TV spored HTV 3


20. junij 2021 - 26. junij 2021
11:35 Glazba i grad - Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Tomislava Fačinija - Ljet...
 • Manifestacija Glazba i grad, kojom su tradicionalno, iz godine u godinu, ansambli Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava proslavljali Svjetski dan glazbe i pozdravljali početak ljeta godine 2020., zbog epidemioloških mjera, preselila se na otvoreni prostor s južne strane zgrade Hrvatske radiotelevizije čime je javni medijski servis otvorio vrata javnosti. 23. lipnja nastupio je Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija izborom plesnih skladbi iz pera glasovitih skladatelja klasične glazbe. Inspirativnost i poticajnost plesnih ritmova dočaravaju nam točke u rasponu od opernih remek-djela Gioachina Rossinija, Aleksandra Borodina i Georgea Gershwina preko španjolskim koloritom nadahnutih plesova Pabla de Sarasatea, Georgesa Bizeta i Isaaca Albéniza do glasovite druge Jazz suite Dmitrija Šostakoviča i zaključka u veličanstvenom Simfonijskom kolu našega Jakova Gotovca. Glazbenicima Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija pridružili su se međunarodno proslavljeni solisti: gitarist Petrit Çeku, udaraljkašica Ivana Kuljerić Bilić i bariton Leon Košavić, uz sopranisticu Nataliju Kralj.
12:58 Zlatni klasici: Legenda o Atlantidi (1.dio), crtana serija (15/26) (R)
 • Animirana serija u 26 epizoda donosi ekranizacije klasičnih priča i bajki. Izvrsna je prigoda za obiteljsko okupljanje ispred TV ekrana.
13:28 Mala kuća u preriji (5), serija (12) (15/24) (R)
 • Little house on the prairie 5
 • Stari obrtnik Isaac Singerman usamljen je nakon što mu se odrasli sin preselio na istok pa zapošljava Alberta Ingallsa kao šegrta. Njih dvojica zajedno rade pa se i veoma zbliže, zbog čega se Albert suoči s najvećim izazovom u svom mladom životu: kolege iz razreda ga šikaniraju zato što se druži sa Židovom.
 • Igrajo: Melissa Gilbert (Laura Ingalls), Michael Landon (Charles Ingalls), Karen Grassle (Caroline Ingalls), Rachel Lindsay Greenbush (Carrie Ingalls), Sidney Greenbush (Carrie Ingalls), Melissa Sue Anderson (Mary Ingalls), Katherine MacGregor (Harriet Oleson), Allison Arngrim (Nellie Oleson-Dalton), Richard Bull (Nels Oleson), Jonathan Gilbert (Willie Oleson), Kevin Hagen (dr. Hiram Baker), Dabs Greer (Robert Alen), Ruth Foster (Melinda Foster), Brenda Turnbaugh (Grace Ingalls), Wendi Turnbaugh (Grace Ingalls), Matthew Laborteaux (Albert Quinn Ingalls), Linwood Boomer (Adam Kendall), Merlin Olsen (Jonathan Garvey), Hersha Parady (Alice Garvey), Patrick Laborteaux (Andrew Garvey), Ketty Lester (Hester-Sue Terhune), Sam Edwards (g. Anderson)
14:15 Kulturna baština: Franjevačke crkve u Slavoniji (2009.) (R)
 • Predstavlja raznolikost i bogatstvo spomenika diljem Hrvatske. Otkriva našu baštinu, od prapovijesti do danas.
14:30 Svijet jazza: Zagreb guitar festival
 • Kronika glazbenih zbivanja, popularizira jazz i prikazuje ga kao ravnopravnog sudionika najšireg kulturnog života, od koncertnih dvorana i klubova do kinodvorana, galerija, knjižara. Novi albumi, sastavi i obljetnice - jazz kao način života.
