TV spored TV SLO 1


4. april 2020 - 10. april 2020
07:00 Kravica Katka: Paki bi rad letel - risanka, ponovitev
 • Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:05 Profesor Baltazar: Gasilska zgodba - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:15 Lojzek: Lojzek, nariši mi sovo - risanka, premiera
 • Lojzkova sestrica Zofi je žalostna, ker je izgubila svojega medvedka. Prav kmalu se bo stemnilo, medvedka pa še zmeraj niso našli. Lojzek zato nariše sovo, ki ima oster vid in sluh in še posebej dobro vidi prav ponoči.
07:25 Timi gre: Pospravljanje - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
07:35 Malčki: Skrivnostni hrup - risanka, premiera
 • Danes se v parku sliši skrivnosten hrup, ki prestraši Malčke. Kaj je to? Švigec in Oli se sprašujeta, od kod prihaja, in se odločita, da bosta preverila. Ni kriva Diva, ki telovadi. Tudi Pišček, ki skače z žogo, ne. Pino, ki skače na trampolinu, prav tako ne povzroča hrupa in Klobučnik, ki se igra v peskovniku, še manj. Vsi Malčki raziskujejo, od kod skrivnostni zvok. Ko se približajo drevesu, Oli opazi detla, ki išče hrano. S skupnimi močmi so odkrili, od kod zvok, ki jih je prestrašil.
07:40 Lili in Čarni zaliv: Hitra kot strela - risanka, premiera
 • Brin si zelo želi, da bi njegova ovca zmagala na tekmovanju. Ker pa je tako hitra, da je še on ne more ujeti, se sam našemi v ovco in tekmuje namesto nje. Toda to je vendar goljufanje!
07:45 Žanov svet: Dobrodelna dražba - risanka, premiera
 • Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu mnogo različnih stvari naprodaj. Babi pripravlja dobrodelno dražbo, na kateri bo zbrala denar za novo gugalnico v vrtcu in vsi ji želijo pomagati. Doris se uči plesti, da bo na dražbi prodajala pletenine, Boris bo prodal svoje stare igrače, Žan pa se odloči, da bo prodajal svoje zgodbice o tem, kako je s svojimi igračami prepotoval vso dolgo pot od Snežnika do Medvedjega dola. Vsi razprodajo vse svoje stvari, le uboga Doris ne proda ničesar. Zdi se, da nikomur niso všeč njene pletenine. Žan in stisne Mislija in razmišlja, razmišlja, razmišlja – in se vendarle domisli. Če bo svoje pletenine malce predelala, se lahko spremenijo v igrače iz Žanovih zgodbic. In res, kot bi mignil, Doris proda čisto vse!
07:55 Sovice: Majceni velikan - risanka, ponovitev
 • Sovice na morski obali nabirajo pisane školjke. Boni v pesku zagleda luknjo in misli, da so v njej školjke. Bibi ugotovi, da so to jajčka. Sovice kasneje opazijo, da je vsa obala posejana z gnezdeci, in vidijo želvice, ki se kobacajo iz njih. Sovice jim pomagajo priti do vode. Ena izmed njih obtiči v lupini, in ko jo skušajo izvleči, spoznajo, da ima plavuti, luskinast oklep in bele pike. Predstavi se jim za morsko želvo, rada pa bi, da ji rečejo orjaška želva. Mama želva pride po svojega mladička, sovice pa se vrnejo domov. Mami in očka sovicam razložita vse o plazilcih in kako pomembno si je med seboj pomagati. Saj pomagati komu ni dobro samo za tistega, ki mu pomagamo, ampak tudi zadovoljstvo za tiste, ki pomagajo.
08:10 Trobka in Skok: Medena zmešnjava - risanka, ponovitev
 • Skok ima vneto grlo. Trobka mu obljubi, da bo poiskala nekaj, kar bo ublažilo bolečine. Kmalu odkrije, da je iz čebeljega panja prikapljal med. Prav to Skok potrebuje za okrevanje! A panj tiči na vrhu drevesa. Le kako se bo Trobki uspelo prebiti do medu, da bo pomagala svojemu bolnemu prijatelju?
