TV spored KINO


28. maj 2020 - 3. junij 2020
07.45 Vlomilka, film
 • Burglar, 1987, komedija, 100 min, IMDb ocena: 5.2
 • Bernice Rhodenbarr je upokojena vlomilka in tatica, ki zdaj dela v knjigarni. Toda pokvarjeni policist Ray Kirschman, ki dobro pozna njeno zločinsko preteklost, jo prisili, da opravi še zadnji vlomilski posel za zdravnico Cynthio Sheldrake. Toda njeno zadnje dejanje vlomilke ne gre kot po maslu. V hiši, v katero je vlomila, Bernice namreč najde truplo in tako postane glavna osumljenka umora. Da bi oprala svoje ime in da je obenem ne bi prepoznali kot vlomilke, mora Bernice s svojima pomočnikoma Carlom in Frankie najti pravega morilca in dokazati svojo nedolžnost.
 • Igrajo: Whoopi Goldberg, Bobcat Goldthwait, G.W. Bailey, John Goodman, Režija: Hugh Wilson

več
Vlomilka, film
09.25 Milice 2, film
 • Milice 2, 2017, 95 min
 • Gre za situacijsko komedijo, v kateri nerodni milicisti nevede postanejo del nečednih poslov češke mafije. V filmu ni kletvic, je pa kar nekaj sporočil, ki se bodo na zabaven način dotaknile tudi mladostnika. Nagovori ga k ustreznemu odnosu do vsega, kar jim plasirajo mediji, k razmisleku, koliko je resnice, ne le v medijih, pač pa tudi, ali so stvari, ki se nam dogajajo, dejansko takšne, kot si mi mislimo, da so. Zagotavljamo vam sproščen, zabaven film, ki bo poskrbel za smeh in pokazal na pomembne vrednote, ki žal vse bolj polzijo iz življenja mladega človeka.
 • Igrajo: Sašo Đukić, Franci Kek, Matjaž Javšnik, Demeter Bitenc, Sašo Hribar, Jonas Žnidaršič, Režija: Sašo Đukić
11.00 Potovanje v središče Zemlje 2, film
 • Journey 2: Mysterious Island, 2012, akcijski, 100 min, IMDb ocena: 5.8
 • 17-letni nadobudni raziskovalec Sean prejme šifrirano sporočilo z neznane lokacije. Potem ko z očimom Hankom uspe dešifrirati sporočilo, Sean izve, da je njegovemu dedku, pustolovcu Alexandru Andersonu, uspelo najti skrivnostni otok sredi Pacifika, ki ga je Jules Verne opisal v svojem pustolovskem romanu. Odločen, da bo našel svojega dedka in skrivnostni otok, se Sean s Hankom ter s pilotom helikopterja Gabatom in njegovo trmasto hčerko Kailani odpravi nepozabni pustolovščini naproti.
 • Igrajo: Dwayne Johnson, Josh Hutcherson, Michael Caine, Luis Guzman, Vanessa Hudgens, Režija: Brad Peyton

več
Potovanje v središče Zemlje 2, film
12.40 To sladko bitje, film
 • Sweetest Thing, 2002, komedija, 90 min, IMDb ocena: 5.2
 • Cameron Diaz bomo videli v vlogi Christine Walters, ki se izogiba resnih razmerij in iskanju moškega za vse življenje. Raje uživa v bežnih romancah s fanti, ki se ji zdijo pravi v določenem trenutku. Neke noči v nočnem klubu spozna Petra in priznati si mora, da ji fant kar ne gre iz glave. Ko Peter naslednji dan izgine, se Christina odloči, da ga bo poiskala. Skupaj z najboljšo prijateljico Courtney se odpravita nori pustolovščini naproti, med potjo pa ju čakajo številni zabavni pripetljaji. Bo Christina našla svojo ljubezen ali pa je vse zaman?
 • Igrajo: Cameron Diaz, Christina Applegate, Thomas Jane, Selma Blair, Jason Bateman, Režija: Roger Kumble