15:00 Goldbergovi (5), humoristična serija (1/22) (R)
 • The goldbergs 5
 • Goldbergovi, obitelj koja obožava videorekordere, glazbene kompilacije i tajice. Najmlađe dijete Adam (Sean Giambrone), štreber opsjednut filmovima, i dalje se pokušava uklopiti u školsku sredinu te kamerom bilježi urnebesne i neugodne situacije u koje upada njegova živopisna obitelji. Mama Beverly (Wendi McLendon-Covey), u svojem je elementu kada se miješa u tuđe poslove, igra se ženidbenog posrednika te očarava sve oko sebe svojim blještavim odjevnim kombinacijama i osobnošću, dok se tata Murray (Jeff Garlin) igra roditelja udobno zavaljen u fotelju, odjeven samo u donje rublje. Najstarije dijete Erica (Hayley Orrantia) konačno odlazi od kuće na studij. A tu je i srednje dijete Barry (Troy Gentile), koji je jednako loš u prepoznavanju i izražavanju svojih osjećaja kao i u svojim jadnim pokušajima da postane reper. On i njegov prijatelj Geoff Schwartz (Sam Lerner) tuguju zbog odlaska njihovih starijih djevojaka na studij. Tu je naposljetku i voljeni djed Al Solomon (George Segal), najrazuzdaniji član ovoga klana, besramni zavodnik koji uživa u vremenu provedenom s unucima gotovo jednako kao i u svojim tjednim "masažama". U ovoj sezoni vidjet ćemo kako se djeca pokušavaju obraniti od svih koji im stalno nešto guguću, grle ih i ušuškavaju u krevet, polako shvaćajući kako je to odrastati kao jedan od Goldbergovih. 1. epizoda: Adam (S. Giambrone) nada se da će mu gledanje filma "Čudnovata znanost" dati ideju kako da Barry (T. Gentile) započne nezaboravnu zadnju godinu u velikom stilu, a Beverly (W. McLendon-Covey) želi pomoći Erici (H. Orrantia) da se snađe na prvoj godini studija.
 • Igrajo: Wendi McLendon-Covey (Beverly), Jeff Garlin (Murray), Sean Giambrone (Adam), Troy Gentile (Barry), Hayley Orrantia (Erica), George Segal (Pops), Patton Oswalt (narator, odrasli Adam), Sam Lerner (Geoff Schwartz)
15:25 Šahovski komentar
 • Analiza najboljih šahovskih partija uz komentare velemajstora Alojzija Jankovića.
15:45 Treći element: Valovi i mreže (R)
 • Tjedna emisija, u tematskom razgovoru znanstvenika u studiju - gostiju i voditelja te reportažama donosi promišljanja o intrigantnoj znanstvenoj temi.
16:30 Čelični zagrljaj, dokumentarni film (2001.) (R)
 • Dokumentarni film o umirovljenom djelatniku Hrvatskih željeznica Pavi Božičeviću, čovjeku koji je cijeli svoj radni vijek proveo na željezničkom čvorištu u Vinkovcima. On sanja vlakove i okuplja željezničke umirovljenike s kojima izvodi igrokaze iz prošlosti željezničarskog života tog nekad najfrekventnijeg čvorišta u Hrvatskoj, danas uglavnom "groblju vagona". Mnogi umirovljeni željezničari su invalidi, stradali radeći na teretnom dijelu kolodvora u Vinkovcima, sagrađenom na mjestu starog njemačkog groblja.
16:55 Žica, dokumentarni film (2016.) (12) (R)
 • Hrvatska je s dvije strane opasana žilet-žicom. Ta žica štiti šengensku granicu EU. Hrvatska je članica EU, ali nije u Schengenu. Žica nije naudila ljudima, već životinjama, ali se ljudi osjećaju kao u logoru. Šteta koju trpe ne brine nikoga. Izbjeglička kriza, koja je navodno prouzročila postavljanje žice, nije spriječena žicom, ali u orvelijanskom raspletu naziremo buduće neslobode i diktature moćnika. "Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je moć." - tri su partijske parole u Orwellovom romanu "1984." Veliki Brat vas gleda! - lajtmotiv je iz istog romana. Dokumentarac "Žica", s objektivnim sagledavanjem izbjegličke krize i "ožičavanjem" Europe, vodi nas u svijet budućnosti. Ne baš svijetle. Za razmisliti!
17:50 Tumaranje Australijom s Erniejem Dingom: Veliki koraljni greben u Australiji, dokum...
