TV spored TV SLO 1


27. oktober 2020 - 2. november 2020
07:00 Milan: Na bazenu - risanka, ponovitev
 • Milanova mama odpelje Milana, Tomaža in Julči na bazen. Tam se zabavajo, obenem pa ob nesreči dveh dečkov, ki ne upoštevata pravil varnega obnašanja na kopališčih, tudi uvidijo, kaj vse se jim lahko pripeti …
07:05 Lojzek: Lojzek, nariši mi zmaja - risanka, ponovitev
 • Lojzek in Pika se igrata viteze in kraljične, vendar manjka nekdo, ki bi odigral vlogo hudobca. Lojzek nariše zmaja. Ta je zelo prizadeven, le preveč prijazen je, da bi lahko pokazal zobe.
07:10 Ava, Riko, Teo: Nadležno kolcanje - risanka, premiera
 • Avo med igro moti nadležno kolcanje. Prijatelja se domislita vseh mogočih zvijač, ki naj bi ga pregnale. Nobena kaj prida ne zaleže, a vse so od sile zabavne.
07:20 Tinka in Žverca: Tinka in Žverca v Parizu - risanka, premiera
 • Tinka in Žverca uživata dan v Parizu. Obiščeta Eifflov stolp, nakupujeta in pozirata slikarjem. Sta vse le sanjala ali je bilo resnično?
07:25 Mandi: Vesoljski prijatelji - risanka, ponovitev
 • Mandija in Pipija opazujejo zelo resni vesoljci. Ne razumejo, zakaj se toliko smejita, zato ju ponoči prežarčijo na svoj planet. Jih bosta prijatelja naučila, kako naj se tudi oni smejijo?
07:30 Timi gre: Super zajček - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
07:40 Živživalice: Močerad - risanka, ponovitev
 • Močerad v daljavi opazi leoparda. Misli, da sta enaka. Med njima je veliko podobnosti. Močerad posnema leoparda in se zabava. Potem pa ugotovi, da je leopard veliko hitrejši, glasnejši in večji. Toda živali se kljub temu spoprijateljita.
07:45 Niko: Spanje pri prijatelju - risanka, ponovitev
 • Marko ni še nikoli pri nikomer prespal, zato se ga hitro loti domotožje. Niko, Betka in Nupi se trudijo, da bi se počutil čim bolj kot doma.
07:50 Lili in Čarni zaliv: Jelenova obala - risanka, premiera
 • Baron Jelen se nenadoma odloči, da bo prenovil ves Čarni zaliv: otok ne bo več tiho zavetje za prijatelje, temveč v beton vklenjena turistična točka. To pomeni, da bodo prijatelji ostali brez domov. Toda prijatelji tega nočejo, zato odhajajo za vedno.
07:55 Rija in Krokodil: Deževen dan - risanka, ponovitev
 • Dežuje, Rija in Krokodil se zato igrata notri. Rija najde stare lesene kocke. Rija in Krokodil postavita vsak svoj stolp. Krokodil nehote zruši Rijinega. Rija se razjezi. Rada bi se maščevala. Zruši Krokodilov stolp. Rija nazadnje spozna, da je bolje odpustiti in sodelovati.
08:00 Mucika: Džungelski metulj - risanka, ponovitev
 • Iz bube se izleže čudovit metulj in druščina se odloči, da ga bo z balonom odpeljala domov v Frfotave slapove. Tam jih nadleguje zbiralec metuljev, polkovnk Plahutnik.
08:10 Svetovalka Hana: Pazi se medveda - risanka, premiera
 • Berti je medved, ki ne spoštuje lastnine drugih. Hana mu pomaga spoznati svoje napake.
08:20 Čarli in Lola: Moja pričeska mi je čisto všeč - risanka, ponovitev
 • Lola ima na glavi že pravo sračje gnezdo. Mamica trdi, da bi se morala postriči, Lola pa se upira z vsemi štirimi in si izmišljuje vse mogoče. Čarliju se zazdi, da se Lola boji. Jo je strah škarij? Se boji frizerja? Kaj še! Samo nikar česanja! Toda s Čarlijem ob strani Lola premaga tudi to težavico.
08:35 Trobka in Skok: Čudežni napoj - risanka, ponovitev
 • Trobka in Skok se zabavata tako, da ustvarjata zanimive jedi. Kar naenkrat udari strela, in Skokov zvarek se spremeni v napoj, ki ga poveča, Trobko pa pomanjša. Najprej se razveselita svoje nove velikosti, a ko še naprej raseta in se krčita, ugotovita, da bosta potrebovala nov napitek, da bosta postala spet prave velikosti.
