TV spored HBO


27. marec 2023 - 2. april 2023
06:00 Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti, film
 • Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore, 2022, avantura, IMDb ocena: 6.2
 • Profesor Albus Dumbledore naloži magizoologu Salamandru Scamandru nalogo, da sestavi in povede neustrašno ekipo čarovnikov, čarovnic in enega pogumnega bunkeljskega peka na nevarno misijo proti številni vojski Grindelwaldovih privržencev.Filmski studio Warner Bros Pictures prinaša "Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti" –najnovejšo pustolovščino iz čarovniškega sveta slavne avtorice J. K. Rowling. Profesor Albus Dumbledore (Jude Law) se zaveda, da želi veliki temni čarovnik Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) prevzeti nadzor nad čarovniškim svetom. Ker ga sam ne more zaustaviti, magizoologu Salamandru Scamandru (Eddie Redmayne) zaupa pomembno nalogo, da sestavi in povede neustrašno ekipo čarovnikov, čarovnic in enega pogumnega bunkeljskega peka na nevarno misijo. Pri tem naletijo na stare in nove magične živali in zveri ter se spopadejo z vse številnejšo vojsko Grindelwaldovih privržencev. Vendar tudi Dumbledore pri tako velikem tveganju in nevarnosti ne more dolgo ostati le opazovalec na stranskem tiru.
 • Igrajo: Eddie Redmayne, Jude Law, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Režija: David Yates

več
Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti, film
08:20 Lego Batman film, film
 • The Lego Batman Movie, 2017, risani, IMDb ocena: 7.3
 • Humor, zaradi katerega je LEGO film postal svetovni fenomen, se nadaljuje z zgodbo, v kateri ima glavno besedo samooklicani zvezdnik prejšnje zasedbe, LEGO Batman. Bruce Wayne mora vnovič reševati mesto Gotham in zdaj dobi tudi pomočnika.Ustvarjalci komične animacije LEGO film se v svet kockastih igrač vračajo z zgodbo o temačnem junaku Batmanu, ki se mora poleg trdoživih negativcev soočiti tudi z lastnimi čustvi. Čeprav mojstrski sestavljavec najraje vse opravi sam, se tokrat znajde v starševski vlogi poučevanja svojeglavega posvojenca Robina. Mesto Gotham medtem ogroža zlobni Joker, ki ob sebi zbere najbolj razvpite Batmanove nasprotnike. Čemerni junak mora opustiti krinko samovšečnega in samotarskega maščevalca ter se naučiti zaupati prijateljem, ne glede na to, kako zelo ga jezijo s svojimi zabavnimi neumnostmi.
 • , Režija: Chris McKay

več
Lego Batman film, film
10:05 Šazam!, film
 • Shazam!, 2019, akcijski, IMDb ocena: 7.0
 • Štirinajstletni Billy se sreča s starodavnim čarodejem in ta ga spremeni v superjunaka po imenu Šazam. Vendar Billy kmalu ugotovi, da si je nakopal smrtnega sovražnika dr. Thaddeusa Sivano, ki ga je čarodej nekoč zavrnil.V vseh nas se skriva superjunak in le malo čarovnije je potrebne, da pride na plano. V primeru Billyja Batsona (Asher Angel) to pomeni glasni klic: "Šazam!" in iznajdljivi fant iz krušne družine se hipoma spremeni v odraslega superjunaka po imenu Šazam (Zachary Levi), sposobnost, ki mu jo je prijazno dodelil starodavni čarodej. Vendar se v mišičastem telesu še vedno skriva duša najstnika in ta počne tisto, kar bi počel vsak mladostnik na njegovem mestu: zabava se s pridobljenimi supermočmi. Lahko leti? Ali ima rentgenski vid? Lahko strelja žarke iz dlani? Mu bo uspelo izogniti se šolskim preizkusom znanja? Šazam raziskuje meje svojih sposobnosti z lahkomiselno radostjo otroka; vendar bo kmalu postavljen na preizkušnjo, saj ugotovi, da si je z novo podobo nakopal tudi smrtnega sovražnika: Dr. Thaddeusa Sivano (Mark Strong), ki ga je čarodej nekoč zavrnil.
 • Igrajo: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Režija: David F. Sandberg

