TV spored HTV 3


28. februar 2021 - 6. marec 2021
16:58 Škola na Trećem - 4. razred (R)
 • Nastava na 3. programu za školsku godinu 2020./2021. Svakog dana se proizvodi i emitira nastava za sva četiri razreda razredne nastave kao pomoć učenicima i učiteljima u vrijeme kada nisu u školi. Nastavu Škole na Trećem izvode TV - učitelji koji poučavaju gledajući u kameru bez interakcije s učenicima.
18:00 Zagreb: Misa, prijenos
 • Iz različitih župa i vjerskih zajednica, svake nedjelje prijenos misnog slavlja i liturgije.
18:30 Lov na polarnu svjetlost, dokumentarna serija (1/10) (R)
 • Chasing the northern light / jakten pa nordlyset, 2018
 • Iznad arktičkog kruga, na dalekom sjeveru Norveške, gradić Tromso doživljava svojevrsnu zlatnu groznicu. Ljudi iz cijeloga svijeta putuju preko kugle zemaljske kako bi došli u taj arktički grad. Dok turisti traže doživljaj života, ovdašnje stanovništvo traži nešto drugo, zaradu od polarne svjetlosti. Turiste se pokušava očarati doživljajima kao što su safari s kitovima, safari s polarnom svjetlošću, saonice sa psima, sa sobovima, pa čak i domaći viski. U ovom okruženju čarobnih planina i bijeloga snijega dokle pogled seže zbivaju se velike drame, a katkad i sasvim male. Trine je vodičica iz male obiteljske tvrtke na spektakularnom safariju s kitovima. Gunnar je među prvima pokrenuo potragu za polarnom svjetlošću, ali nije uspio održati korak s granom koja se tako brzo širi. Upoznajemo se i s Hans-Olavom, jednim od najvećih igrača u turizmu u Tromsou. Ida je direktorica kampa Tromso. Upoznajemo se i s Kurtom Arildom, vlasnikom kruzera. Slijedimo ljude koji se bore s prirodnim silama u ekstremnim uvjetima, zatim jedni s drugima, a katkad i sa sobom radi ostvarenja svojih snova. Tako je daleko na sjeveru da smo jedva čuli za to mjesto, ali dovoljno je blisko da želimo sudjelovati u toj pustolovini. 1. epizoda Gunnar je među prvima pokrenuo potragu za polarnom svjetlošću, i mi mu se pridružujemo u toj uzbudljivoj potrazi. Ida je direktorica kampa Tromso i napeta je dok očekuje veliku skupinu Saudijaca koji dolaze u kamp. Upoznajemo se i s Kurtom Arildom, vlasnikom kruzera koji priprema svoj luksuzni brod za izlet s tom istom skupinom iz Saudijske Arabije. A zatim se upoznajemo s Hans-Olavom, jednim od najvećih igrača u turizmu u Tromsou.
19:14 Dani Orisa 2020. - Bevk Perović
 • U prosincu 2020. su u OKA-i održani dvadeseti Dani Orisa. Manifestacija je to na kojoj se svake godine susreću prestižni arhitekti i znanstvenici svjetskog renomea. Zbog trenutne situacije obljetničko trodnevno događanje bilo je limitirano epidemiološkim mjerama, ali one nisu zaustavile zanimljivu komunikaciju putem online platforme na kojoj su predavači govorili o svojim projektima i o neizostavnom utjecaju koronavirusa na mnoge stvari koje nas okružuju. Kojim se materijalima koriste, gdje ga koriste i kako, kako osmišljavaju koncepte koji su u skladu s prirodom i okolišem, što su im imperativi pri realizaciji i, napokon, kako će se novonastalo doba odraziti na urbanizam te hoćemo li se vratiti na staro, pitanja su na koja ćemo čuti odgovore stručnjaka.
19:40 Kulturna baština: Secesija u Osijeku (1997.)
 • Na prijelazu 19. u 20. stoljeće upravo je u Osijeku secesija ostavila dubok trag. To se može vidjeti na starim razglednicama, fotografijama, ali i u šetnji ulicama današnjeg Osijeka, osobito u Europskoj aveniji. Kićena pročelja privatnih i javnih zgrada, pretežito radovi domaćih arhitekata - od Wilima Carla Hofbauera do Ante Slavičeka ili Viktora Axmana - svojevrstan su katalog maštovitih secesijskih ukrasa i oblika, ali i podsjetnik na procvat ovoga grada početkom našeg stoljeća. Stručni suradnik: Grgur Marko Ivanković
20:05 Rijeka - arhitektura i grad: Teatro Fenice - Vidjeti i biti viđen (2/5)
 • Najambiciozniji privatni pothvat u području kulture početkom 20. stoljeća u Rijeci, ali i na teritoriju današnje Hrvatske, bila je izgradnja Teatra Fenice bečkog arhitekta Theodora Traxlera. Iznimno bogata kazališna scena, kao i svijest da je kazalište mjesto gdje se dolazi istodobno i vidjeti i biti viđen rezultirala je suvremenom protofunkcionalističkom građevinom, jednom od najranijih u Europi s armiranobetonskom konstrukcijom.
20:35 Hrvati koji su mijenjali svijet (1): Ante Šupuk (R)
 • Oni su zadužili ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet. Njihove su ideje često bile ispred vremena u kojem su živjeli, a njihovi su izumi mijenjali živote mnogih. Oni su hrvatski velikani.
20:40 Momci i djevojke, američki film (12) (R)
 • Guys and dolls, 1955
 • Mjuzikl. Kockara u New Yorku navedu na okladu da odvede nepristupačnu misionarku u Havanu i njih dvoje se zaljube. Ali oklada ima skriveni motiv - financiranje kockarske partije... Film je nominiran za Oscara 1956. u četiri kategorije.
 • Igrajo: Marlon Brando, Jean Simmons, Frank Sinatra, Vivian Blaine, Režija: Joseph L. Mankiewicz
23:05 Pričam ti priču: Jednom davno - digitalna bajka za odrasle, dokumentarna serija (...
 • U epizodi "Jednom davno... - digitalna bajka za odrasle" o sudbini priča i važnosti usmene tradicije u digitalnom svijetu svjedoče znanstvenici i stručnjaci raznih profila, kao i oni koji još uvijek pričaju priče... Kome još trebaju Palčić, Crvenkapica ili baba Jaga? Na koji način mobiteli, igrice, TV i internetska kultura mijenjaju osobnost i biće djeteta? Kolika je važnost žive osobe (pripovjedača) u razvoju djeteta - čovjeka? Obiteljski "dokumentarac" za svakog roditelja s porukom "Priče ne smiju nestati!"
23:55 Hrvati koji su mijenjali svijet (1): Slavoljub Penkala (R)
 • Oni su zadužili ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet. Njihove su ideje često bile ispred vremena u kojem su živjeli, a njihovi su izumi mijenjali živote mnogih. Oni su hrvatski velikani.