TV spored KINO


24. maj 2020 - 30. maj 2020
07.15 Mojstri šminke
 • Face Off V., 2013, resničnostni, 5. sezona, 6. del, 50 min, IMDb ocena: 8.2
 • Serija raziskuje čarobni svet posebnih učinkov in maskerstva, ki zahteva ogromne količine domišljije, spretnosti in tudi umetniškega talenta. Tokrat se bo osem nadebudnih umetnikov pomerilo proti osmim tekmovalcem iz prejšnjih sezon šova. Izzivi bodo od njih zahtevali vse njihovo dosedanje znanje, odločnost in pogum. Njihovo delo in napredek bodo budno spremljali sodniki, vsi po vrsti strokovnjaki za maske in posebne učinke. Koga na koncu čaka bleščeča kariera v Hollywoodu?

več
Mojstri šminke
08.05 Tvoji, moji, najini, film
 • Yours, Mine & Ours, 2005, komedija, 85 min, IMDb ocena: 5.5
 • Frank Beardsley je mornariški častnik, ki po ženini smrti sam skrbi za osem otrok. Čeprav jih ima rad, doma vlada hladna vojaška disciplina. Ko se Frank nekega dne odloči, da bo spoznal novo žensko, se odpravi na zmenek na slepo. Tako naleti na svojo srednješolsko ljubezen Helen North. Privlačnost med njima očitno še ni zamrla, zato se hitro zbližata in tudi zaročita. Toda brez težav ne gre. Tudi Helen ima kup otrok, točneje deset, med katerimi je kar šest posvojenih. In za razliko od Franka jih Helen vzgaja veliko bolj svobodomiselno. Z osemnajstimi otroki pod eno streho staršema zagotovo ne bo lahko.
 • Igrajo: Rene Russo, Dennis Quaid, Katija Pevec, Sean Faris, Režija: Raja Gosnell

več
Tvoji, moji, najini, film
09.30 Beethoven 4, film
 • Beethoven's 4th, 2001, komedija, 100 min, IMDb ocena: 4.1
 • Richard in Beth Newton spoznata, da imata zaradi ogromnega bernardinca Beethovna ogromno stroškov in vedno umazano hišo. Zato se otroka Brennan in Sara bojita, da bosta starša njunega ljubega psička poslala od doma. Da se to ne bi zgodilo, Beethovna skrivaj peljeta v šolo, kjer naj bi se naučil uboganja in lepega obnašanja. Potem pa pride do velike zmešnjave, ko Brennan in Sara nekega dne namesto Beethovna po pomoti domov pripeljeta drugega bernardinca, ki sliši na ime Michelangelo. Michelangelo je uglajen in lepo vzgojen pes iz bogate družine Sedgwick in o kakšnih vragolijah pri njem ni ne duha ne sluha. Sedgwickovim tako ostane Beethoven, ki v njihovi graščini povzroči pravo razdejanje.
 • Igrajo: Judge Reinhold, Julia Sweeney, Joe Pichler, Michaela Gallo, Režija: David M. Evans

več
Beethoven 4, film
11.10 Poletje v školjki 2, film
 • Poletje v školjki 2, 1988, komedija, 105 min, IMDb ocena: 6.1
 • Drugi del priljubljenega slovenskega mladinskega filma se dogaja tri leta kasneje v Ljubljani. Vse se vrti okrog plesa in plesne šole. Tomaž spet sreča prijateljico Mileno, ki še vedno živi za ples. Da bi lahko bil čimveč z njo, se tudi on včlani v plesni klub, kjer najde veliko novih prijateljev. Toda plesni klub je v finančni krizi, zato mu grozi zaprtje. Mladina se odloči, da bo svoj prostor za ples in druženje za vsako ceno rešila. V ta namen priredijo plesni šov, kamor povabijo mestne veljake. Bo njihov načrt uspel?
 • Igrajo: David Sluga, Kaja Štiglic, Marjana Karner, Boris Kralj, Režija: Tugo Štiglic

več
Poletje v školjki 2, film
12.55 Trčeni profesor, film
 • Nutty Professor, 1996, komedija, 100 min, IMDb ocena: 5.6
 • Debelušni profesor Sherman Klump si obupno želi shujšati. Brez uspeha je poskušal že vse mogoče. Nato izumi revolucionarno formulo, ki jo preizkusi kar na sebi. Življenje se mu v hipu obrne na glavo. Postane vitek, omisli si novo ime Buddy Love in ženske se lepijo nanj. Z novo osebnostjo si Sherman nabere toliko samozavesti, da začne osvajati lepo profesorico Carlo. Življenje zanj postane najlepša pravljica, dokler njegova formula ne pokaže pomanjkljivosti, zaradi katere se lahko kadarkoli spremeni nazaj v debelušnega profesorja.
 • Igrajo: Eddie Murphy, Jada Pinkett Smith, Larry Miller, Dave Chapelle, Režija: Tom Shadyac