08:15 Hej, hej, Šapice!: Počasi do zmage - risanka, ponovitev
 • Kužki se odpeljejo v pragozd in se pomerijo z ekipo lenivcev. Zdi se, da nasprotniki spijo na igrišču, toda v vročem podnebju morajo igralci dobro premisliti, kako bodo uporabili svoje moči.
08:25 A veš, koliko te imam rad: Nič hudega - risanka, premiera
 • Poljska miška po nesreči podre drevo iz storžev, ki ga je sestavil Zajček Rjavček, zato je užaljen. Ko pa njemu Zajec Rjavec takoj odpusti nerodnost, spozna, kako pomembno je odpuščanje.
08:35 Reaktivčki: Brandenburška vrata, Nemčija - risanka, ponovitev
 • Zafrk bi rad imel vrtiljak, vendar ne mara zabavišč. Omisli si svojega, ki ga poimenuje zafrtiljak. Zanj potrebuje velike konje. Odkrije jih v Berlinu in jih seveda ukrade. Ko pridejo tja Reaktivčki, hitro ugotovijo, da so Brandenburška vrata zafrknjena.
08:45 Reaktivčki: Saharska puščava, Afrika - risanka, ponovitev
 • Reaktivčki letijo v puščavo, ki prekriva večino Severne Afrike. Zafrk je nad puščavo navdušen, ker se mu zdi kot velikanski peskovnik. Tam namerava postaviti orjaški grad iz peska. Toda Reaktivčki mu prekrižajo račune.
08:55 Zmedi gre v Zakajzato: Gorjanov zobobol - risanka, ponovitev
 • Zakaj si moramo zobe umivati z zobno kremo in ne le z vodo? Kdo jih grizlja in kaj tako otožno zavija v gorah? Ima zobobol tudi Gorjan?
09:10 Muk: Vaško praznovanje - risanka, premiera
 • Muk in Lucijan sta na Kreti. Prijateljica Kasandra se pripravlja, da bo na vaškem praznovanju zapela pesem, nato pa po nesreči polomi ksilofon. Brez glasbila jo je strah nastopiti in potrebovala bo pomoč.
09:20 Bacek Jon: Mesečnik Jon - risanka, ponovitev
 • Na kmetiji je mirno, dokler Jon ne začne hoditi v spanju. Čreda se ne more upreti svojemu nagonu in mu sledi, kmalu pa nastopi tudi zmešnjava.
09:25 Odvratne rime: Drugi del, film
 • V drugem filmu je Jakec, ki odrašča v revščini, zagledan v svojo sosedo Pepelko. A njeno srce se je na dvornem plesu ogrelo za princa, Jakca pa je presenetil velikanski fižol, ki je zrasel na njegovem vrtu. Jima bo uspelo najti pravo ljubezen?
09:55 Bacek Jon: Zmaj - risanka, ponovitev
 • Na ovčje polje prinese zmaja in čreda se že veseli zabave. A zmaj se zatakne na drevesu in Jon se mora domisliti, kako ga spraviti dol.
10:05 Govoreči Tom in prijatelji: Angelčina skrivnost - risanka, ponovitev
 • Prepovedani sadež še nikoli ni bil bolj sladek! Tom ve, da je Angelca mahnjena na zdravo življenje, a to še ne razloži gore sadja v njenem stanovanju. Bodo Tom, Henk, Ben in Žigi pravočasno pojedli dokaze in zaščitili prijateljico, ali pa so nenadoma postali sostorilci?
10:15 Žogomet: Gary Garrison - avstralska otroška nadaljevanka, premiera
 • Na sosednjo osnovno šolo so povabili slavnega Garyja Garrisona, ki je prvak v žogometu. Vodi tečaj, na katerem usposablja mlade žogometalce. Tudi Mikey, Tiff in Salwa se ga udeležijo. Presenečeni so nad šolo, zlasti pa nad Garryjem. Tiffany sreča svoje nekdanje sošolce.
