TV spored TV SLO 1


8. avgust 2020 - 14. avgust 2020
06:20 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:25 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Kaj hitro se zgodi kakšna nesreča, zato vam v tokratni rubriki TV ambulanta svetujemo, kako ravnati v primeru manjših poškodb, kot so praske, ureznine in opekline. Vavčerji so zelo aktualna tema, zato bomo z gostjo podrobneje pojasnili, kako in kdaj jih bomo lahko unovčili. V jezikovni kotiček smo uvrstili nove besede, ki so se pojavile v času koronavirusa. Ta teden smo obeležili svetovni dan čebel, zato se jim bomo poklonili tudi v petkovi kuhinji. Kuhali in pekli bomo s sladkim medom in Lojzetom Čopom.
09:05 Izodrom - posebna oddaja za otroke, premiera
 • Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.
10:00 Poročila
10:05 Mucika: Izgubljeni ključi - risanka, premiera
 • Mišu ključi padejo v ribnik. Mucika prijatelje s podmornico odpelje na lov za njimi. Na poti srečajo kapitana Packa, ki jih hoče aretirati, a jim le pokvari podmornico.
10:15 Niko: Kopel - risanka, premiera
 • Niko spozna, da bi se moral okopati tako kot vsi drugi, saj ima ves dan neprijeten občutek.
10:20 Pujsa Pepa: Gusarski otok - risanka, ponovitev
 • Dedi pujs in babi pujsa peljeta Pepo, Jureta in njune prijatelje z barko na Gusarski otok. Dedi pujs vsem pokaže, kako se z detektorjem kovin poišče zaklad, potem pa naredijo peščeni grad.
10:25 Ezopovo gledališče: Domišljavka - Lev in srna - risanka, premiera
 • Ezop v predstavo zasede lepo Srno, domišljavko, ki se do vseh vede kot zvezda. Ezopa njena lepota tako prevzame, da pozabi na prijatelje soigralce, ki so mu vedno stali ob strani. Ko pa v gozdu izbruhne požar, Srna zbeži in pusti Ezopa samega. Njegovi prijatelji mu pomagajo, čeprav jih je užalil. Srna pa se z rogovjem zatakne med drevesa. Lenart ji pristriže rogove, da ji reši življenje, a s tem odstrani tudi njen edini ponos.
10:35 Bacek Jon: Hujšanje - risanka, ponovitev
 • Ovca Špelca se je zredila še bolj kot običajno. Jon ji hoče pomagati s strogim telovadnim shujševalnim programom.
10:45 Džamila in Aladin: Džamilina sanjska juha - angleška otroška nanizanka, ponovit...
 • Aladin je lačen. Džamila se spomni kamnite juhe iz pravljice. Z Duhom vzameta kotel in se odpravita na trg. Tam začneta kuhati juho. Aladin prinese kamen. Džamila povabi vse, ki bi jedli juho, naj prispevajo sestavine zanjo. Kmalu je nared neverjetno okusna juha.
10:55 Armanova skrivnost II.: Jennyjine sanje (7/13) - nemška mladinska nadaljevanka, po...
 • Armans geheimnis ii. / arman's secret ii., 2. sezona, 7. del, 25 min
 • Charlie spet najde sled za belim konjem, a Jenny je sita tega, da ima svetlolaska kar naprej glavno besedo. Sledi ogorčen prepir, ki pa pokaže le to, da morajo prijatelji držati skupaj. Pa bo zmogel zvest ostati tudi Dimitri, ki ga na svojo stran vabi Milena? V Kölnu Nils in Patrizia odkrijeta dom za ostarele, kjer je živela Rosalie.
11:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:50 Cesarjev kuhar - japonska serija, ponovitev
 • Tokuzo in Tošiko po potresu delata dan in noč, da bi življenje petčlanske družine spet postavila v stare tirnice. Garanje Tošiko udari po zdravju; obisk zdravnika se konča z nepričakovano diagnozo, Tokuzo pa upa, da mu bo ženo uspelo pozdraviti z dieto. Družini priskočijo na pomoč tudi stari kuharski mojster Usami, Tokuzov dolgoletni prijatelj Šintaro in bivša delodajalka Oume. Medtem se velike spremembe dogajajo tudi v dvorni kuhinji: z novim cesarjem je nastopila nova doba z drugačnimi prehranskimi zahtevami.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:35 TV-izložba
 • 0
13:50 Divjina v srcu (VI.) (6/10) - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • Wild at heart (vi.), 6. sezona, 6. del, 45 min
 • Anton Ziegler je premožni trgovec, ki mu je očitno mar za živali. Z Dannyjem dobro sodelujeta, dokler ne umre njegova tigrica, ki sta jo veterinarja z Leopardovega brloga prej vestno pregledala. Mari in Brlogu medtem grozi odkup s strani rudarskega podjetja. Vanessa je v precepu in v dolgovih. Sprva noče prodati, potem pa… Dup pa ima svoj scenarij, kako bo rešil Brlog pred lakomnimi izkoriščevalci narave.
14:45 Moč igre - kanadska dokumentarna oddaja, ponovitev
 • V zadnjih 30 letih se je čas, ki ga otroci v državah Severne Amerike in Evrope preživijo pri igri na prostem, precej skrajšal. Pri britanskih otrocih kar za polovico v primerjavi z njihovimi starši. V ZDA naj bi se otroci vsak dan igrali zunaj le po nekaj minut, pred različimi zasloni pa menda presedijo po več ur. In to kljub dejstvu, da igra, še posebno, če je malce drzna, zelo dobro vpliva na človekove možgane. Igra na prostem, kot raziskujejo avtorji dokumentarne oddaje, sooblikuje bistrejše, pogumnejše in morda celo prijaznejše ljudi.
15:40 Dečko s srečko, film
 • Lukec je deček, ki kar naprej izgublja stvari. Z mamo in očetom živi v majhni vasi. Vaščani bi svoje okolje nadvse radi polepšali in privabili turiste. Idej jim ne manjka, a vse so predrage za njihove možnosti. Ko Lukec predlaga, naj kupijo loterijsko srečko, so vsi navdušeni. Pošljejo ga v nakup. Lukec se močno trudi, da srečke, kupljene pravočasno, na poti ne izgubi. Srečno jo prinese do vaškega gasilskega doma, loterijski krog je sklenjen, številke izbrane in zmagovalna srečka je prav Lukčeva! A hop, v naslednjem trenutku srečko skozi okno odpihne veter! Lukec in za njim vaščani začnejo pravo zasledovalno dirko za srečko… Scenarij: Marko Bratuš Režija: Urša Menart
15:55 Osvežilna fronta: Lažne novice - oddaja za mladostnike, ponovitev
 • V vsej poplavi informacij v tradicionalnih medijih in na družbenih omrežjih se danes pogosto srečujemo tudi z informacijami, ki ne držijo. Gre za laž, lažno novico ali dezinformacijo? Kdo je kriv za širjenje takšnih informacij in kako jih lahko sami prepoznamo? Tokrat v Osvežilni fronti.
16:20 Fina gospa (II.) (9/10) - angleška humoristična nanizanka
 • Keeping up appearances 2 re-run, 2. sezona, 9. del, 29 min
 • Hyacinth zahteva pohištveni oddelek, seveda glavnega, ne kakega podrejenega. Naročila je novo sedežno garnituro, ki jo bo pripeljal dostavni kombi z grbom ob strani. Na vsak način bi rada, da soseda to vidi, zato Richarda spet pošlje v žerjavico po kostanj zanjo...