 • Going places with ernie dingo
 • Australska TV zvijezda Ernie Dingo vodi nas na niz prekrasnih lokacija i otkriva njihove jedinstvene priče na način na koji to ne bi mogao niti jedan drugi turistički vodič. Zbog ljubavi i povezanosti s veličanstvenim jugom Australije, Ernie Dingo svojim jedinstvenim šarmom otvara sva vrata, razoružava mjesno stanovništvo te otkriva posebne priče koje skrivaju mjesta koje posjećuje, na kojima je domorodačko stanovništvo postalo modernim dijelom drevne priče o ovoj zemlji. Riječ je o rendžerima, trgovcima, turističkim vodičima, ali i znanstvenicima. Većinom su to vlasnici malih djelatnosti, tradicionalni farmeri i mjesno stanovništvo koji živeći svoj svakodnevni život ispisuju moderna poglavlja drevne priče stare 60.000 godina. Erniejeve destinacije nalaze se u svim australskim državama i teritorijima, a povest će nas na posebno putovanje obilježeno prirodnim ljepotama i različitim sugovornicima. 1. epizoda: Ernie se otputio na Veliki koraljni greben uz obalu sjeveroistočnog dijela Queenslanda, gdje se sastaje se s ljudima koji su se nastanili u ovom lijepom dijelu svijeta. Nalazi se sa starješinom naroda Yindinji, a to je Gudju Gudju koji mu pokazuje močvare mangrova, objašnjava njihovu važnost za greben kao plodno tlo za bogatstvo ribljih vrsta koje nastavaju greben. Na sveučilištu James Cook Ernie upoznaje Jamieja, toksinologa koji krajnje strastveno prilazi radu sa smrtonosnim stanovnicima oceana. Ernie dalje roni s instruktoricom ronjenja Erin, upoznaje i kapetana broda Garetha i njegovu partnericu Teresu.
18:45 Lidija Bajuk "Tira Les" - Tvornica, 15.04.2002.
 • Koncerti narodne, tradicijske i etno glazbe.
20:05 Jeste li posluženi? (1), humoristična serija (1/6) (R)
 • Are you being served? 1
 • Feminizirani g. Humphries, mačkica gđe Slocombe i urnebesno ponašanje osoblja u robnoj kući Grace Bros. nasmijavaju publiku još od davne 1973. godine. Ova ironična, humoristična i suptilno sarkastična serija, autora Jeremyja Lloyda i Davida Crofta, jedna je od BBC-jevih najuspješnijih klasičnih komedija, posebice u SAD-u, gdje je postigla fenomenalan uspjeh. U velikoj, staromodnoj londonskoj robnoj kući Grace Bros. još se uvijek striktno poštuje hijerarhija. Svaki član osoblja točno zna gdje mu je mjesto, barem u teoriji. A praksa je nešto posve drugo. Svi vode svoje privatne ratove, kako jedni protiv drugih, tako i protiv uprave. Uprava: na najvišem katu sjedi "mladi" g. Grace (H. Bennett), krhki osamdesetogodišnjak okružen mladim, privlačnim i ne odveć pametnim djevojkama. Kat niže sjedi g. Rumbold (Klempouhi) (N. Smith), voditelj odjela odjeće. No, on vođenje odjela uglavnom prepušta nadutom nadgledniku, satniku Peacocku (F. Thornton). Peacock sanja o tome da jednog dana dobije svoje mjesto u restoranu za upravu, a dotad se mora pomiriti s ulogom posrednika između odjela muške i ženske odjeće. Muška konfekcija: stariji prodavač g. Grainger (A. Brough) tvrdoglavi je stariji čovjek, koji svako malo zaspi na poslu. Njega kasnije zamijeni g. Tebbs (J. Hayter), a potom g. Goldberg (A. Bass), koji je bio u vojsci s g. Peacockom. Njegov podčinjeni je feminizirani g. Humphries (Ja sam slobodan!), kojega glumi John Inman, jedan od popularnijih likova ove serije, uvijek neobično spreman da uzme mjere s unutrašnje strane nogu. Na dnu ove hijerarhijske ljestvice je pohotni g. Lucas (T. Bannister), kojega kasnije zamijeni g. Spooner (M. Berry). Ženska odjeća i donje rublje: starija prodavačica, gđa Slocombe (Mollie Sugden) lakoma je udovica koja stalno eksperimentira s neobičnim bojama kose i često pogrešno rabi riječi. Glavna tema svih njezinih razgovora je njezina mačkica. Mlađa prodavačica, gđica Brahms (W. Richard) zajedljiva je i jedra stanovnica istočnog Londona. Održavanje: u podrumu se smjestio nadstojnik g. Harman (A. English), koji vrijeme obično provodi gore na odjelu. On uživa u tome da priređuje neugodnosti drugima daveći ih svojim sindikalizmom i blesavim modelima. Serija "Jeste li posluženi?" prikazivala se na britanskoj televiziji 12 godina i za to je vrijeme stekla veliki broj poklonika, a 1981. godine John Inman dobio je nagradu Variety Cluba. John Inman (koji ima svoj klub obožavatelja) je 1975. snimio svojevrstan nastavak serije koji nije postigao uspjeh izvorne serije, a filmska inačica pojavila se 1977. godine. U SAD-u je serija dostigla kultni status i postala jedna od najcjenjenijih serija uvezenih iz Velike Britanije. Mnoge su nekomercijalne TV postaje godinama kontinuirano prikazivale ovu seriju. Više od 800 postaja otkupilo je prava na seriju "Jeste li posluženi?" i njezin nastavak "Grace i Favour". Trenutačno prava na prikazivanje serije ima 181 javna televizija koje zajedno imaju više od 93,5 milijuna gledatelja u SAD-u - zadivljujući uspjeh s obzirom na starost ove serije. 1. epizoda: Pilot (Comedy Playhouse) (C/B) Pilot-epizoda dugovječne humoristične serije o osoblju staromodne robne kuće Grace Brothers. Nevolje su na pomolu kada se sazna da će odjel ženske i odjel muške odjeće dijeliti isti kat.
