TV spored HTV 3


2. december 2020 - 8. december 2020
08:00 Škola na Trećem - 1. razred
08:59 Škola na Trećem - 2. razred
09:59 Škola na Trećem - 3. razred
10:59 Škola na Trećem - 4. razred
12:00 H2O: uz malo vode (1), serija za djecu (24/26) (R)
 • H2o: just add water
 • Lewis misli da je izumio napitak koji će djevojke učiniti vodootpornima za njihov veliki ples. No, njegov preparat ima neželjene posljedice: djevojke usred plesa postanu žarko crvene.
 • Igrajo: Phoebe Tonkin, Cariba Heine, Claire Holt, Angus McLaren, Režija: Colin Budds, Jeffrey Walker
12:24 Dino Dana (2), serija za djecu (12/13)
 • Dino dana
 • Nakon što slučajno namami smilodona u svoju sobu, Dana ga uz pomoć svog psa Nixona kriomice izvede van prije nego što ga primijete mama i Saara.
12:45 Noćne more iz svijeta prirode (3), serija za djecu (10/10)
 • Deadly nightmares of nature 3
 • U ovoj posebnoj epizodi Naomi nam iz udobnosti doma daje insajderski uvid u najpamtljivije trenutke serije. Od najneugodnijih trenutaka, preko najgorega na što ju je natjerala ekipa, do najboljih zabuna i najvećih panika. Ponovo proživljava sve dobro i loše te nam usput pokazuje neke neprikazane dodatke i tajne ove serije.
13:14 Betty i njezine dijagnoze (2), serija (12) (9/12) (R)
 • Bettys diagnose 2
 • Zbog sumnje na SARS Odjel za hitan prijam stavljen je u karantenu pa se pacijenti i osoblje moraju prilagoditi zajedništvu u skučenom prostoru. U tim okolnostima otkrivaju se i neke tajne. Betty doznaje da je njezin otac tajanstveni ljubavnik njezine prijateljice Lizzy, a objavljuje se i veza dr. Behringa i dr. Arnstett. Opasnost od SARS-a potekla je od Rolfa Dehlera koji dolazi u kliniku sa simptomima upale pluća nakon nedavnog povratka iz Hong Konga. Prof. Wehmann kolabira, dr. Behring sumnja na zarazu i obrađuje ga, a pritom otkrije još jednu šefovu tajnu. Helena i Lizzy bave se Philippom Kruseom koji je netom prije vjenčanja uganuo nogu. Karantena spriječi svadbu, no ispostavi se da je Kruse simulirao ozljedu da bi izbjegao svadbeni valcer, ali da i inače ima ležeran odnos prema istini. Talula je kanila iskoristiti slobodan dan za pripremu zabave u povodu obnove nove stare stambene komune, ali zbog karantene jedini je gost Lewandowski.
 • Igrajo: Bettina Lamprecht (Bettina "Betty" Dewald), Maximilian Grill (dr. Marco Behring), Claudia Hiersche (dr. Helena von Arnstett), Theresa Underberg (Lizzy Riedmüller), Carolin Walter (Talula Pfeifer), Eric Klotzsch (Tobias Lewandowski), Sybille J. Schedwill (Mechthild Puhl), Roland Koch (prof. Wehmann), Ercan Durmaz (Safi Edemir), Režija: Nico Zingelmann
14:00 Škola na Trećem - 1. razred (R)
14:59 Škola na Trećem - 2. razred (R)
15:59 Škola na Trećem - 3. razred (R)
16:59 Škola na Trećem - 4. razred (R)
18:00 Zagreb: Misa, prijenos
18:30 Ostavština cistercita: Italija, dokumentarna serija (2/3) (R)
 • In the footsteps of the cistercians / das vermÄchtnis der zisterzienser / l'hÉritage des cisterciens
 • U čemu je bila tajna uspjeha cistercitskog reda? Vodimo vas u fascinantni svijet srednjovjekovne arhitekture, slikarstva, iluminacije, kiparstva, trgovine, hortikulture, vinogradarstva, stočarstva i ribogojstva. Zavirit ćemo u tajne medicine i astronomije te objasniti kako i zašto su samostani dali tako važan doprinos kulturnom razvoju zapadnog svijeta.
