TV spored TV KOPER


27. september 2020 - 3. oktober 2020
06:00 Infocanale, premiera
14:00 Tv transfrontaliera-TG regionale FVG, premiera
 • Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia. Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.
14:10 In viaggio con Silvio Odogaso
 • Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni. Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.
14:15 Videomotori
 • Magazine di automobilismo. Oddaja o avtomobilizmu.
14:30 City folk: Bruxelles (2/7, 2018), ponovitev
 • Bassel è un giovane musicista, che si è inserito molto in fretta nella società belga. Malgrado tutto sente la mancanza della propria famiglia. Christelle è una transessuale. Oggi lotta per ottenere l'affidamento dei propri tre figli. Fa coppia con un transessuale. Jack vive in una casa abbandonata con altri amici artisti. Inoltre, frequenta dei tennisti famosi. Ha avuto un periodo difficile e dopo che la moglie lo ha lasciato e la sua ditta è fallita ha perso tutto. Bassel je mlad glasbenik, ki se je zelo hitro vključil v belgijsko družbo. Toda zelo pogreša svojo družino. Christelle je transseksualka. Danes se bori za skrbništvo nad svojimi tremi otroki. Ima dekle, ki je prav tako transseksualna oseba. Jack živi v skvoterski hiši skupaj z drugimi mladimi umetniki. Poleg tega se druži s premožnimi ljudmi iz sveta tenisa. Pred leti ga je žena zapustila, njegovo podjetje je šlo v stečaj in je vse izgubil.
15:00 Vedo rosso - documentario
 • Dokumentarna serija oddaj avtorice Sabrine Benussi.
15:50 Shaker, ponovitev
 • Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite! Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!
16:30 Spezzoni d' archivio: I giochi dei nostri nonni
 • Mozaik posnetkov arhivskih oddaji. Nekatere posvečene osebam in dogodkom naših krajev.
17:15 L'Appuntamento: Alexia
 • Interviste con personaggi famosi. Intervijuji z znanimi osebnostmi.
18:00 Ljudje in zemlja, premiera
 • V oddaji, ki nas še najbolj povezuje z zemljo, tokrat predvsem primorsko smo za vas pripravili zanimiv izbor vsebin; - najprej o sajenju zimske zelenjave - zdaj je še zadnji čas za to - obiskali smo hribovsko ekološko kmetijo na Malem polju pri Colu - družili se bomo z brkinskimi sadjarji in njihovimi češpami - se prepričali, da so pastirski psi res pravi in srčni čuvaji živine - skupaj s pastriji bomo na tolminski planini Medrje - pa še eni paši se bomo pridružili - čebelji paši sredi bistriških gozdov, kjer med diši tudi medvedom - poželi smo še zadnjo dišečo sivko v tem poletju - s čudovito sliko in glasbo smo pospremili kosce ob prvi jutranji rosi
18:45 Village Folk - Ljudje podeželja: Mariova planina - dokumentarna serija, ponovitev
 • Mario di Bernardi se je rodil v dolini Rezije. Spomini na otroštvo , ko je njegov ded kupil planino in ko je s celo družino vsako poletje preživel nekaj mesecev na paši so še vedno zelo živi. Danes so planine pod Kaninom večinoma prazne. Kljub temu, da se preživlja tudi z delom na avtocesti, je želja da bi planina ponovno zaživela zelo velika.
19:00 Tuttoggi I, premiera
 • Telegiornale Poročila
19:25 Tg sport, premiera
 • Notiziario sportivo quotidiano. Dnevna športna oddaja.
19:30 L'universo e`... esplorazione: Dalla medicina scientifica alla medicina evoluzionis...
 • Raziskovanje zemlje... morja... vesolja... prostora, ki nas obdaja. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu bo to tema oddaj serije "Vesolje je...raziskovanje". Bodočnost človeštva temelji na znanosti in novih odkritjih. V novi oddaji "L'Universo è...esplorazione " / " Vesolje je...raziskovanje " več in najboljše iz sveta inovacij, vsako zadnjo nedeljo v mesecu na TV Koper-Capodistria. Da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar. V tokratni oddaji je govora o raziskovalni medicini in o innovativnem pristopu v specializirani kirurgiji.
20:00 Slovenia Magazine
 • Il Castello di Monte Nevoso è uno dei rari manieri con ancora gli arredi originali della seconda metà dell’Ottocento. Il simbolo più noto dell’isoletta del lago di Bled è la chiesa con la campana dei desideri, ma il luogo nasconde anche altre curiosità interessanti. Dragica Čadež è considerata una delle maggiori esponenti dell’odierna scultura slovena. Il progetto Plaktivat richiama l’attenzione su importanti questioni sociali. La Grotta di Kostanjevica è una delle perle del territorio carsico della Bassa Carniola. Grad Snežnik je eden redkih v Sloveniji, ki ima ohranjeno originalno opremo zadnje plemiške družine. Blejski otok skriva poleg cerkve še marsikaj zanimivega. Dragica Čadež sodi v vrh sodobnega slovenskega kiparstva. Plaktivat je projekt uličnih plakatov, ki opozarjajo na pomembna družbena vprašanja. Kostanjeviška jama sodi med bisere dolenjskega krasa.
20:25 Petrarca, ponovitev
 • Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori. Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.
21:00 Tuttoggi II, premiera
 • Telegiornale. Dnevnik.
21:15 Istria e... dintorni Estate, premiera
 • Kulturno-informativna oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območiju Istre in njenih sosednjih pokraijn Slovenije, Italije in Hrvaške. Urednica in voditeljica oddaje Monika Bertok, skupaj z novinarji kulturnega uredništva, pripravlja prispevke o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, politike, novinarstva in znanosti.
21:50 Una vita, una storia: Tomo Vran, ponovitev
 • Serie di documentari autobiografici dedicati a personaggi, piu` o meno noti, della nostra comunita` nazionale e del territorio. Ciklus autobiografskih dokumentarnih oddaj, ki so posvečene znanim pa tudi manj znanim osebnostim italijanske narodne skupnosti in našega področja.
22:35 Musica sotto l'olivo: Laura Antonaz e Elia Macri' (1/4, 2017), ponovitev
 • Glasbeno popotovanje po sredneevropskem prostoru s sopranistko Lauro Antonaz in s pianostom Elia Macri.
23:35 Tuttoggi II, ponovitev
 • Telegiornale. Dnevnik.
23:55 Tv Transfrontaliera-TDD-telegiornale regionale FVG in lingua slovena, premiera
 • Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena. Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.