08:40 Pujsa Pepa: Dojenček - risanka, ponovitev
 • Pepa in Jure gresta na obisk k sestrični Katki. Prvič bosta videla Katkinega novega bratca Aleksandra. Dojenček pa ne počne kaj dosti in je še premajhen za igranje.
08:45 Knjiga o džungli: Polet s škarnikom - risanka, ponovitev
 • Vznemirjeni Bala sporoči Mavgliju, da je škarnik Čil odnesel Lali. Bala in Mavgli se odpravita v volčji brlog, a Čil odnese v svoje gnezdo tudi Mavglija. Tam Mavgli ugotovi, da ju je Čil rešil pred veliko nevarnostjo.
08:55 Kalimero: Duh - risanka, premiera
 • Zvečer Kalimero, Valentinček in Petrček s terase opazujejo zvezde, potem pa prespijo pri Kalimeru. Čez noč njihov teleskop skrivnostno izgine. Otroci so osupli, na teraso vendar ne more nihče. Zato sklepajo, da je teleskop ukradel duh. Odločijo se, da ga bodo ujeli.
09:10 Dinotačke: Kar je pihalo - risanka, ponovitev
 • Živo, Vida in Tonija pričaka vetroven dan in nova igra, imenovana ujemi pero. Toda veter kar preveč brije in pero odnese stran. Zdaj se gredo prijatelji novo igro, ki se ji reče ustavi veter.
09:20 Zmedi gre v Zakajzato: Strele - risanka, premiera
 • Zmedi, Zoja in Feliks obiščejo Puhkove sorodnike. Najzanimivejši med oblaki je mali Nimbi, ki se mu v ritki krešejo strele.
09:30 Vila Mila: Čof - risanka, premiera
 • Maks konec tedna pazi razredno živalco, ribico Čofa. Čof nenadoma pogine in Maks je zelo žalosten. Vila Mila mu skuša pomagati, a Maks je slabe volje, ker za Čofovo smrt krivi sebe. Mila mu razloži o smrti in minevanju. Maks se potem poslovi od Čofa s pesmico o ribicah.
09:40 Ernest in Celestinca: Zvezda za Celestinco - risanka, ponovitev
 • Ernest Celestinci na nočnem nebu kaže zvezde in ozvezdja, ki so imena dobila po živalih. Na nebu so labod, medved, lev ... Le mišje zvezde ni nikjer. Kakšna sramota!
09:50 Erika: Uganka o porednem bralcu misli - risanka, ponovitev
 • Dani trdi, da zna brati misli, in sošolce spravlja v veliko zadrego. Erika mu ne verjame, in začne takoj raziskovati. V knjižnici odkrije knjigo, ki jo je prebral tudi on. Kmalu razkrije, kaj počne Dani.
10:05 Govoreči Tom in prijatelji: Temna skrivnost - risanka, ponovitev
 • Med igranjem družabne igre Govoreči Tom odkrije skrivnost, ki bi lahko končala njegovo zvezo z Angelco.
10:20 Špasni učitelj: Kros (14/24) - nizozemska otroška nanizanka, ponovitev
 • Mister twister i., 1. sezona, 14. del, 25 min
 • Sep je navdušen kolesar, ki prosti čas najraje preživlja na progi za kros. Ko se v šoli pripravljajo na kolesarski izpit, je prepričan, da ga bo opravil najbolje od vseh, pa tudi najhitreje. Žal pri tem pozabi, kako pomembni so prometni predpisi.
10:45 TV-izložba
 • 0
11:00 Italijanska kuhinja s Catherine (2/8, 2020) - oddaja o kuhanju, ponovitev
 • Catherine se odpravi v mestece Mazara del Vallo, kjer je doma tunizijska skupnost. Razkrijejo ji skrivnosti kuhanja popolnega kuskusa. V muzeju soli v Trapaniju se nauči pripravljati brancina v soli. Spotoma se ustavi v Marsali in kupi najpomembnejšo sestavino za vinski šodo.
11:25 Ozare, ponovitev
 • Le tisti, ki hoče biti tako dober, kot ni zmožen biti, bo tako dober, kolikor zmore. (indijski pregovor) Razmišlja Milan Jovanović.
