TV spored KINO


20. februar 2020 - 26. februar 2020
06.10 Dekle s Kosmaja, film
 • Devojka sa Kosmaja, 1972, drama, 85 min, IMDb ocena: 5.6
 • Srbija v začetku druge svetovne vojne. Nina, doma s planote Kosmaj, je na moč zaljubljena v mladeniča iz svoje vasi, toda vojna ju kmalu loči. Potem ko izgubita stik, se Nina odloči, da bo šla v partizane in se borila proti okupatorju. Kljub bitkam in trpljenju še vedno išče svojega dragega, za katerega pa nazadnje izve, da je postal četnik. Šokirana in razočarana se Nina znajde pred težko odločitvijo. Medtem se vanjo zaljubi partizan, ki je zanjo pripravljen žrtvovati svoje življenje.
 • Igrajo: Ljudmila Lisina, Mihailo "Misa" Janketić, Mihajlo Kostić-Pljaka, Nikola Simić, Ljuba Tadić, Režija: Dragovan Jovanović

več
Dekle s Kosmaja, film
07.35 Davitelj proti davitelju, film
 • Davitelj protiv davitelja, 1984, komedija, 105 min, IMDb ocena: 8.1
 • Namesto dveh moških, ki se borita za srce iste ženske, se v filmu dva davitelja spopadeta za vrat iste ženske. V sporu jo skupita nedolžno, toda nič kaj simpatično dekle, ter vihrav, a staromoden inšpektor. Pera Mitić je cvetličar, ki še vedno živi pri svoji težaški mami. Svojo jezo sprošča tako, da se ženskam, ki ne kupijo njegovih rož, maščuje in jih zadavi. Njegov tekmec postane pevec, ki ga podvigi serijskega morilca nenormalno privlačijo. Iz občudovanja morilcu celo posveti pesem, od tu naprej pa se stvari le še stopnjujejo.
 • Igrajo: Taško Načić, Nikola Simić, Branislav Zeremski, Zika Milenković, Sonja Savić, Režija: Slobodan Sijan

več
Davitelj proti davitelju, film
09.20 Cvetje v jeseni, film
 • Cvetje v jeseni, 1973, drama, 135 min, IMDb ocena: 7.5
 • Film je posnet po literarni predlogi Ivana Tavčarja. Janez je že nekoliko starejši odvetnik, ki se je naveličal mestnega življenja. Za nekaj tednov se odpravi k svojemu sorodniku na deželo. Takoj se navduši nad kmečkim življenjem, še posebej, ko spozna mlado Meto, sorodnikovo hčerko. Z Meto se zaljubita, a Janez se mora vrniti v mesto, kjer ga čaka delo. Toda Mete ne more pozabiti.
 • Igrajo: Milena Zupančič, Polde Bibič, Ivanka Mežan, Duša Počkaj, Štefka Drolc, Režija: Matjaž Klopčič

več
Cvetje v jeseni, film
11.35 Šiška Deluxe, film
 • Šiška Deluxe, 2015, 125 min
 • Komična drama govori o treh prijateljih iz otroštva, Fedru, Miletu in Zekirju, ki se še v svojih tridesetih preživljajo s priložnostnimi deli. Lotili so se že marsičesa, a nikoli jim ni nič uspelo. Ko enemu izmed njih umre teta, in po njej podeduje majhen poslovni prostor, se odločijo, da bodo poskusili s picerijo. Sprva se zdi tudi ta projekt obsojen na neuspeh, ker jim ob vseh nerazrešenih težavah, ki jih ima vsak od njih, ne gre zlahka od rok. V pravem trenutku se pojavi skrivnostna Milena, ki neobetavnim gostincem priskoči na pomoč. Skozi film spremljamo vzpone in padce glavnih protagonistov v osebnem življenju, pa tudi pri uresničevanju poslovne ideje.
 • Igrajo: Marko Miladinovič, Žiga Födransperg, David Furlan, Jana Prepeluh, Marijana Brecelj, Režija: Jan Cvitkovič
13.40 Angeli in demoni, film
 • Angels & Demons, 2009, akcijski, 150 min, IMDb ocena: 6.7
 • Po papeževi smrti namestnik Patrick McKenna nadzoruje priprave na njegov pogreb in začasno upravlja apostolski sedež. Kardinal Strauss in ostali kolegij kardinalov izbirajo novega papeža. Obenem odjekne novica o ugrabitvi štirih kardinalov in kraji visoko eksplozivne snovi, ki je zdaj nekje v Vatikanu. Če je do polnoči ne najdejo, bo eksplodirala in sveto državo spremenila v prah. Inšpektor Olivetti na pomoč pokliče ameriškega profesorja Roberta Langdona. Ta hitro ugotovi, da za zaroto stojijo iluminati.
 • Igrajo: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgard, Pierfrancesco Favino, Režija: Ron Howard

