TV spored HTV 3


30. junij 2022 - 6. julij 2022
22:05 Vikinzi (6A), serija (15) (10/10) (R)
  • Vikings 6a
  • Iako Ivar i Igor spletkare protiv Olega, zajedno s njime kreću u invaziju na Skandinaviju. Kralj Harald i kralj Bjorn bjesomučno se pripremaju za obranu od invazije. No hoće li to biti dovoljno da se odupru Rusima?
  • Igrajo: Katheryn Winnick (Lagertha), Alexander Ludwig (Bjorn), Alex Høgh Andersen (Ivar), Marco Ilsø (Hvitserk), Jordan Patrick Smith (Ubbe), Danila Kozlovsky (Oleg), Peter Franzén (Harald), Režija: Daniel Grou
22:55 Zemlja, dokumentarni film (R)
  • Terra, 2015
  • Može li se zamisliti film koji bi promijenio način na koji čovječanstvo doživljava životinjsko carstvo? Koji bi mogao navesti čovječanstvo na to da preispita svoje vrijednosti? Koji je prava oda ljepoti svijeta u kojem živimo? Takav je izazov u pozadini najnovije pustolovine koju su osmislili Yann Arthus-Bertrand i Michel Pitiot, uz potporu ekipe snimatelja prirode iz cijeloga svijeta, prvi put okupljenih da se pozabave temeljnim pitanjem: kako bi život sutra mogao izgledati za sve nas? Glavni poticaj film nalazi u prirodoslovnoj povijesti čovječanstva na planetu na kojem živimo, Zemlji. Bavi se jedinstvenom sudbinom naše vrste koja se, među milijunima drugih, razvijala i nastajala u mnogim fazama razvoja života na Zemlji. Pripovjedač, koji subjektivno utjelovljuje čovječanstvo, postupno tu prirodoslovnu povijest skreće na razmišljanje o tome kako čovječanstvo promatra i prikazuje svijet. Kako ljudska bića postaju svjesna svojeg okoliša i kako se ta vizija razvijala tisućljećima sve do današnjega stanja nesvjesnosti o vlastitu životu? Kako danas želimo gledati na živi svijet oko nas? Moć filma počiva upravo na tom pitanju. Film pokazuje kako su naše poimanje i prikazivanje prirode uvijek bili presudni u oblikovanju ljudske povijesti na planetu Zemlji i kako još može promijeniti tijek budućih zbivanja. Film za vjeru u čovječanstvo!