10:40 TV-izložba
 • 0
10:55 Prisluhnimo tišini: 250 let Beethovnovega ustvarjanja, premiera
 • Z novim letom smo vstopili tudi v Beethovnovo leto, v katerem zaznamujemo 250 let od rojstva tega glasbenega velikana. Danes bi bil Ludwig van Beethoven nedvomno pop zvezda, še vedno pa je eden najbolj poslušanih in izvajanih skladateljev na svetu. Beethoven je težave s sluhom zaznal pri 26 letih. Zaprl se je vase, poleg naglušnosti in pozneje gluhote naj bi trpel tudi za bipolarno motnjo. Toda njegove največje mojstrovine so nastale prav v njegovem zadnjem obdobju. Če želimo doseči boljšo dostopnost gledališč vsaj 150.000 ljudem, je treba pripraviti nacionalno strategijo za zagotavljanje nadnapisov in opremiti državne hrame kulture z indukcijsko zanko. Zatika se kje drugje kot pri denarju. V tokratni oddaji Prisluhnimo tišini predstavljamo tudi Stanislava Intiharja, Nikolaja Vogla in Roka Juršiča, ki svoja čustva in ideje izražajo z umetniškimi deli.
11:25 Ozare, ponovitev
 • Ne maščuj se in ne bodi zamerljiv do sinov svojega ljudstva, temveč ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe; jaz sem Gospod. (3Mz 19,18) Razmišlja Ljubica Jozić.
11:30 Obzorja duha: Oskrba Slovencev v tujini, premiera
 • Kakšna je prihodnost katoliških misij? Pri ohranjanju slovenstva in katolištva pomaga izseljencem in zdomcem Rafaelova družba z duhovniki. Rafaelova družba izseljencem in zdomcem že stoletje pomaga pri ohranjanju slovenstva in katolištva. Pri skrbi za versko, narodno, kulturno, prosvetno in socialno področje so duhovniki nenadomestljivi. S kakšnimi nalogami se srečujejo in kakšna je prihodnost katoliških misij? O tem v oddaji v nedeljo. O izzivih celostne dolgotrajne oskrbe so se pogovarjali na mednarodni konferenci v Celju. Na Mirenskem gradu pa so na 50. katehetskem simpoziju razmišljali o empatiji do mladih, ki se od Cerkve oddaljujejo. Primož Križaj pa nas bo s pesmijo Le hodi povabil k iskanje svobode, ki nam jo prinaša postni čas.
12:05 Ljudje in zemlja - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • V Slovenj Gradcu enkrat letno poteka licitacija vrednega lesa. Zanj so kupci pripravljeni odšteti več denarja, ker izdelki iz takšnega lesa dosegajo na trgu zelo visoke cene. Evropska unija je v vseh državah članicah uvedla knjigovodsko metodologijo FADN, ki je prilagojena kmetijski dejavnosti. Preverili smo kako beleženje in analiziranje podatkov poteka v Sloveniji. Pridružili smo se mladim iz 21 evropskih držav, ki so si ogledali primere dobrih praks na kmetijah pri slovenskih vrstnikih. Na pustno nedeljo pa ne gre brez krofov. Slavica Vincek jih peče že 40 let, zanje pa je prejela številna odličja.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 20 let Veselih Štajerk, ponovitev
 • Ob 20-letnici delovanja prve ženske narodno-zabavne skupine so Vesele Štajerke na koncert povabile številne glasbene prijatelje. V duetih so nastopile z Mladimi Dolenjci, Navihankami, ansamblom Vera & Originali, Modrijani ter Oplotničani s Tinetom. Zapele so tudi z Markom Pezdircem, otroškim zborom Osnovne šole Vojnik. Slavljenkam je uspelo medse povabiti tudi legendarni tercet sester Potočnik, družbo na odru so jim med drugim delali tudi ansambel Igor in Zlati zvoki, Irena Vrčkovnik, za lepo besedo pa je poskrbel Andrej Hofer.