več
To sladko bitje, film
14.10 Bulvar odrešitve, film
 • Salvation Boulevard, 2011, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 5.3
 • Dan Day je moderni župnik, ki nekega dne med prepirom o novi ideji za knjigo, ustreli ateista dr. Paula Blaylocka. Umor poskuša prikazati kot samomor, saj je na kocki njegov sloves. Vendar pa je priča umoru Carl in ker mu njegove zgodbe nihče ne verjame, ga družina in ostali obiskovalci cerkve prezirajo, ugrabi pa ga celo šef mehiškega podzemlja, saj naj bi imel posnetke umora, s katerimi želi izsiljevati župnika Daya in Carla.
 • Igrajo: Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Jennifer Connelly, Marisa Tomei, Ed Harris, Ciaran Hinds, Režija: George Ratliff

več
Bulvar odrešitve, film
16.00 Jeklene magnolije, film
 • Steel Magnolias, 2012, komedija, 95 min, IMDb ocena: 5.5
 • V Luisiani se bodoča nevesta Shelby pripravlja na svoj veliki dan. Njena mati M'Lynn je zanjo pripravljena storiti vse. Truvy je lastnica lepotnega salona, ki služi kot stičišče prebivalcev mesta. V salon nove čenče prinašata zlobna bogatašinja Ouiser in elegantna vdova Clairee. Atmosfero še dodatno popestri novo dekle Annell s skrivnostno preteklostjo. Teh šest jeklenih magnolij se skupaj bori in si vliva moči. Pravo prijateljstvo pa predstavlja tudi smeh ob šalah in premišljevanje o dobrih in slabih straneh življenja v tem malem južnem mestu.
 • Igrajo: Alfre Woodard, Queen Latifah, Tory Kittles, Phylicia Rashad, Condola Rashad, Režija: Kenny Leon

več
Jeklene magnolije, film
17.35 Človek z železno masko, film
 • Man in the Iron Mask, 1998, akcijski, 145 min, IMDb ocena: 6.5
 • Francija leta 1660. V državi, ki jo vodi nesposobna in arogantna oblast, vladajo previsoki davki, brezposelnost in lakota. Na čelu države je mlad, samovšečen in brezsrčen kralj Ludvik XIV. Mušketirji Aramis, Athos in Porthos so sedaj v pokoju, nekdaj pa so zvesto služili nekdanjemu kralju. V bastiljski ječi medtem že šest let sameva skrivnosten zapornik, ki obraz skriva za železno masko. Mušketirji vedo, da gre za kraljevega identičnega dvojčka Filipa, zato ga poskušajo neopazno zamenjati na Ludvikovo mesto. Po robu se jim postavi nekdanji kolega d’Artagnan, ki zvesto služi kralju.
 • Igrajo: Leonardo DiCaprio, Jeremy Irons, John Malkovich, Gerard Depardieu, Gabriel Byrne, Hugh Laurie, Režija: Randall Wallace

več
Človek z železno masko, film
20.00 V borbi je moč, film
 • Tapped Out, 2014, akcijski, 115 min, IMDb ocena: 5.3
 • Michael, ki je bil nekoč obetaven mojster borilnih veščin, mora opravljati družbeno koristno delo v propadajoči šoli karateja, kjer se znova posveti športu. Ko nastopi borba v mešanih borilnih veščinah, sreča moškega, ki je pred desetletjem zakrivil smrt njegovih staršev. Michael je odločen, da se bo maščeval, zato začne trenirati brez trenerjeve vednosti in se udeleži turnirja. Ko si končno gleda iz oči v oči s krivcem za smrt svojih staršev, bo šel do konca.
 • Igrajo: Michael Biehn, Cody Hackman, Krzysztof Soszynski, Anderson Silva, Lyoto Machida, Režija: Allan Ungar

več
V borbi je moč, film
21.55 40-letni devičnik, film
 • 40 Year Old Virgin, 2005, komedija, 125 min, IMDb ocena: 7.1
 • Andy Stitzer je prijazni, delovni in miroljubni 40-letnik, ki v trgovini z elektroniko žigosa račune in zbira stripe. In čeprav je Andy v življenju naredil že mnogo stvari, še vedno ni opravil enega najpomembnejših dejanj. Še vedno je devičnik. Njegovi sodelavci menijo, da je to nezaslišano, zato se odločijo, da mu bodo pomagali najti primerno družico. Ko že kaže, da bo za vedno ostal devičnik, Andy spozna Trish, 40-letno mamo s tremi otroki. Medtem ko njegovi prijatelji nestrpno pričakujejo veselo novico, Andy in Trish skleneta, da bosta imela razmerje brez seksa.
 • Igrajo: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen, Elizabeth Banks, Režija: Judd Apatow

več
40-letni devičnik, film