TV spored HTV 1


4. december 2020 - 10. december 2020
05:11 Dnevnik 2 (R)
05:59 Diva, telenovela (12) (119/130)
06:47 TV Kalendar
06:59 Klasika mundi: Silvestarski koncert Berlinske filharmonije 2019. - Diana Damrau i Kirill Petrenko, 1...
07:51 Slomljeno koplje, američki film (12) (1954.) - ciklus klasičnog vesterna (R)
 • Broken lance, 1954
 • Vestern/drama. Kad izađe iz zatvora, mladi Joe Devereaux (R. Wagner) u uredu guvernera Horacea (E. G. Marshall) susretne svoju polubraću Bena (R. Widmark), Mikea (H. O´Brian) i Dannyja (E. Holliman). Joe je uvijek osjećao njihovu netrpeljivost, a dodatne mu je probleme stvorila veza s privlačnom Barbarom, kćeri guvernera Horacea kojem je njihov otac Matt (S. Tracy)pomogao u stvaranju političke karijere... Ovjenčan Oscarima za najuspjeliju sporednu žensku ulogu i najbolji scenarij, te Zlatnim globusom za promicanje međunarodnog razumijevanja, "Slomljeno koplje" Edwarda Dmytryka izuzetno je uspjelo ostvarenje. U glavnoj ulozi nastupa legendarni S. Tracy, jedan od najznačajnijih američkih glumaca svih vremena, koji je od devet nominacija za Oscara tijekom karijere potvrdio dvije, a uz markantnog R. Wagnera njegovi su partneri R. Widmark, J. Peters i Oscarom nagrađena meksička glumica K. Jurado.
 • Igrajo: Spencer Tracy, Robert Wagner, Jean Peters, Richard Widmark, Katy Jurado, Hugh O´Brian, Režija: Edward Dmytryk
09:30 Dobro jutro, Hrvatska
10:00 Vijesti
10:10 Dobro jutro, Hrvatska
11:10 Kućni ljubimci
 • Ove subote upoznat ćemo Mirjanu Sović, vlasnicu Royal cat hotela za čuvanje maca, kojima je u hotelu osigurano sve što je potrebno za ugodan boravak. Petra Dimić upoznat će nas s novostima u njezinom uzgajalištu maine coon mačaka. Ivona Kamauli savjetovat će nas o oralnoj higijeni pasa i mačaka. Udomljavamo pse iz Udruge Noina arka.
11:43 TV Kalendar (R)
12:00 Dnevnik 1
12:15 Sport
12:18 Vrijeme
12:20 HAK - promet info
12:27 Veterani mira
13:19 Zdrav život
13:48 Zajedno u duhu
14:23 Prizma, multinacionalni magazin
 • Ovoga tjedna u multinacionalnom magazinu možete pogledati izvještaj s otkrivanja skulpture K19 Zlatka Kopljara u spomen na Židove, ali i sve stradale Varaždince u Drugom svjetskom ratu. Mađari Dalj Planine i Laslova odali su počast poginulim civilima i braniteljima u Domovinskom ratu. Vodimo vas na izložbu o češkom kroatistu, prevoditelju i književnom povjesničaru Dušanu Karpatskom i otkrivamo znane i neznane detalje o njegovu životu i radu. Kako su, uz pridržavanje epidemioloških mjera, održani Dan ruske kuhinje na međimurskom stolu i Dani makedonske kulture u Rijeci. O Danima albanske kulture u studiju govori predsjednik Zajednice Albanaca u RH Esad Collaku.
15:10 Istrage prometnih nesreća
 • Crni tjedan na hrvatskim prometnicama. Doznajte što je prometna učilica. Koliko su biciklisti sigurni na prometnicama? Što ljuti u prometu kazališnog redatelja Bobu Jelčića? U emisiji gostuju mr. sc. Miron Huljak iz MUP-a i dipl. ing. Damir Novak iz HAK-a.
15:40 Agenda: Svijet, vanjskopolitički magazin
 • U ovotjednom izdanju Agenda: Svijet donosi: Velika Britanija prva je zapadna zemlja koja je odobrila cjepivo protiv zaraze koronavirusom. Kako to da će ta zemlja prva sljedeći tjedan početi cijepiti svoje građane proizvodom jedne njemačke i jedne američke kompanije, i kako napreduje postupak registracije u Europskoj uniji? O tome Alenka Marina i Jasna Paro. Koje su okolnosti ali i pozadina do sada poznati o likvidaciji vodećeg iranskog nuklearnog znanstvenika? Je li zaista atentat izveden i meta izrešetana bez i jednog napadača na terenu? Do sada otkrivene detalje donosi Miro Aščić. Iako je vrijeme pandemije, lockdowna i ekonomskih poteškoća, pjevačica Cher i predsjednik Pakistana našli su vremena, suradnika i sredstava za evakuaciju jednog - slona!? Je li ta akcija iz "starog" ili "novog" normalnog, zna Željko Raić. Kako danas žive domorodački narod sjevera Europe. Doznajte tko su Laponci i kako izgleda njihov suživot s većinskim Norvežanima, u reportaži Dragana Nikolića.