več
Šazam!, film
12:15 Alvin in veverički 3, film
 • Alvin And The Chipmunks: Chipwrecked, 2011, risani, IMDb ocena: 4.3
 • Dave in veverički uživajo na luksuznem križarjenju, ko njihove počitnice doživijo nepričakovan preobrat, po katerem se znajdejo na neobljudenem otoku. Poiskati morajo pot nazaj v civilizacijo.Veveriček Alvin se z bratoma in prijateljicami veveričkami ter človeškim prijateljem Davom opravi na križarjenje preko oceana. A nesreča nikoli ne počiva – obilica nerodnosti in trenutek nepazljivosti sta dovolj, da se mali glodavci znajdejo na osamljenem otoku. Med iskanjem hrane in drugimi pustolovščinami v džungli si pomagajo z zabavnim petjem in svojimi nemogočimi vragolijami. Da bi našli pot domov, pa morajo združiti moči in prisluhniti živalskemu nagonu, ki so ga v mestu že povsem pozabili. Zabavni veverički Simon, Theodore, Brittany, Jeanette in Eleanor se vračajo v nepozabnem tretjem delu.
 • Igrajo: Jason Lee, David Cross, Jenny Slate, Režija: Mike Mitchell

več
Alvin in veverički 3, film
13:45 Višine New Yorka, film
 • In The Heights, 2021, drama, IMDb ocena: 7.3
 • Scenarist "Hamiltona" in režiser "Crazy Rich Asians" vabi na kinematografski dogodek, kjer ulice sestavlja glasba, male sanje pa postanejo velike…Scenarist "Hamiltona" in režiser "Crazy Rich Asians" vabi na kinematografski dogodek, kjer ulice sestavlja glasba, male sanje pa postanejo velike…
 • Igrajo: Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace, Melissa Barrera, Olga Merediz, Režija: Jon M. Chu

več
Višine New Yorka, film
16:10 Mahalia, film
 • Mahalia, 2021, biografski, IMDb ocena: 7.3
 • Filmska biografija legendarne blues in gospel dive Mahalie Jackson, enega najvplivnejših glasov ameriškega gibanja za državljanske pravice.Mahalia Jackson, ki je v revščini odraščala v New Orleansu, je z molitvijo in gospelom premagala otroške bolezni in zaslovela kot najvplivnejša temnopolta ženska 50-ih in 60-ih let 20. stol. Kot iznajdljiva poslovna ženska in uspešna pevka je ustvarila bogastvo, a ga je velik del izgubila zaradi moških, ki jim je dala svoje srce. Spominjamo se je po njeni podpori dr. Martinu Luthru Kingu ml., s pesmijo 'We Shall Overcome' na shodih protestnikov za državljanske pravice, razdajanju bogastva za podporo državljanskemu gibanju in slavnem šepetanju dr. Kingu pred njegovim najslavnejšim javnim govorom: "Povej jim za sanje, Martin." Leta 1972 je po še eni prevari moškega, za katerega je mislila, da jo iskreno ljubi, umrla zaradi srčnega infarkta, toda njena zapuščina živi še danes.
 • Igrajo: Danielle Brooks, Joaquina Kalukango, Jason Dirden, Olivia Washington, Rob Demery, Režija: Kenny Leon

