TV spored HTV 2


5. avgust 2020 - 11. avgust 2020
06:00 Regionalni dnevnik (R)
06:29 Juhuhu (R)
06:29 Tri prijatelja, crtana serija (49/52) (R)
06:40 Tri prijatelja, crtana serija (50/52) (R)
06:51 Juhuhu (R)
06:52 Juhuhu (R)
06:53 Pjesmice i brojalice: Zeko i potočić (R)
06:55 Juhuhu (R)
06:57 Životinjske priče, crtana serija (20/52) (R)
07:02 Životinjske priče, crtana serija (21/52) (R)
07:07 Juhuhu (R)
07:10 Zvrko ide u Čudosvijet, crtana serija (15/52) (R)
07:21 Lein kutak: Hrskavci od lisnatog tijesta (R)
07:27 TV vrtić: Ruganje (R)
07:37 Juhuhu (R)
07:38 Mišo i Robin: Crtanje (R)
07:44 Juhuhu (R)
07:44 Juhuhu (R)
07:46 Ernest i Celestina, crtana serija (22/26) (R)
 • Ernest et cÉlestine
 • Augustin pozove Celestinu na proslavu svog rođendana. Ali kada će Celestina slaviti svoj? Nitko ne zna kad je Celestina rođena jer je posvojena.
07:58 Juhuhu (R)
08:00 Tajni dnevnik patke Matilde: Ljeto (R)
08:10 Juhuhu (R)
08:11 Čarobna ploča: Svijet oko nas (8/16) (R)
 • Današnja se epizoda zbiva u trgovini, pokazat ćemo vam kako se ponašati u kupovini. Proizvodi s polica kupce mame, no ne valja slijepo slušati reklame. U samoposluzi je gužva, puna je ljudi, zato ne trči, ne viči i pristojan budi. Što ne želiš kupiti na mjesto vrati, a na blagajni je pristojno svoj red pričekati. U platnenoj torbi iz trgovine ponesi stvari, plastične upotrebljava onaj tko za okoliš ne mari. Kupljene stvari imaju ambalažu koju kod kuće odvajamo za reciklažu. Kante za otpad različitih su boja, Krešo vas danas uči za koji je koja.
 • Igrajo: Mila Elegović i Krešo Mikić
08:26 Juhuhu (R)
08:28 Juhuhu (R)
08:29 23. Hrvatski dječji festival 2016., 1. dio (R)
09:15 Luka i prijatelji: More (R)
09:45 Shakespeare i Hathaway - privatni istražitelji (2), serija (12) (6/10) (R)
 • Shakespeare and hathaway 2
 • U policijsku postaju u Ardenu pristižu pritužbe o prevarantima koji haraju okolicom. Dvojac im je poznat. Frank i Lu tjednima nisu imali nove klijente, ali Sebastian je zasut pritužbama. Sretni što napokon imaju klijenta, Frank i Lu posjećuju Emeliju Merchant čiji je muž nestao. No ona misli da ih je već srela. Kad ih njezin ljutiti sin Ian Merchant izbaci, Frank i Lu vraćaju se u ured ispred kojeg ih dočekuje bijesna gomila klijenata koje nikad prije nisu vidjeli i traže da im vrate novac. Detektivka Marlowe i narednik Keeler također ih čekaju da ih uhite zbog cijelog niza optužaba među kojima je i krađa 30.000 funta. Nakon besane noći provedene u ćeliji, Frank i Lu trude se dokazati da im podmeću tajanstveni dvojnici. Mogu li se detektivi osloboditi optužaba?
