TV spored KINO


1. december 2022 - 7. december 2022
06.45 Ljubezen se zgodi, film
 • Love Happens, 2009, drama, 125 min, IMDb ocena: 5.6
 • Burke je pred leti tragično izgubil ženo. Svojo izkušnjo o soočanju z žalovanjem in bolečino je opisal v knjigi, ki je postala velika uspešnica. Nekega dne med vodenjem seminarja za samopomoč spozna zabavno in privlačno Eloise. Medtem ko sta si vedno bližje, se Burke zave, da se pravzaprav še vedno ni resnično soočil z izgubo svoje žene. Da bi lahko znova zares začutil ljubezen, mora zato najprej razčistiti to dilemo.
 • Igrajo: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Martin Sheen, Judy Greer, Režija: Brandon Camp

več
Ljubezen se zgodi, film
08.50 Pokliči me po svojem imenu, film
 • Call Me By Your Name, 2017, drama, 160 min, IMDb ocena: 7.8
 • 17-letni Elio preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri visok, zagorel ameriški študent Oliver, ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom, uglednim profesorjem antične kulture. Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati vedno nove izgovore, da bi se družil z novim prišlekom, čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje, tudi zaradi ameriškega naglasa. Njuni besedni dvoboji postopno pridobijo erotično noto, in potem ko naposled izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, ki je hkrati igriv in čuten, postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, ampak to je le prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo. Film je prejel oskarja za najboljši prirejeni scenarij, ter 3 nominacije za zlate globuse.
 • Igrajo: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Režija: Luca Guadagnino

več
Pokliči me po svojem imenu, film
11.30 Dovolj mi je, film
 • Enough, 2002, kriminalni, 145 min, IMDb ocena: 5.7
 • Jennifer Lopez igra natakarico Slim Hiller, ki je prepričana, da je v očarljivem Mitchu našla sanjskega moškega. Njuno življenje s hčerko Grace ne bi moglo biti lepše, toda idila se poruši, ko Slim odkrije, da jo Mitch vara. Ko ga hoče zapustiti, odkrije Mitchev drugi obraz: temačen in nasilen alter ego, ki zaupanje in ljubezen spremeni v strah in grozo. Mitch ji zagrozi, da jo bo ubil, če bo res odšla. Slim se zaradi strahu sprva obotavlja, potem pa zbere pogum in skupaj s hčerko pobegne. Da bi se zaščitila pred nasilnim možem, se začne učiti borilnih veščin.
 • Igrajo: Jennifer Lopez, Billy Campbell, Juliette Lewis, Fred Ward, Noah Wyle, Režija: Michael Apted

več
Dovolj mi je, film
13.55 Izgubljena pot, film
 • Lost in the Sun, 2016, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 6.0
 • Film pripoveduje zgodbo o Johnu, nepomembnem kriminalcu, in najstniku Louisu, ki nepričakovano postane njegov pomagač. Louis je pravkar izgubil mamo in na njenem pogrebu spozna Johna, ki mu ponudi prevoz do babice, njegove edine še živeče sorodnice. Čeprav Louis ni prepričan o Johnovih namenih, se z njim poda na pot, kmalu pa se izkaže, da so bili njegovi dvomi upravičeni, saj ga John vplete v svoj roparski pohod. Kot voznik mu pomaga pri oboroženih ropih, pri tem pa se med njima splete močna vez.
 • Igrajo: Josh Duhamel, Josh Wiggins, Lynn Collins, Emma Fuhrmann, Režija: Trey Nelson

več
Izgubljena pot, film
15.40 Sofija, film
 • Sofia, 2012, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 3.6
 • Agent Robert Diggs zapusti FBI in sprejme službo kulturnega atašeja v Bolgariji, saj želi pobegniti od mučne preteklosti. Ne more se znebiti občutka krivde za ženino tragično smrt. Vendar ko v Evropi neznani morilec začne pobijati osebe s seznama najbolj iskanih teroristov, ameriški ambasador Ashdown zahteva, da Diggs prevzame in reši primer, preden pride do mednarodnega incidenta.
 • Igrajo: Christian Slater, Donald Sutherland, Elika Portnoy, Timothy Spall, Režija: Isaac Florentine

več
Sofija, film
17.25 Strelec, film
 • Shooter, 2007, akcijski, 155 min, IMDb ocena: 7.1
 • Bob Lee Swagger je eden najboljših ostrostrelcev na svetu, ki se je po nalogi z nesrečnim koncem skril pred svetom v samotnih gorah. Pes, s katerim živi v skromni koči, je vsa družba, ki si jo Bob želi. Njegov mir zmoti polkovnik Johnson z informacijami o atentatu na predsednika države. Od Boba želi, da tudi sam naredi plan, kako ubiti predsednika, v upanju, da bi tako dobili vpogled v morilčeve načrte. Bob z nejevoljo opravi nalogo, a predsednika kljub temu umorijo. Šele tedaj se za Boba začnejo resnične težave, saj ugotovi, da je bila njegova naloga le krinka, pod katero so mu podtaknili umor. Sedaj mora uporabiti vse svoje spretnosti, da bi opral svoje ime.
 • Igrajo: Mark Wahlberg, Danny Glover, Kate Mara, Rade Šerbedžija, Režija: Antoine Fuqua

več
Strelec, film
20.00 Zorro, film
 • Mask of Zorro, 1998, akcijski, 165 min, IMDb ocena: 6.8
 • Na začetku devetnajstega stoletja se Mehika bori za samostojnost, saj ji z železno roko vlada španska oblast. Edini, ki je ves čas na strani siromašnega mehiškega prebivalstva, je skrivnosti neznanec Zorro. Kadar Zorro ni zamaskiran, ga vsi poznajo kot spoštovanega Diega de la Vego. Ko guverner Montero odkrije Zorrovo identiteto, v burnem srečanju tragično umre Diegova žena. Diega zapre v ječo, njegovo hčerkico Eleno pa vzame za svojo. Dvajset let kasneje Diego pobegne iz zapora. Na begu spozna mladega bandita Alejandra iz katerega naredi novega Zorra, ki bo enkrat za vselej obračunal z Monterom.
 • Igrajo: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Stuart Wilson, Režija: Martin Campbell

več
Zorro, film
22.45 Dobrodošli v deželi zombijev, film
 • Zombieland, 2009, akcijski, 110 min, IMDb ocena: 7.6
 • Bližnja prihodnost. Ameriko so zavzeli zombiji, peščica preživelih pa se vsak dan trudi izogniti nevarnosti, ki jim preti. Zadržani in sramežljivi Columbus je študent, ki se sredi vsesplošne panike skuša vrniti domov v Ohio. Ker je pot nevarna in nepredvidljiva, združi moči z izkušenim morilcem zombijev Tallahasseejem. Njune načrte prekriža srečanje s premetenima dekletoma Wichito in Little Rock, ki skušata priti do zabaviščnega parka, oaze, ki je zombiji še niso uspeli osvojiti.
 • Igrajo: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin, Emma Stone, Bill Murray, Režija: Ruben Fleischer

več
Dobrodošli v deželi zombijev, film