11:30 Obzorja duha: Življenje kot igra, svet kot igrišče - 30 let ZSKSS, premiera
 • Ustanovitelj skavtskega gibanja Robert Baden Powell je spodbujal mlade: »Vzemite življenje kot igro in svet kot igrišče.« Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov letos praznuje 30. obletnico ustanovitve. Kot pravijo je osnovni namen skavtske vzgoje prispevati k celostnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju otrok in mladih, da bi lahko postali trdne osebnosti in odgovorni člani družbe. Slovenska skavtska organizacija ima trenutno nekaj več kot 5.500 aktivnih članov, od tega je okoli 900 voditeljev, prostovoljcev.
12:05 Ljudje in zemlja - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • KZ Šmarje pri Jelšah, ki jo predstavljamo v oddaji Ljudje in zemlja, spada med večje slovenske zadruge. Na Kozjanskem in območju ob Sotli odkupujejo mleko, meso in grozdje. Zadnja leta uspešno širijo tudi lastno prodajno mrežo. V Prlekiji smo obiskali družino Slana, ki se ponaša z najuspešnejšim slovenskim kasačem. KGZ Novo mesto je pripravil več delavnic, na katerih so prikazali predelavo jabolčnega soka. Delavnice se je udeležila tudi naša ekipa.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja, ponovitev
 • Oddaja je namenjena ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe in nastaja v Gostilni Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Ob petkovih večerih polkam in valčkom namenjamo osrednjo pozornost in gostimo najbolj popularne ansamble, skupine in posameznike. S tremi polkami bodo tokrat skušali prepričati ansambel Plus, Polkaholiki in Raubarji. Samo enemu bo uspelo prejeti vstopnico za naslednji krog festivala SPV 2020. Nastopili bodo še Marko Vozelj z Mojstri, Kvatropirci ter ansambel Viharnik s citrarjem Tomažem Plahutnikom. Simpatičen je mladi harmonikar Nejc Novak, ki bo pred materinskim dnevom zapel vsem mamicam. Tudi Moravška Mara bo gostobesedna, enako kot strokovna komisija, ki ocenjuje ansamble. Voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab.
14:50 Na lepše, ponovitev
 • Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje. V oddaji Na lepše predstavljamo enega izmed finalistov za letošnjega Snovalca - nagrado, ki jo Slovenska turistična organizacija podeljuje za spodbujanje in uresničitev novih idej v turizmu. Gre za doživetje na treh ribiških destinacijah z ulovom treh različnih ribjih vrst. Ribiči pa se med Dolenjsko in Posočjem prevažajo kar s helikopterjem. Raziskovali smo turistično ponudbo Notranjskega regijskega parka, ki ima odslej tako imenovano Enoto turizem. Njen cilj je trajnostni razvoj turizma in destinacije Zeleni kras, ki obsega šest občin. Preverili smo nove kolesarske poti, obnovo okljukov na Cerkniškem polju in se po njem zapeljali z lojtrnikom. Ustavili pa smo se tudi v Pustolovskem parku Geoss, ki je v letošnji sezoni pokal po šivih. Najbolj priljubljen del ponudbe sta najvišji adrenalinski park v Sloveniji in spanje med drevesnimi krošnjami. Naša ekipa je tako iz prve roke preverila tudi nov produkt - gozdno čutno doživetje.
15:20 Nikec, film
 • Little Nicholas, 2009, komedija, 88 min, IMDb ocena: 7.1
 • Družinska komedija o pustolovščinah slavnega šolarja Nikca in njegove nenavadne družine. Življenje nabritega dečka Nikca je popolno: ima ljubeče starše, čudovite prijatelje in vse je v najlepšem redu; nič se ne sme spremeniti! Nekega dne pa Nikca prvič spreletijo neprijetni občutki, ko sliši pogovor staršev o materini domnevni nosečnosti. Predstavlja si najhujše: njegovi starši ne bodo več imeli časa zanj, morda ga bodo celo zapustili. Nekaj je treba storiti, takoj zdaj! Nicholas s svojo tolpo začne kovati načrte, kako preprečiti katastrofo, pri tem pa doživi vrsto polomij in pustolovščin. Izvirni naslov: LE PETIT NICHOLAS / Francosko-belgijski film, 2009 / Režija: Laurent Tirard / Scenarij: Laurent Tirard, Grégoire Vigneron / Igrajo: Maxime Godart, Vincent Claude, Charles Vaillant

več
Nikec, film
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Vikend paket
 • Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo. Sveže spočita televizijska gostitelja Bernarda in Jože v prvo oddajo Vikend paket vabita dvakratnega udeleženca Pesmi Evrovizije - Omarja Naberja in novega voditelja satirične oddaje Kaj dogaja - Tilna Artača. Aktualne teme komentirata prav tako televizijska voditelja, navajena zgodnjega vstajanja, Špela Močnik in David Urankar. Maja Pinterič in Lovro Prešiček se predstavljata v novi rubriki, glasbeni oder pa bosta počastila Omar in Lara Kadis.