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:20 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:30 Circom Regional: Požar, 3. del - koprodukcijska dokumentarna oddaja
 • Požar – švedski dokumentarni film v spomin na 63 žrtev požara, ki so življenje izgubile v prepolni diskoteki v Göteborgu. 400 obiskovalcev in samo en izhod. Zgodbe preživelih in tistih, ki so sodelovali v reševanju, 20 let pozneje.
18:00 Živživalice: Lenivec - risanka, premiera
 • Lenivec zagleda ptičico, ki prodaja sladoled. Odloči se, da ga bo kupil. Toda ker je počasen, se sladoled stali, preden ga lahko poje. Prepočasen je. Ptičica se trudi, da bi lenivec vseeno dobil sladoled.
18:05 Zmedi gre v Zakajzato: Majavi planet - risanka, ponovitev
 • Zmedi z raketo po nesreči trči v Zemljo. Vse se strese in nenadoma so vsi letni časi pomešani. Le zakaj je na Zemlji poleti toplo in pozimi hladno?
18:15 Pujsa Pepa: Čas za spanje - risanka, ponovitev
 • Kmalu bo čas za spanje. Pepa in Jure se okopata, si umijeta zobe in zlezeta v posteljo. Oči pujs jima prebere pravljico. Kmalu trdno spita. Mami in oči končno sedeta pred televizor ...
18:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema
18:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Slovenski pozdrav doma, narodnozabavna oddaja
 • Slovenski pozdrav DOMA nastaja s pomočjo posnetkov, ki jih glasbeniki pošiljajo od doma.
21:25 Na lepše
 • Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje. V oddaji izpostavljamo vseslovensko motivacijsko kampanjo Slovenske turistične organizacije ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere domače goste vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija. Kampanja je še posebej pomembna v času, ko se v slovenskem turizmu postopoma odpravljajo omejitve, kar med ponudniki vliva optimizem in prispeva k ponovnemu zagonu turizma. V Beli krajini smo preverili, kako bodo z novimi produkti na reki Dobličici ter v Krajinskem parku Lahinja privabljali letošnje goste. Belokranjci ne želijo svojega turizma graditi samo na reki Kolpi, zato v ospredje prihajajo manj znani, butični produkti. Kot na primer ogledovanje bobra v njegovem naravnem okolju in opazovanje edinstvenega močerila, črne človeške ribice, ki živi samo v ožjem okolišu Črnomlja. S kolesarskimi produkti in vse bolj tudi celoletno ponudbo turizma pa nase opozarjajo tudi v centru Gače.
21:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:40 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:45 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:50 Kinoteka: Zapisan slavi, film
 • Bound for Glory, 1976, biografski, 142 min, IMDb ocena: 7.3
 • Med veliko depresijo, katastrofalno ekonomsko krizo, ki prizadene Združene države v 30. letih, Ameriko udari še naravna nesreča s puščavskimi nevihtami. Te resno poškodujejo prerije zlasti na območjih Oklahome in Teksasa, povzročijo dolgotrajno sušo in s kmetij izženejo na tisoče ljudi, ki svojo srečo iščejo v menda bogatejših zahodnih državah. Med njimi je Woody Guthrie, ki se pridruži valu migrantov, potem ko kot risar ni več sposoben preživljati družine. Na tej poti zaslovi kot kantavtor, ki daje glas množici ljudi, ki jih je kriza brezkompromisno potisnila v brezposelnost, revščino in kriminal. Woody Guthrie danes velja za pionirja ameriškega folka in kantavtorstva. Z aktivističnimi besedili je postal ena najvplivnejših osebnosti v popularni glasbi 20. stoletja. Danes je v njem mogoče videti tudi eno redkih socialističnih ikon v ameriški popularni kulturi. Izvirni naslov: / Ameriški film, 1976 / Režija: Hal Ashby / Scenarij: Robert Getchell, Woody Guthrie / Igrajo: David Carradine, Ronny Cox, Melinda Dillon

več
Kinoteka: Zapisan slavi, film