 • Igrajo: John Inman (Wilberforce Clayborne Humphries), Mollie Sugden (Mary Elizabeth
20:33 Jeste li posluženi? (1), humoristična serija (2/6) (R)
 • Are you being served? 1
 • G. Lucas mašta o gđici Brahms. Ništa nova. Šalje joj ljubavno pismo, ali ono dospije u ruke druge žene - gđe Slocombe!
 • Igrajo: ohn Inman (Wilberforce Clayborne Humphries), Mollie Sugden (Mary Elizabeth
21:04 Jamestown (2), serija (12) (4/8) (R)
 • Jamestown 2
 • Zamijećen je brod nedaleko obale što navješćuje dolazak supruge Jamesa Reada. Jocelyn se posluži podmuklim planom kako bi iskoristila Sharrowove veze s Pamunkeyjima za svoj politički probitak, a Massinger se osvećuje Ruttersu.
 • Igrajo: Naomi Battrick, Max Beesley, Claire Cox, Patsy Ferran, Jason Flemyng, Burn Gorman, Dean Lennox Kelly, Stuart Martin, Abiola Ogunbiyi, Tony Pitts, Kalani Queypo, Luke Roskell, Sophie Rundle, Abubakar Salim, Ben Starr, Matt Stokoe, Steven Waddington, Niamh Walsh
21:54 ZagrebDox 2021. - Kronika (4/4)
 • Kao i uvijek, i ovogodišnji 17. ZagrebDox festival obiluje brojnim vrhunskim filmskim naslovima dokumentarnog žanra različitih autora koji dolaze iz cijelog svijeta, regije i svakako Hrvatske. U 12 programa tijekom osam dana bit će prikazana 84 dokumentarna filma. Uvijek u selekciji s premijernom i aktualnom tematikom te angažiranim sadržajima koji su dio naše svakodnevice i ocrtavaju fragmente stvarnosti, različiti filmaši ih percipiraju i propitkuju na sebi svojstven način! Ove godine će se dio filmskog programa i produkcije osvrnuti na pitanje rodne ravnopravnosti i osobite uloge žene u društvu. Ne samo tematikom već i odabirom autorica kao redateljica. Svakako uz plejadu različitosti na platnu, osim spomenute teme, bit će i niz drugih iznimnih naslova i imena autora... U Kronikama, u produkciji ZagrebDoxa, možete vidjeti tko su retrospektivci, laureati i što ih zaokuplja u 25fps formatu, ali i pregled zbivanja, programe te atmosferu na festivalu koji zbog pandemije i neodržavanja manifestacije prošle godine ove ne obilježava svoju punoljetnost...
22:00 Svi dobri sunarodnjaci, čehoslovački film - Ciklus čeških komedija
 • VŠichni dobŘÍ rodÁci, 1969
 • Komedija. Prizori iz života čvrsto povezane zajednice u Čehoslovačkoj. Film prikazuje kako političke promjene utječu na ljude u takvoj zajednici. U Cannesu je 1969. film osvojio nagradu za najboljeg redatelja (Vojtech Jasný; zajedno s filmom "O Dragão da Maldade contra o Santo Guerreiro"), nagradu Vulcan (Vojtech Jasný) te je nominiran za Zlatnu palmu.
 • Igrajo: Vlastimil Brodský, Radoslav Brzobohatý, Vladimír Mensík, Režija: Vojtech Jasný
23:55 Kalafati s Dunava, dokumentarni film (2009.) (R)
 • Voda osjeća, voda čuje, voda piše, voda pamti, voda govori kroz ove slike. Tako govori Ismeta Sedlovski, umjetnica koja je prije nekoliko godina iz Turske donijela pradavnu istočnjačku ebru-tehniku slikanja na površini vode. Bila je to ljubav na prvi dodir kista i vode. Ismetine slike odraz su njezine duše i njezine duhovnosti kojom iz vode stremi prema vječnosti.