več
Angeli in demoni, film
16.10 Doc Hollywood, film
 • Doc Hollywood, 1991, komedija, 115 min, IMDb ocena: 6.2
 • Ben Stone je ravno zaključil študij medicine z vsemi potrebnimi odlikami. Njegova želja je dobiti dobro plačano službo in uspeti, zato se iz Washingtona odpravi proti Los Angelesu, da bi tam postal plastični kirurg. Vendar pa se mu med potovanjem pripeti neljubi dogodek. V Južni Karolini z avtom butne v ograjo lokalnega sodnika in ker imajo v zakotnem mestecu svoje zakone, mu dosodijo prisilno delo v bolnišnici. Lokalni veljaki kmalu uvidijo, da so dobili pravega človeka, zato ga hočejo z vsemi mogočimi zvijačami prepričati, da bi ostal. Ben se brani z vsemi štirimi, dokler ne spozna prikupne Lou.
 • Igrajo: Michael J. Fox, Julie Warner, Barnard Hughes, Woody Harrelson, Bridget Fonda, Režija: Michael Caton-Jones

več
Doc Hollywood, film
18.05 Oktobrsko nebo, film
 • October Sky, 1999, biografski, 115 min, IMDb ocena: 7.8
 • V 50-ih je v rudarskem mestecu v Koloradu živel fant po imenu Homer, ki je imel samo eno možnost v življenju: delati v premogovniku tako kot njegov oče. Vendar se oktobra 1957 vse spremeni, ko pošljejo v vesolje prvi satelit Sputnik. Zanimati ga začnejo rakete. Skupaj s prijateljem se odločita, da bosta sestavila raketo. Nihče iz njunega mesteca ju ne podpira. Izjema je srednješolska učiteljica, ki jima pomaga pri projektu in ju spodbuja, da se prijavita na znanstveni sejem, kjer je nagrada štipendija za študij.
 • Igrajo: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, William Lee Scott, Režija: Joe Johnston

več
Oktobrsko nebo, film
20.00 Medaljon, film
 • Medallion, 2003, akcijski, 95 min, IMDb ocena: 5.3
 • Veliki mojster borilnih veščin Jackie Chan bo tokrat nastopil v vlogi neizprosnega hongkonškega policista Eddieja Yanga, ki med reševanjem najnovejšega primera doživi hudo nesrečo, v kateri skoraj umre. Pred gotovo smrtjo ga reši skrivnostni medaljon, na katerega naleti med preiskavo in s pomočjo katerega dobi nadčloveško moč, hitrost in veščine. Eddie je odločen, da bo s pomočjo svoje bivše ljubezni, britanske agentke Nicole James, odkril skrivnost medaljona. Upa tudi, da bo stopil na prste zlobnežu, ki bi rad moč medaljona izkoristil za uresničitev svojih zlobnih načrtov.
 • Igrajo: Jackie Chan, Lee Evans, Claire Forlani, Julian Sands, Režija: Gordon Chan

več
Medaljon, film
21.35 Poraženci, film
 • Losers, 2010, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 6.3
 • Potem ko jih je pokvarjen Cijin agent Max izdal in pustil umreti sredi nevarne bolivijske džungle, se skupina elitnih vojakov pod vodstvom polkovnika Franklina Claya odloči za maščevanje. Glede na to, da Max in ostali Cijini možje mislijo, da so umrli v eksploziji helikopterja, se Clay in ostali s pomočjo neodvisne agentke Aishe, ki se prav tako želi maščevati Maxu, vtihotapijo v ZDA in začnejo uresničevati svoj maščevalni načrt. Medtem Max, ki ga zelo dobro straži enota bivših specialcev, že načrtuje svoj naslednji smrtonosni korak.
 • Igrajo: Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Chris Evans, Idris Elba, Jason Patric, Režija: Sylvain White

več
Poraženci, film
23.20 Jonah Hex, film
 • Jonah Hex, 2010, akcijski, 90 min, IMDb ocena: 4.7
 • Jonah Hex je brazgotinasti odpadniški lovec na glave, čigar preteklost je ovita v legendo, sam pa je razdvojen med svetom živih in onstranstvom. Njegova edina človeška zveza je prostitutka Lilah, ki ji je življenje v bordelu pustilo duševne brazgotine. A Jonahova preteklost bo prišla na plano, ko mu vojska ZDA ponudi posel, ki ga ne more zavrniti. V zameno za svojo prostost mora ustaviti nevarnega terorista Quentina Turnbulla, ki je odločen narediti pekel na Zemlji.
 • Igrajo: Josh Brolin, Megan Fox, John Malkovich, Michael Fassbender, Režija: Jimmy Hayward

več
Jonah Hex, film