18:40 Šola za pošasti: Očka zamuja - risanka, premiera
 • Krilčkov očka zamuja, in medtem ko so druge pošasti že doma, žalostni Krilček pomaga gospe Jokinstok. Nenadoma pa zasliši nenavaden zvok ... Krilčkovi prijatelji ne bodo mogli verjeti, kaj so zamudili!
18:50 Mali Timotej: Drobec Zemlje - risanka, premiera
 • Luna in Zemlja povabita malega Timoteja in njegovega prijatelja žerjava gledat, kako je nastala Luna. Pred davnimi časi je skozi naše Osončje letelo nešteto asteroidov. In marsikateri od njih se je zaletel v Zemljo.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Med nami - norveška nadaljevanka
 • Zakonca Merete in Joachim se z enajstletnim sinom Linusom iz Norveške preselita na Dansko, kjer je Merete s prijateljico Nanno ustanovila podjetje. Joachim je fotograf in v novem okolju išče priložnosti za delo. Nanna je v zvezi z mlajšim Kasperjem. Želita si otroka, a po zdravniškem pregledu je jasno, da skorajda nimata možnosti, zaradi česar je njuna zveza na preizkušnji. Merete po dolgem času sreča Henrika, nekdanjo simpatijo. Da iskrica med njima še ni ugasnila, spozna tudi Joachim. Tako Merete in Joachim kot Nanna in Kasper se znajdejo na razpotju. Bosta zvezi prestali življenjske preizkušnje ali bodo šli vsak svojo pot? 1. del: Merete se je z Joachimom in sinom Jonasom zaradi službe preselila na Dansko, njena prijateljica in poslovna partnerica Nanna se z deset let mlajšim partnerjem Kasperjem trudi zanositi. Ko vsi štirje odidejo na poroko skupnega prijatelja, Kasper prvič posumi, da je morda neploden, Joachim spozna kustosa, kateremu bi lahko pokazal svoje fotografije, Merete pa sreča svojo staro ljubezen, Henrika. MELLOM OSS / Between Us scenarij: Ole Marius Araldsen, Nicolai Cleve Broch, Marie Hafting, Anna Neye, Patrik Syversen, Jesper Sund, Tone Mygind Rostbøll režija: Eigil Langmark, Charlotte Sachs Bostrup v glavnih vlogah: Nicolaj Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Lærke Winther, Johannes Nymark
20:45 Intervju: Rudi Vouk
 • Desetega oktobra bo minilo sto let od koroškega plebiscita, na katerem so se prebivalci južne Koroške po prvi svetovni vojni odločili, da bodo živeli v Republiki Avstriji in ne v novoustanovljeni Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev. Na severni strani meje z Avstrijo je tako ostala desetina narodovega telesa. In kako gre Slovencem danes, po sto letih življenja v Avstriji? Gost Intervjuja bo koroški odvetnik Rudi Vouk, z njim pa se bo pogovarjala Ksenija Horvat.
21:40 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
21:50 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:00 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:10 Buda v Afriki, film
 • Buddha in Africa, 2019, dokumentarni, 90 min, IMDb ocena: 7.8
 • Film je dokumentarna pripoved o Enocku, najstniku iz Malavija, ki je kot deček prispel v budistično sirotišnico, ki jo vodi kitajski menih. V take ustanove sprejemajo afriške otroke, ki so ostali brez družin ali pa te zaradi revščine ne morejo skrbeti zanje. Otroci še naprej živijo na afriških tleh, a jih po strogih pravilih vzgajajo v njim povsem tuji kulturi. Dobijo kitajska imena, jedo lahko le vegetarijansko hrano, že ob zori se morajo udeleževati budističnih obredov. Dokumentarni film nazorno prikaže, kako se danes Kitajska postopno in vztrajno, gospodarsko in kulturno, polašča afriške celine.

več
Buda v Afriki, film
23:50 Jazzovski standardi - Big band RTV Slovenija, Alenka Godec, Nuša Derenda, Kristina...
 • V oddaji vam predstavljajo izbor najbolj priljubljenih jazzovskih standardov v izvedbi naših najboljših vokalistk. Ob spremljavi Big banda RTV Slovenija in pod taktirko Lojzeta Krajnčana se bodo predstavile Alenka Godec (Ne prižigaj luči v temi), Nuša Derenda (Fly me to the moon), Kristina Oberžan (Misty) in Nina Strnad (Cheek To Cheek). Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Samo Milavec.