 • Igrajo: Mark Benton, Jo Joyner, Patrick Walshe McBride, Amber Aga
10:34 Endeavour mladi Morse (4), serija (12) (2/4) (R)
 • Endeavour 4
 • Kad voditeljica kampanje za povratak moralu Joy Pettybon primi prijetnju smrću, Endeavour je mora zaštititi pod svaku cijenu. Dolazak buntovnog benda Wildwood brzo uvuče Endeavoura u krvavi rat stavova u kojemu je upravo pala prva žrtva. Dok konzervativna aktivistica Joy Pettybon prikuplja potpise za svoju kampanju, a bend Wildwood priprema novi album u dvorcu Maplewick na rubu grada i zaokret s imidža pop čistunaca u subverzivnom, psihodeličnom smjeru, Morse se muči da Pettybonicu drži podalje od pjevača Nicka Wildinga, njezinog neprijatelja iz televizijskih talk-showova. Snimanje albuma omete pronalazak tijela u središtu grada. Ispostavi se da se radi o zidaru koji je prije smrti radio u dvorcu pa oksfordski policajci dođu istraživati. Uskoro se dogodi još jedno ubojstvo, trovanje, povezano s Pettyboničinom borbom za cenzuru pa se i ona i bend nađu pod povećalom. Da bi riješio slučaj, Endeavour se mora uključiti u društvenu revoluciju prije nove tragedije. Gostujući glumci: Paul Brown (vlč. Mervyn Golightly), Pearl Chanda (Bettina Pettybon), Michael Fox (Ken Wilding), Ella Hunt (Emma Carr), Matthew Needham (Dudley Jessop), Will Payne (Nick Wilding), David Sturzaker (Ralph Spender), Sylvestra Le Touzel (Joy Pettybon)
 • Igrajo: SHAUN EVANS (Endeavour Morse), ROGER ALLAM (Fred Thursday), Režija: Michael Lennox
12:08 Dobar, bolji, najbolji...britanski slastičar (7) (1/10) (R)
 • The great british bake off 7
 • U ovoj iznimno popularnoj seriji, dobitnici nagrade BAFTA, entuzijastični slastičari amateri bore se za titulu najboljega. Dvanaestero natjecatelja odjenulo je svoje pregače i zaputilo se na svoja mjesta u svima poznatom šatoru. Hoće li se uspješno nositi sa svim zadaćama ili pokleknuti suočeni s 30 novih izazova koje je za njih osmislio žiri, Mary Berry i Paul Hollywood? Pod pritiskom, ograničeni vremenom, ovih dvanaestero natjecatelja moraju upotrijebiti svu svoju kreativnost i vještine žele li impresionirati žiri, izbjeći ispadanje i stići do finala. Žiri: Paul Hollywood i Mary Berry 1. epizoda: Mel Giedroyc i Sue Perkins su ovdje, kao i Mary Berry i Paul Hollywood. Smislili su 30 novih izazova kojima će iskušati znanje, vještinu i kreativnost natjecatelja. Natjecanje započinje tjednom biskvita. Natjecatelji će se najprije uhvatiti u koštac s jednim britanskim klasikom, a potom ih čeka Maryn test znanja i vještina - popularni sitni kolači od nemasnog biskvita sa zahtjevnim ukrasima od čokolade. Na kraju, u završnom izazovu, natjecatelji imaju priliku pokazati sve što znaju i umiju. Najbolji od njih bit će okrunjen titulom slastičarske zvijezde tjedna, dok će jedan od njih biti prisiljen napustiti šator.
13:13 Prijestolnice slatkog života (1): Barcelona - Ponosna i zavodljiva Katalonka, doku...
 • La dolce vita 1
 • U Barcelonu dolazimo u povodu San Jordija, svojevrsnog Valentinova, kada muškarci daruju ženama cvijeće i dobivaju knjige na dar. Kako bismo otkrili kulturni polet katalonske prijestolnice, slijedit ćemo Lorenza Fluxu, nasljednika carstva Camper. Ondje je prije više od 40 godina postolar otvorio svoju prvu trgovinu. Pokazat će nam odjevne kolekcije i svoje predmete nadahnute sredozemnim zanatima, odvest će nas u hotel gdje su bicikli i mreže za spavanje uvijek dostupni i besplatni te podijeliti s nama svoju strast prema fuzijskoj kuhinji u restoranu Doas palillos, kao i prema dizajnu iz sedamdesetih u Modulolabu.
13:44 Plavi Max, britanski film (12) (1966.) (R)
 • The blue max, 1966
 • Ratna drama. Mladi vojnik Bruno Stachel (G. Peppard) preživio je rovove i stekao čin poručnika. Dolazi u njemačku vojnu zrakoplovnu bazu gdje su smješteni izuzetno sposobni piloti kojima zapovijeda pukovnik Otto Heidmann (K. M. Vogler), a jedan od onih koji se izdvaja je poručnik Willi von Klugermann (J. Kemp). Bruno ubrzo otkrije Klugermannu da mu je cilj osvojiti Plavi križ, odličje koje se dodjeljuje pilotima koji uspiju srušiti 20 neprijateljskih zrakoplova, a u tome mu je uzor pilot von Richthofen (C. Schell), poznatiji kao Crveni barun. No Bruno je izuzetno ambiciozan i častohlepan mladić koji do odličja želi doći pod svaku cijenu... Od četiri nominacije za britansku filmsku nagradu BAFTA ovjenčana onom za najbolju scenografiju, ratna drama redatelja Johna Guillermina, najpoznatijeg po režiji hitova "Tarzanova velika pustolovina", "Pakleni toranj" i "King Kong", uspjela je adaptacija istoimenog bestselera Jacka Huntera. Guillermin stvara zanimljivu i sugestivnu priču o neumjerenoj ambicioznosti i častohleplju koje staju na put odanosti, časti, prijateljstvu pa i ljubavi. Pozornost privlače atraktivni, dinamični i vrlo uzbudljivi prizori zračnih bitaka, za što je zaslužan direktor fotografije Douglas Slocombe. Filmsku glazbu potpisuje oskarovac Jerry Goldsmith.