16:16 Potrošački kod
 • U emisiji: Je li ugradnja razdjelnika topline još obvezna i je li ukinuta kazna za one koji su ugradnju odbili? 230.000 računa građana je u blokadi. Može li financijsko savjetovanje otvoriti put prema oporavku zaduženih? Uveden je DVBT-2 sustav kako bi televizijski signal bio kvalitetniji - ima li manje smetnji pri emitiranju?
16:43 Manjinski mozaik: Dobar vjetar u leđa
 • Od mame smo naučile kuhati, čistiti kuću, ali i kako se treba ponašati prema drugima i kako biti dobar. Tako pričaju kćeri Meri Makarić kojima je majka uzor. Meri je život naučio da bude spremna na sve. Pa i otići iz rodnog Skoplja u Zagreb i potom se preseliti zbog ljubavi u Čakovec. Međimurci su je prihvatili kao svoju i dali dobar vjetar u leđa da nastavi živjeti svoje snove. Sa suprugom radi keramičke suvenire, znojem krči put kroz život dajući kćerima temelje zdravog života uz moto Dobro se dobrim vraća.
17:02 Vijesti u 17
17:16 Vrijeme
17:17 HAK - promet info
17:19 Kultura s nogu
17:51 Lijepom našom: Lobor (2. dio)
19:02 Dnevnik 2
19:51 Sport
20:02 Vrijeme
20:05 Loto 7
20:13 The Voice Hrvatska koncert (1/3)
 • Nakon triju sezona jednog od najprestižnijih glazbenih formata "The Voice Hrvatska" zapitali smo se koje uspomene dijele mladi ljudi koji su svoje prve glazbene korake napravili na sceni "The Voicea". U pamćenju gledatelja ostale su brojne izvrsne izvedbe, a naši nekadašnji natjecatelji, sudjelujući na trima koncertima "The Voice Hrvatska koncert", prisjetili su se svih trenutaka koje su proživjeli na sceni. Prvi koncert koji gledamo ove subote snimljen je u veljači još dok je trajala 3. sezona "The Voicea". Domaćini koncerta u Tvornici su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a brojnim mladim pjevačima iz svih triju sezona "The Voice Hrvatska" na sceni su se pridružili Vanna, Ivan Dečak i Davor Gobac. Glazbom ćemo se prisjetiti najboljih nastupa na audicijama, najboljih dvoboja, pjesama koje pamtimo iz napetih finalnih emisija, a zajedničkim muziciranjem nekadašnji natjecatelji potvrdit će da ih je glazba povezala na jedinstven način. Napetost, trema, neizvjesnost koja prati svako natjecanje odavno je zaboravljeno jer lijepe uspomene i nova prijateljstva je najvažnije što im je donio "The Voice".
22:04 Loto 7 - izvještaj
22:09 Dnevnik 3
22:24 Sport
22:27 Vrijeme (R)
22:30 Vijesti iz kulture
22:43 Svi su ludi za Mary, američki film (15) (1998.) (R)
 • There's something about mary, 1998
 • Romantična komedija. Tedu (B. Stiller) se ostvari životni san kad ga na maturalni ples pozove najljepša djevojka na školi, Mary Jensen (C. Diaz), dirnuta njegovim zauzimanjem za njezinog mentalno zaostalog brata Warrena (W. Earl Brown). Večer iz snova pretvara se u pakao kada Ted umjesto na plesu završi u bolnici. Od neugodnog doživljaja prošlo je 13 godina, a Ted, sada uspješan pisac, i dalje razmišlja o Mary. Na nagovor najboljeg prijatelj Doma (C. Elliott) unajmi privatnog detektiva koji joj ulazi u trag. Međutim, detektiv Pat Healy (M. Dillon) i sam se zaljubi u Mary, pa laže Tedu da je postala ružna i da ju više nema smisla tražiti. Ali Ted sluša svoje srce i kreće put Floride u potrazi za Mary... Izvrsna komedija "Svi su ludi za Mary" jedan je od najboljih filmova braće Farrelly (Glup i gluplji, Kralj svih glavonja), zacijelo najzanimljivijih suvremenih autora američke komedije. Besramni i sirovi humor braće Farrelly u kojemu glasoviti dvojac ismijava političku korektnost, ljubitelje životinja, djecu, a ne štedi ni mentalno retardirane osobe, ukomponiran je u okvir romantične komedije. Nezaobilazna junakinja romantičnih komedija C. Diaz ostvarila je u "Svi su ludi za Mary" jednu od svojih najboljih uloga.
 • Igrajo: Cameron Diaz, Ben Stiller, Matt Dillon, Chris Elliott, Lin Shaye, Lee Evans, W. Earl Brown, Režija: Bobby i Peter Farrelly