TV spored KINO


10. avgust 2022 - 16. avgust 2022
06.00 Nočni program
06.50 Hollywoodske zgodbe
 • Hollywood's Stories I., 2019, 1. sezona, 2. del, 45 min
 • Dokaz, da tudi slavni in bogati še zdaleč niso popolni, so številni škandali, s katerimi redno polnijo rumene strani medijev. Hollywood nenehno pretresajo šokantne zgodbe kot so afere, govorice o ločitvah, sumljive smrti, divji življenjski slog zvezdnikov... V dokumentarnih filmih bomo končno razkrili najbolj varovane skrivnosti zabavljaškega sveta in izvedeli, zaradi koga vse so v Hollywoodu tekle solze in razpadli zakoni.
07.35 Razredni sovražnik, film
 • Razredni sovražnik, 2013, drama, 135 min, IMDb ocena: 7.5
 • Dogajanje filma je postavljeno v eno od slovenskih srednjih šol, na kateri se zaradi različnih pogledov na življenje zaostrijo odnosi med dijaki in novim učiteljem nemščine. Po samomoru dijakinje njeni sošolci krivdo pripišejo učitelju, kar sproži niz usodnih dogodkov, ki za vedno spremenijo njihova življenja. Vendar se ozadje dogajanja skriva pod številnimi tančicami lahkomiselnih laži, zlonamernih spletk in nespametnih odločitev. Celovečerni prvenec režiserja in scenarista Roka Bička je povzet po resničnih dogodkih in je prejel več domačih in tujih filmskih nagrad.
 • Igrajo: Igor Samobor, Nataša Barbara Gračner, Tjaša Železnik, Maša Derganc, Robert Prebil, Režija: Rok Biček

več
Razredni sovražnik, film
09.50 Čefurji raus, film
 • Čefurji raus, 2013, komedija, 115 min, IMDb ocena: 6.6
 • Film, posnet po slovenski knjižni uspešnici, predstavi monotono življenje mladih fužinskih domačinov Marka, Adija, Acota in Dejana, ki med uganjanjem norčij najraje brezdelno posedajo pred domačin blokom. Markov oče ima s sinom velike košarkarske načrte, toda konfliktni Marko se spre s trenerjem in preneha z igranjem. S prijatelji se zapleta vedno globlje v težave, poleg nadležnih policistov in nerazumevajočih staršev pa se mora soočiti tudi s težavnimi miselnimi in kulturnimi razlikami, ki jim je vsakodnevno izpostavljen.
 • Igrajo: Benjamin Krnetić, Dino Hajderović, Ivan Pašalić, Jernej Kogovšek, Emir Hadžihafizbegović, Mediha Musliović, Režija: Goran Vojnović

več
Čefurji raus, film
11.45 Heleno, brazilski junak, film
 • Heleno, 2011, biografski, 140 min, IMDb ocena: 6.8
 • Film prikazuje turbulentno življenje enega največjih brazilskih športnih junakov in temelji na resnični zgodbi nogometaša Helena de Freitasa. V 40. letih prejšnjega stoletja je bil Heleno na vrhuncu svoje kariere, medtem pa si prislužil sloves slavnega zapeljivca, kljub dejstvu, da je bil poročen in imel otroke. Toda s slavo je narasla tudi njegova strast do dekadentnega življenja, polnega žensk in nočnih klubov, ki je ogrozila njegovo uspešno kariero.
 • Igrajo: Rodrigo Santoro, Angie Cepeda, Alinne Moraes, Billy Blanco Jr., Režija: José Henrique Fonseca

več
Heleno, brazilski junak, film
14.05 Arktični mrk, film
 • Arctic Blast, 2010, akcijski, 115 min, IMDb ocena: 3.9
 • Ko začne zaradi sončnega mrka na Zemljo prodirati izjemno hladen zrak, se sproži veriga katastrofalnih dogodkov, ki bi svet lahko ovili v leden oklep. Ameriška raziskovalna ladja stoji sredi mirnega Antarktičnega oceana, kjer znanstveniki proučujejo tanjšanje ozonske plasti. Ladjo nenadoma zadane val ledenega zraka, ki povzroči takojšnjo smrt članov posadke. Ko fizik Jack Tate izve za smrt svojih kolegov, se trudi na vso moč razumeti sosledje dogodkov. Jack ugotovi, da kombinacija sončnega mrka, nenadnega spusta temperature v mezosferi in ozonske luknje pomeni, da svetu grozi nova ledena doba. Na Tasmaniji se temperature spustijo do –70 °C, zato ljudje umirajo. Jack mora najti rešitev za planet in hkrati obvarovati svojo družino.
 • Igrajo: Michael Shanks, Alexandra Davies, Saskia Hampele, Indiana Evans, Bruce Davison, Režija: Brian Trenchard-Smith