19:25 Vrijeme je za jazz: Black Coffee i klapa Mendula (2003.) (R)
 • Prikazujemo studijski nastup splitskog sastava "Black Coffee" i ženske klape "Mendula", koji se predstavljaju u osebujnom spoju jazza i autohtonog dalmatinskog klapskog pjevanja.
20:05 Velo misto: Morija, mori, TV serija (4/14)
 • Godine 1917. - 1920. Rat je ispraznio grad. Glad, bolest, kiša, igralište Hajduka pretvoreno je u regrutacijski logor. Picaferaj (Vaša svitlost) i Jozo (Vaša visost) potucaju se pustim ulicama. Meštar, Duje i Vice su u zatvoru. Marijeta je rodila sina, a njezin otac, kum Tomo, odveden je u Bosnu. Tonči je pobjegao na srpsku stranu. Pegula je odlikovan austrijskim odlikovanjem, a o Ferati se ništa ne zna. Glad i epidemija odnose živote. Umire apotekarica, a onda i omiljena baba Marta. Rat je završio i Austrija je propala. U Split stižu okupacijske vojske, a s fronte se vraćaju Pegula, Tonči i Ferata. Svaki sa svojim novim idejama s kojima će se bučno suprotstaviti u staroj Meštrovoj brijačnici. Nad stara prijateljstva navukle su se sjene i netrpeljivost.
 • Igrajo: Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Mustafa Nadarević, Milan Štrljić, Mladen Barbarić, Aljoša Vučković, Špiro Guberina, Ljubomir Kapor, Boris Buzančić, Vlasta Knezović, Mira Furlan, Ivo Gregurević, Magda Matošić, Dara Vukić, Eta Bortolazzi, Mia Oremović i drugi., Režija: Joakim Marušić
21:35 Svijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-a
 • Od kada se zagrebačka grupa Mangroove prije 15 godina pojavila na domaćoj sceni, etablirali su se s četiri albuma i nizom uspješnih koncerata, a priznala ih je i nagradila i struka kao jedan od najboljih domaćih pop bendova. Tražeći put do publike, nisu se libili istraživanja, a smjesom fanka, soula, bossa nove i elektronike, te klupske glazbe najnovijih trendova i retro sounda progresivnog rocka pronašli su više uspješnih formula. Igra i improvizacija nisu im ni u jednoj fazi razvoja bili strani. Štoviše, očita je njihova potreba za propitivanjem žanrova, pa i onog koji se smatra najzahtjevnijim - jazza. Zato možda i nije čudno da je Mangroove ove jeseni održao koncert s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Veliki jazz orkestri moćni su glazbeni strojevi koje su u stanju samljeti svakojake materijale. Hoće li aranžmani i orkestracija pojesti izvornu pjesmu, hoće li žestina puhača pomesti vokal ili će se iznjedriti sretan spoj, to ovisi o cijelom nizu istančanih detalja, vještini aranžera, domišljatosti i disciplini glazbenika, ali i autoritetu vizionarskog dirigenta. Da je koncert ispao odlično, potvrdit će i njihov zajednički album u ruhu jazza, na neki način best of Mangroove, koji uskoro izlazi. Novinari i suradnici: Davor Hrvoj, Saša Drach Facebook/SvijetJazza
22:05 Opustošen, portugalsko-njemačko-švicarsko-francuski film (12) - Večer tisuću n...
 • O desolado (arabian nights 2), 2015
 • Drama strukturirana kao zbirka pripovjedaka "1001 noć" prenesenih u suvremeni Portugal sastoji se od tri dijela. Na Festivalu europskog filma u Sevilli 2015. Film je osvojio nagradu Srebrni Giraldillo za najbolji film (Miguel Gomes); u Sydneyju 2015.: nagrada za najbolji film (Miguel Gomes); u Portugalu, 2016. Zlatni globus za najbolji film, te još mnoge druge nagrade i nominacije.
 • Igrajo: Crista Alfaiate, Chico Chapas, Luísa Cruz, Režija: Miguel Gomes