sodobne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.
13:10 Butec na večerji, film
 • Dinner For Schmucks, 2010, komedija, IMDb ocena: 5.9
 • Samo nekaj še loči povzpetniškega Tima od uspeha v podjetju: najti mora tovariša za večerjo, ki jo vsak mesec priredi njegov šef in kjer je zmagovalec tisti, ki s seboj pripelje največjega tepca.Tim je nadebudni novi vodja oddelka v uspešnem podjetju, ki je bil prvič povabljen na "večerjo za butce" - mesečni dogodek njegovih najvišjih šefov, ki prinese napredovanje tistemu, ki se tam pojavi v družbi največjega tepca. Timovi zaročenki se zdi zamisel neokusna in on se že misli odreči večerji, ko po naključju naleti na Barryja - uslužbenca davčne uprave, ki v prostem času izdeluje miniaturna mišja gledališča - in ugotovi, da mu je padla sekira v med. Ne more se upreti in Barryja povabi na večerjo; a njegove dobronamerne nezgode vodijo v čedalje večjo zmedo, grozijo pomembnemu poslu ter v Timovo življenje pripeljejo nekdanje dekle, zalezovalko Darlo, njegovo zaročenko Julie pa pahnejo v objem drugega moškega.
 • Igrajo: Steve Carell, Paul Rudd, Zach Galifianakis, Jemaine Clement, Stephanie Szostak, Režija: Jay Roach

več
Butec na večerji, film
15:05 Nasledniki III., 9. del
 • Legacies Iii. Ep. 09 - Do All Malivore Monsters Provide This Level Of..., 2021
 • Junaki mladinskih serij "Vampirski dnevniki" ter "Originali" so pustili neizbrisno sled, ki se nadaljuje v novi seriji; zgodbi o novi generaciji nadnaravnih bitij na Salvatorejevi šoli za mlade in nadarjene.9. del Med Hope in Lizzie je vse večja napetost, zadnja pošast v šoli pa ju bo prisilila odložiti nesoglasja, da bi jo lahko premagali. Alaric se posluži izgovora za nadzor Josie na šoli Mystic Falls High, Cleo pa pomaga Kalebu soočiti se z nedavnim sporom z M.G.-jem.
15:50 Vesele nogice 2, film
 • Happy Feet Two, 2011, risani, IMDb ocena: 5.9
 • Z veselimi pingvini se vračamo na Antarktiko. Fuši in Gloria imata sina Erika, vendar nad pingvini že visi nova grožnja in vesele živalice bodo morale združiti moči (in nogice), da bodo s plesom pregnale mrak.Nadaljevanje z oskarjem nagrajene filmske uspešnice Vesele nogice naš še v drugo popelje v veličastno okolje Antarktike. Mojstrski plesalec stepa Fuši se znajde v težavah: njegov drobni sin Erik ima namreč "koreofobijo" – in ker noče plesati, pobegne od doma. Na begu spozna Veličastnega Svena, pingvina, ki zna leteti. Fuši se s tako karizmatičnim vzornikom pač ne more kosati. Stvari se še bolj zapletejo, ko svet pretresejo mogočne sile. Erik spozna, da tudi njegov oče premore pogum: Fuši namreč zbere pingvinske narode in vse sorte čudovitih bitij – od drobcenega krila do mogočnih morskih slonov, – da bi uredil zmešnjavo.
 • , Režija: George Miller

več
Vesele nogice 2, film
17:30 Ta nora ljubezen, film
 • Crazy, Stupid, Love., 2011, komedija, IMDb ocena: 7.4
 • Cal in Emily imata popoln zakon v ameriškem snu, ... potem pa ona zahteva ločitev. Zdaj mora Cal vnovič zajadrati v svet samskih – s pomočjo novega prijatelja in svetovalca Jacoba.Štirideset-in-nekaj-letni Cal Weaver živi ameriške sanje: dobra služba, lepa hiša, pridni otroci in zakon s srednješolsko ljubeznijo. A ko spozna, da ga žena Emily vara in hoče ločitev, se popolno življenje čez noč sesuje v prah. Še huje: v svetu samskih moških se Cal, ki že desetletja ni bil na zmenku, počuti kot riba na suhem. Večere med samopomilovanjem preživlja v lokalnem baru, kjer ga pod okrilje vzame čedni tridesetletni osvajalec ženskih src, Jacob Palmer. Da bi mu pomagal pri težavnem začetku v novo življenje, mu poleg stilske preobrazbe daje tudi nasvete pri spogledovanju, pogovoru in mu pomaga znova odkriti možatosti. Cal in Emily nista edina, ki iščeta ljubezen na napačnih krajih: Calov 13-letni sin je nesrečno zaljubljen v svojo 17-letno varuško Jessico.