več
Trčeni profesor, film
14.35 Willy, film
 • Free Willy 1, 1993, avantura, 125 min, IMDb ocena: 6.0
 • Dvanajstletni Jesse je sirota. Že od zgodnje mladosti, ko ga je zapustila mama, živi na ulici. Pogosto se zateka h kriminalu in tako si nekega dne nakoplje kazen, da mora počistiti marino. Tam ga navduši velikanski kit Willy, ki naj bi v marino privabil veliko število obiskovalcev. Med njima se razvije pravo prijateljstvo in Jesse začuti, da je našel sorodno dušo. Potem se Willy znajde v nevarnosti in Jesse se zave, da ga bo rešil samo, če ga bo osvobodil.
 • Igrajo: Jason James Richter, Lori Petty, August Schellenberg, Michael Madsen, Režija: Simon Wincer

več
Willy, film
16.40 Willy 2, film
 • Free Willy 2, 1995, avantura, 105 min, IMDb ocena: 5.1
 • Jesse, ki sta ga posvojila Glen in Annie Greenwood, uživa v srečnem družinskem življenju. Prvi večji pretres doživi, ko mu umre biološka mati. Nato Jesse izve še, da ima mlajšega polbrata Elvisa. Med počitnicami Jesse spet sreča kita Willyja in prijatelja Randolpha. Ko spozna Randolphovo vnukinjo Nadine, se med njima razvije nežna ljubezen. Nazadnje pride do ekološke katastrofe, ki ogrozi življenje kitov, tudi Willyja. Jesse in prijatelji se podajo v razburljivo reševalno akcijo.
 • Igrajo: Jason James Richter, Francis Capra, Mary Kate Schelhardt, Michael Madsen, Režija: Dwight H. Little

več
Willy 2, film
18.25 Willy 3, film
 • Free Willy 3, 1997, avantura, 95 min, IMDb ocena: 4.7
 • Usoda spet združi velikega kita Willyja in najstnika Jesseja, ki sta že nekaj časa najboljša prijatelja. Tokrat se celotna Willyjeva družina znajde v nevarnosti. Jesse med poletnimi počitnicami dela na ladji skupaj s svojim prijateljem in mentorjem Randolphom. Poskuša najti vzrok, zakaj se populacija kitov sumljivo manjša. Ko Jesse izve, da so za to krivi ljudje, ki nezakonito lovijo kite, je pripravljen storiti vse, da bi preprečil njihovo početje. Z novim prijateljem Maxom se odpravita na nevarno misijo, da bi Willyja in njegovo družino ubranila pred gotovo smrtjo.
 • Igrajo: Jason James Richter, August Schellenberg, Annie Corley, Vincent Berry, Režija: Sam Pillsbury

več
Willy 3, film
20.00 Spopad titanov, film
 • Clash of the Titans, 2010, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 5.8
 • Preprost ribič sredi morja najde mladega polboga Perzeja in ga vzame pod svoje okrilje. Perzej ne ve za svoje božansko poreklo, dokler mu njegova varuhinja Io ne pove, da je Zevsov sin. Ko Zevsov brat, bog podzemlja Had, umori Perzejevo družino, se mladenič odloči maščevati bogovom in jim pokazati, da se jim lahko uspešno zoperstavijo tudi ljudje. Priložnost za to se pokaže, ko želi Had ugrabiti lepo princeso Andromedo in njen oče Perzeja prosi, naj jo zaščiti. Perzej se tako s svojo vojsko sooči s strašnimi silami teme, ki jih nad ljudi pošlje Had.
 • Igrajo: Sam Worthington, Gemma Arterton, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Režija: Louis Leterrier

več
Spopad titanov, film
21.45 Policijska akademija 6, film
 • Police Academy 6, 1989, komedija, 95 min, IMDb ocena: 4.4
 • V mestu se pojavi zloglasna roparska banda, zato morajo na pomoč priteči komandant Lassard in njegovi zvesti policisti, da bi nepridipravom stopili na prste. Ker lopovom po vsej verjetnosti pomaga nekdo iz policijskih vrst, tega nečednega dejanja obtožijo komandanta Lassarda. Zdaj imajo Hightower, Tackleberry, Jones in njihovi kolegi še razlog več, da pridejo na sled zločincem in operejo Lassardovo ime.
 • Igrajo: Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Leslie Easterbrook, Matt McCoy, Režija: Peter Bonerz

več
Policijska akademija 6, film
23.20 300, film
 • 300, 2006, akcijski, 120 min, IMDb ocena: 7.6
 • Film se osredotoča na znano zgodovinsko bitko pri Termopilah, prvo bitko v grško-perzijskih vojnah. Leta 480 pr.n.št. so se Perzijci pod vodstvom kralja Kserksa zbrali in organizirali v sto in več tisoč glavo vojsko, odločeni, da bodo napadli in osvojili majhen grški narod. Toda ko so perzijske sile vstopile na grško ozemlje in se soočile z zahrbtnim gorskim terenom Termopil, jih je tam pričakala skromna tristoglava vojska špartanskega kralja Leonidasa.
 • Igrajo: Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham, Dominic West, Michael Fassbender, Režija: Zack Snyder

več
300, film