 • Igrajo: George Peppard, James Mason, Ursula Andress, Jeremy Kemp, Karl Michael Vogler, Anton Diffring, Harry Towb, Peter Woodtorpe, Derek Newark, Derren Nesbitt, Loni von Friedl, Friedrich von Ledebur, Režija: John Guillermin
16:17 Ana Karenjina - Priča Vronskoga, serija (12) (5/8) (R)
 • Anna karenina. istorija vronskogo / anna karenina: vronsky's story
 • 1904. Karenjin pita Vronskog je li zaista volio Anu. Vronski ne može odgovoriti. 1875. Ulica u Sankt Peterburgu. Lidija Ivanovna obavještava Karenjina da je dobila pismo od Ane u kojemu javlja da je u Peterburgu i da moli za susret sa sinom. Karenjin ne kani to spriječiti, ali Lidija Ivanovna ga odgovara...
 • Igrajo: Elizaveta Bojarska (Ana Karenjina), Maksim Matvejev (Vronski), Kiril Grebenščikov (Sergej Vronski), Vitalij Kiščenko (Karenjin, Režija: Karen Šahnazarov
17:06 Magazin LP
17:33 Sportski trenuci za pamćenje: nogomet, EP 1996., Hrvatska - Danska 3:0
19:06 Josipa Lisac - Dnevnik jedne ljubavi, 2.dio (Split 2016.)
 • Velika hrvatska glazbena diva Josipa Lisac 7. srpnja 2016. velikim koncertom na Prokurativama otvorila je 56. Splitski festival. Vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila, izgradila je svoj karakteristični pjevački i modni identitet s potpisom. O sebi kaže da se užasava prosječnosti i banalnosti i da je čitav život posvetila iznalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rješenja, što je uvijek i svagdje čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom. U drugom dijelu ovoga uistinu vrhunskog glazbenog doživljaja, Josipa Lisac sa svojim pratećim bendom u čijem sastavu su Borna Šercar - bubnjevi, Davor Črnigoj - bas gitara, Davor Doležal - gitara, Josip Grah - truba i harmonika, Gojko Tomljanović - klavijature, izvedene su sljedeće skladbe: Moja magija, Tu, Ležaj od suza, Život je samo most, Hir, hir, hir, Danas sam luda, Magla i Ispočetka.
20:05 Nekoliko dobrih ljudi, američki film (12) (1992.) - Filmovi s 5 zvjezdica (R)
 • A few good men, 1992
 • Drama. Mladi mornarički odvjetnik J. G. Daniel Kaffe (T. Cruise), protiv svoje volje prihvaća obranu dvojice mladih vojnika iz baze u blizini Kube, optuženih za smrt kolege kojeg su podvrgli pretjerano oštru disciplinskom postupku. Dvojica vojnika tvrde da su djelovali prema zapovijedi svoga pretpostavljenog. Kaffeova kolegica, stroga i odlučna JoAnne Galloway (D. Moore), potiče Kaffea da počne ispitivati situaciju u vojnoj hijerarhiji. Njegova istraga stvorit će mu neprijatelje, a najoštriji će biti pukovnik Nathan R. Jessup (J. Nicholson)... Film je režirao Rob Reiner, jedan od najkomercijalnijih američkih redatelja, u čijem se opusu nalaze filmovi poput: "Kada je Harry sreo Sally", "Misery", "Osloni se na mene" i dr. Nastupao je i kao glumac, u malim ulogama, i to u filmovima "Baci mamu iz vlaka", "Razglednice iz pakla", "Meci iznad Broadwaya". Film "Nekoliko dobrih ljudi" nastao je prema broadwayskom hitu Aarona Sorokina, a Reiner je 1992. godine bio nominiran za Oscara za najbolji film.
 • Igrajo: Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland, Kevin Pollak, Režija: Rob Reiner
22:23 Katarina Velika - Uzlet (2), serija (12) (2/12) (R)
 • Ekaterina ii - vzlet
 • Poljski kralj Stanislav II. sastaje se s Katarinom kako bi razmotrili odnose dviju država. Grigorij se vraća, ali bolestan. Liječi se zajedno s bratom. Pavel Petrovič nastavlja učiti sa Semjonom Andrejevičem i raspituje se o očevoj sudbini. Turski poslanik putuje u Sankt Peterburg.
 • Igrajo: Marina Aleksandrova, Pavel Tabakov, Sergej Marin, Vladimir Jaglič, Mihail Gorevoj, Režija: Dmitrij Josifov
23:12 Dobra borba (1), serija (12) (10/10) (R)
 • The good fight 1
 • Diane prihvati slučaj novog klijenta koji je optužen za kibernetički terorizam, no taj potez urodi nepredviđenim posljedicama za cijeli ured, a pogotovo za Luccu. Slučajni splet okolnosti poveže Diane i Kurta. Henry Maiji otkrije dotad nepoznatu istinu o skandalu. U epizodi gostuju Jason Biggs i John Cameron Mitchell.
 • Igrajo: Christine Baranski (Diane Lockhart), Cush Jumbo (Lucca Quinn), Rose Leslie (Maia Rindell), Delroy Lindo (Adrian Boseman), Audra McDonald (Liz Lawrence-Reddick), Sarah Steele (Marissa Gold), Justin Bartha (Colin Morrello), Michael Boatman (Julius Cain), Nyambi Nyambi (Jay Dipersia)