več
Mahalia, film
17:55 Jumanji: Naslednja stopnja, film
 • Jumanji: The Next Level, 2019, akcijski, IMDb ocena: 6.7
 • Ekipa se je vrnila, ampak igra "Jumanji" je zdaj drugačna. Igralci bodo morali pogumno prehoditi neznane in neraziskane predele, od neizprosnih puščav do zasneženih gora, da bi premagali najnevarnejšo igro na svetu.V nadaljevanju "Jumanji: Naslednja stopnja" se naša zabavna ekipa vrača – ampak igra se je medtem spremenila. Kar nekaj časa je minilo, odkar so Spencer, Fridge, Bethany in Martha zaigrali davno pozabljeno igro. Ko se junaki vnovič spustijo v "Jumanji", da bi rešili prijatelja, odkrijejo, da nič ni tako, kot so pričakovali. Pravila so se spremenila, kot se je tudi sama ekipa, ki se je ponovno znašla v njej. Avatarji so drugačni, vpleteni so novi liki, igra pa je še težja in veliko nevarnejša kot prej. Igralci bodo morali pogumno prehoditi neznane in neraziskane predele, od neizprosnih puščav do zasneženih gora, da bi premagali najnevarnejšo igro na svetu.
 • Igrajo: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Režija: Jake Kasdan

več
Jumanji: Naslednja stopnja, film
20:00 Neskončna nevihta, film
 • Infinite Storm, 2022, drama, IMDb ocena: 5.2
 • Ko plezalko na gori dohiti snežni metež, naleti na tujca v težavah in oba sklene varno spraviti z gore, preden bi se znočilo.Med vzponom na Mount Washington v državi New Hampshire se izkušena plezalka (Naomi Watts) odloči vrniti, še preden bo dosegla vrh, saj se približuje snežni metež. Toda na poti nazaj naleti na moškega v težavah in sklene oba varno spraviti z gore, preden se zvečeri in bi lahko podlegla nevihti. Posneto po resnični zgodbi.
 • Igrajo: Naomi Watts, Billy Howle, Denis O'Hare, Parker Sawyers, Eliot Sumner, Režija: Malgorzata Szumowska, Michał Englert

več
Neskončna nevihta, film
21:40 Veliki svetniki Newarka, film
 • The Many Saints Of Newark, 2021, kriminalni, IMDb ocena: 6.3
 • Težko pričakovana predzgodba slavne serije "Sopranovi" programa HBO se odvija v času nemirov v Newarku, ko so gangsterji iz nasprotnih strani izzvali vsemogočno zločinsko družino DiMeo v vse bolj razdeljenem mestu.Kriminalna drama je težko pričakovana predzgodba slavne, večkrat nagrajene in sila priljubljene serije "Sopranovi" programa HBO. Mladi Anthony Soprano odrašča v enem najbolj burnih obdobij v zgodovini Newarka; mož postaja v času, ko so gangsterji iz nasprotnih strani izzvali vsemogočno zločinsko družino DiMeo v vse bolj razdeljenem mestu. V spreminjajočem se času je ujet stric Dickie Moltisanti, ki ga obožuje in ki si prizadeva uravnotežiti svoje poklicne in svoje zasebne odgovornosti. Njegov vpliv na nečaka bo najstnika sčasoma oblikoval v mafijskega šefa, ki ga poznamo iz poznejših časov: Tonyja Soprana.
 • Igrajo: Alessandro Nivola, Leslie Odom Jr., Jon Bernthal, Corey Stoll, Michael Gandolfini, Režija: Alan Taylor

več
Veliki svetniki Newarka, film
23:40 Morbius, film
 • Morbius, 2022, akcijski, IMDb ocena: 5.2
 • Oskarjevec Jared Leto je prevzel vlogo skrivnostnega antijunaka Michaela Morbiusa, zdravnika, okuženega z vampirizmom. Z nadčloveškimi sposobnostmi se bo moral spopasti sam s sabo. Eden Marvelovih najbolj zanimivih likov je na velikem platnu. Oskarjevec Jared Leto je postal skrivnostni antijunak Michael Morbius. Ima nevarno krvno bolezen, drugim pa hoče preprečiti svojo usodo. Dr. Morbius iz obupa tvega. Sprva kaže na uspeh, a se izkaže, da je zdravilo morda bolj škodljivo kot bolezen.
 • Igrajo: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Tyrese Gibson, Michael Keaton, Režija: Daniel Espinosa

več
Morbius, film