 • Igrajo: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Analeigh Tipton, Režija: Glenn Ficarra, John Requa

več
Ta nora ljubezen, film
19:25 Fargo IV., 8. del
 • Fargo Iv. Ep. 08 - The Nadir, 2020
 • V 50-ih letih v Kansas Cityju četrta sezona serije spremlja nasprotni zločinski združbi med krhkim premirjem, italijansko in temnopolto skupnostjo. Da bi utrdili mir, sta vodji obeh družin zastavili svoja najmlajša sinova.8. del: Loy unovči neko uslugo, da bi vzpostavil ravnovesje, Gaetano začne spoštovati svojega brata v novi luči, Josto razodene svoje občutke in misli, Oraetta pa prejme vznemirjajoče novice. Deafty se obrne k presenetljivemu novemu viru informacij o tem, kje sta Zelmare in Swanee, Odis pa si obupano prizadeva za olajšanje.
20:15 Nogometaš III., 5. del
 • All American Iii. Ep. 05 - How Come, 2021
 • Serija po navdihu življenja zvezdnika lige NFL Spencerja Paysingerja spremlja zgodbo srednješolskega nogometaša iz Comptona, ki vstopi v nov svet izzivov in priložnosti, potem ko ga najame moštvo iz bogatega Beverly Hillsa.5. del: Potem ko je Spencer deležen modrega nasveta, se z ekipo zberejo okrog Chrisa, da bi mu pomagali pri premagovanju strahov; Spencer ugotovi, da je pravi čas za iskrenost s Coopom. Lauro skrbi Olivijina treznost, ko opazi spremembo v njenem vedenju, zaradi česar Laura stori nekaj, kar bi utegnilo ogroziti njun odnos. Jordan med igro ostane na stranskem tiru, njegova odločenost priti nazaj v igro pa bi lahko imela dolgoročne posledice. Layla pride v slepo ulico s svojo tožbo, zato Patience vzame stvari v svoje roke, vedoč, da Coop ne bo zadovoljen, ko bo izvedel za to.
21:00 Terapija, 17. del
 • In Treatment (2021) Ep. 17 - Eladio - Week 5, 2021
 • Z emmyjem nagrajena dramska serija "Terapija" se vrača v svoji četrti sezoni. Prikazuje trojico bolnikov med terapijo pri sočutni in pozorni zdravnici dr. Brooke Taylor (Uzo Aduba), ki jim pomaga soočati se s kopico sodobnih skrbi.Z emmyjem nagrajena dramska serija "Terapija" se vrača v svoji četrti sezoni. Z emmyjem nagrajena igralka Uzo Aduba ("Mrs. America," "Orange is the New Black") upodobi osrednjo vlogo zdravnice in vodje terapevtskih seans, dr. Brooke Taylor. Nova podoba serije se odvija v sodobnem Los Angelesu in prikazuje raznoliko trojico bolnikov med terapijo pri sočutni in pozorni zdravnici, ki jim pomaga soočati se s kopico sodobnih skrbi. Mučijo jih aktualne teme kot so globalna pandemija in nedavni družbeni ter kulturni premiki. S temi motivi se bo soočala Brooke, medtem ko se bo ukvarjala tudi z zapleti in tegobami lastnega zasebnega življenja.