več
Arktični mrk, film
16.00 Charliejevi angelčki, film
 • Charlie's Angels, 2000, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 5.6
 • Zapeljive detektivke Natalie, Dylan in Alex delajo za skrivnostnega Charlieja. Punce se z najsodobnejšo tehnologijo, najhitrejšimi avtomobili in različnimi borilnimi tehnikami lotijo iskanja ugrabljenega računalniškega genija Erica Knoxa. Ta je izdelal vrhunski program, ki nikakor ne sme priti v napačne roke, saj bi to pomenilo svetovno katastrofo. Kmalu je jasno, da imajo pred seboj najbolj tvegano nalogo doslej. Pod številnimi krinkami in s svojimi ženskimi čari poskušajo najti kakršnokoli sled, ki bi jih pripeljala do razrešitve primera.
 • Igrajo: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Bill Murray, Režija: McG

več
Charliejevi angelčki, film
17.50 Charliejevi angelčki: S polno brzino, film
 • Charlie's Angels: Full Throttle, 2003, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 4.9
 • V drugem filmu o Charliejevih angelčkih tajne agentke Natalie, Dylan in Alex na tajni misiji iščejo predmete, v katerih so vgravirane informacije o identitetah oseb v programu za zaščito prič. Ko se informacije znajdejo v napačnih rokah in priče nenadoma začnejo umirati, dekleta kmalu odkrijejo storilca: nekdanjo legendarno članico Charliejevih angelčkov Madison Lee. Obenem se je Dylan prisiljena soočiti s temačno skrivnostjo iz svoje preteklosti, ki lahko ogrozi njeni najboljši prijateljici.
 • Igrajo: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Demi Moore, Bernie Mac, Režija: McG

več
Charliejevi angelčki: S polno brzino, film
20.00 Huda učiteljica, film
 • Bad Teacher, 2011, komedija, 105 min, IMDb ocena: 5.6
 • Elizabeth Halsey je privlačna in skrajno prostaška srednješolska učiteljica brez dlake na jeziku. Potem, ko jo zapusti njen fant, se bolj kot učencem začne posvečati zapeljevanju bogatega učiteljskega kolega Scotta, saj bi tako lahko za vselej zapustila šolski kateder. Prepričana je, da bi Scottovo pozornost dobila z večjim oprsjem, zato skuša zbrati denar z organizacijo zapeljivega pranja avtomobilov. Da bi hitreje dosegla svoj cilj, načrtuje še več zabavnih in moralno spornih nakan.
 • Igrajo: Cameron Diaz, Jason Segel, Justin Timberlake, John Michael Higgins, Režija: Jake Kasdan

več
Huda učiteljica, film
21.45 Očka proti fotru 2, film
 • Daddy's Home 2, 2017, komedija, 110 min, IMDb ocena: 6.0
 • Ko se na kupu znajdejo štirje moški, ki si med seboj ne bi mogli biti bolj različni, je razlogov za smeh več kot dovolj. Če sta se v prvem delu komične uspešnice očeta Dusty in Brad znašla na nasprotnih bregovih, od koder sta zagrizeno tekmovala za naklonjenost družinskih članov, bosta morala v nadaljevanju združiti moči in se soočiti z izzivi, ki jih nista pričakovala. Družino bosta sredi priprav na nepozabni božič obiskala njuna očeta – Dustyjev staromodni in možati ata Kurt ter Bradov napredni in čustveni očka Don, ki bosta poskrbela, da se bodo dobri nameni njunih sinov spremenili v popolno zmedo.
 • Igrajo: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Mel Gibson, John Lithgow, Linda Cardellini, Režija: Sean Anders

več
Očka proti fotru 2, film
23.35 Kolumbijska avantura, film
 • All About the Money, 2017, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 5.4
 • Prijatelji Vince, Chris in Kurt so brez služb in nezadovoljni z življenjem. Ko Vince zagleda novico, da Združene države ponujajo nagrado 25 milijonov dolarjev za prijetje kolumbijskega mamilarskega šefa, spravi svoja dva prijatelja na letalo za Kolumbijo pod pretvezo, da gredo na počitnice. Šele po pristanku izvesta, da so tam zato, da ujamejo najbolj iskanega zločinca – in to brez vsakršnega usposabljanja.
 • Igrajo: Eddie Griffin, Blake Freeman, Casper Van Dien, Danny Trejo, Jon Gries, Režija: Blake Freeman

več
Kolumbijska avantura, film