 • Igrajo: Uzo Aduba, Anthony Ramos, Liza Colón-Zayas, John Benjamin Hickey, Quintessa Swindell, Joel Kinnaman, Režija: Karyn Kusama
21:30 Terapija, 18. del
 • In Treatment (2021) Ep. 18 - Colin - Week 5, 2021
 • Z emmyjem nagrajena dramska serija "Terapija" se vrača v svoji četrti sezoni. Prikazuje trojico bolnikov med terapijo pri sočutni in pozorni zdravnici dr. Brooke Taylor (Uzo Aduba), ki jim pomaga soočati se s kopico sodobnih skrbi.Z emmyjem nagrajena dramska serija "Terapija" se vrača v svoji četrti sezoni. Z emmyjem nagrajena igralka Uzo Aduba ("Mrs. America," "Orange is the New Black") upodobi osrednjo vlogo zdravnice in vodje terapevtskih seans, dr. Brooke Taylor. Nova podoba serije se odvija v sodobnem Los Angelesu in prikazuje raznoliko trojico bolnikov med terapijo pri sočutni in pozorni zdravnici, ki jim pomaga soočati se s kopico sodobnih skrbi. Mučijo jih aktualne teme kot so globalna pandemija in nedavni družbeni ter kulturni premiki. S temi motivi se bo soočala Brooke, medtem ko se bo ukvarjala tudi z zapleti in tegobami lastnega zasebnega življenja.
 • Igrajo: Uzo Aduba, Anthony Ramos, Liza Colón-Zayas, John Benjamin Hickey, Quintessa Swindell, Joel Kinnaman, Režija: Karyn Kusama
22:00 Starši II., 3. del
 • Breeders Ii. Ep. 03 - No Connection, 2021
 • V iskreni in brezkompromisni komediji imata zakonca Paul in Ally na grbi svoji karieri, ostarele starše, hipoteko, mnoge nesporazume v odnosu ter vse mogoče zagate starševstva pri njunih majhnih otrocih Luku in Avi.3. del: Paul se boji, da je njegova kulturno razdrobljena družina izgubila življenjsko vez. Načrtno poseljevanje soseske vpliva na Jima in Jackie, saj se še zadnji njuni sosedje odselijo, priselijo pa se dejavni mladi poslovneži.
 • Igrajo: Martin Freeman, Daisy Haggard, George Wakeman, Jayda Eyles, Michael McKean, Režija: Ben Palmer
22:25 Prijatelji IV., 19. del
 • Friends Iv. Ep. 19 - The One With All The Haste, 1998
 • Ena najbolj priljubljenih televizijskih komičnih serij vseh časov prikazuje strahove in absurde odraščanja, prijateljstva, kariere in ljubezenskih izkušenj šestih dobrih prijateljev, ki skupaj živijo v New Yorku.Monica in Rachel bi storili vse, da bi od fantov dobili nazaj svoje stanovanje. Ross vpraša Emily, ali bi se poročila z njim, in ona privoli. Prijatelje skrbi, da je v odnosu Rossa in Emily še prezgodaj za poroko.
22:45 Prijatelji IV., 20. del
 • Friends Iv. Ep. 20 - The One With The Wedding Dresses, 1998
 • Ena najbolj priljubljenih televizijskih komičnih serij vseh časov prikazuje strahove in absurde odraščanja, prijateljstva, kariere in ljubezenskih izkušenj šestih dobrih prijateljev, ki skupaj živijo v New Yorku.Monica obleče Emilyno poročno obleko. Chandler prisili Joeyja v zdravljenje smrčanja na kliniki za spanje. Rachel prestraši Joshuo, ko mu prenagljeno predlaga poroko.
23:10 Pod vodo, film
 • Underwater (2020), 2020
 • Posadka raziskovalcev, ki dela za podjetje z globokomorskimi vrtinami nafte, skuša priti na varno, potem ko skrivnostni potres uniči podvodno znanstveno postajo in črpališče na dnu Marianskega jarka.Enajst tisoč metrov globoko pod morjem v neskončni črnini Marianskega jarka je Norah Price (Kristen Stewart) pripadnica posadke raziskovalcev, ki upravlja z globokomorskimi vrtinami nafte. Potem ko nenadni potres uniči ogrodje podvodne znanstvene postaje in tanke kovinske stene grozijo, da bodo popustile pod deset tisoč atmosferami vodnega tlaka, se mora skupina preživelih pod vodstvom kapitana (Vincent Cassel) prebiti na varno in potem skušati priti na površje. Kmalu ugotovijo, da imajo za to samo eno možnost: sprehod po morskem dnu do opuščene podmorske postaje, za katero upajo, da je nepoškodovana. Kmalu se morajo boriti za življenje, ko odkrijejo, da celo na tisti neskončni globini niso sami.
 • Igrajo: Kristen Stewart, Vincent Cassel, Mamoudou Athie, T.J. Miller, John Gallagher Jr., Režija: William Eubank