14:50 Glasbeni pozdrav, ponovitev
 • Videli in slišali boste nekaj največjih slovenskih glasbenih uspešnic, ki smo jih posneli v dvorani Tabor v Mariboru.
15:15 TV-izložba
 • 0
15:30 Otok zoprnežev, film
 • Fantazijska komedija z edinstveno premiso: ljudje so oboleli za pandemijo tečnobe. Oče sinu pripoveduje neverjetno zgodbo o nenavadnem sindromu manjšega nizozemskega otoka, kjer vsi krajani trpijo za neverjetno nadležnostjo, nesramnostjo in ignorantstvom. Po svetu hodijo brez občutka za soljudi ali bonton, otroci zgolj nergajo, odrasli so otročji, župan mesta na uradnih dogodkih kaže osle. Samo enajstletnemu dečku se zdi vedenje sokrajanov izjemno nenavadno. Nekega dne zares odkrije, da je epidemija nadležnosti posledica stoletnega uroka. Deček skuša poiskati rešitev, medtem pa otok in celino prvič povežejo z mostom in s tem utrejo pot svetovni pandemiji nadležnosti. Izvirni naslov: HET IRRITANTE EILAND / Nizozemski film, 2019 / Režija: Albert Jan van Rees / Igrajo: Noortje Herlaar, Henry van Loon, Jacob Derwig, Tjitske Reidinga, Yenthe Bos, Matsen Montsma
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Vikend paket
 • Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo. Omizje Jožeta Robežnika obkrožajo komik in Zgornjesavinjčan Gašper Bergant, televizijska legenda Jonas Žnidaršič ter kuharica in zvezdnica resničnostnih šovov Sara Rutar. Tanja Žagar je priredila pravi pevsko-plesni spektakel. Preden ga predstavi v Ljubljani, se ustavlja na Bernardi zofi. Ker smo vajeni njenih presenečenj za Jožeta, verjamemo, da tudi tokrat ne bo razočarala. Spoznali bomo sveže izbrano popevko Eme, ki nas bo meseca maja zastopala na Pesmi Evrovizije v Rotterdamu. Maja in Lovro tokrat pokata vice iz Slovenj Gradca na Koroškem.
18:40 Muk: Sporočilo - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta v New Yorku in kupujeta darilo za prijateljico Seriso, ki ima rojstni dan. Muku se večkrat zazdi, da vidi Popija ali Miko. Kako le, ko pa ne živita v Ameriki?
18:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:55 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 V imenu ljudstva (4/8) - slovenska nadaljevanka
 • 1. sezona, 4. del
 • Nika pobira drobce resnice iz morja laži in prevar, počasi sestavlja resnično očetovo sliko. Izve, da je še vedno v zaporu. Hoče pogledati očetu v obraz in mu povedati resnico. Ekipa v Zajčevi pisarni se trudi pravočasno vložiti pritožbo na Majdino sodbo v primeru Zorc. Edo stopnjuje pritisk na Niko, predvsem pa jo skuša ustaviti pri kopanju po družinski preteklosti. Toda Nika ne popušča. Iz drobcev sestavlja novo sliko, ki se vse manj sklada z uradno in to jo sili, da se odpravi na najtežjo pot življenja. Bo po sedemindvajsetih letih končno videla obraz svojega pravega očeta?
21:00 Z Mišo: Ninna Kozorog
 • Vsak dan in vsak posameznik šteje. To je tisto, kar šteje v očeh zdravnice, inženirke računalništva in informatike, predsednice društva Humanitarček, pa tudi Slovenke leta in prejemnice nagrade Bob leta. Slednja daje slutiti ostrino v jeziku, ki gre skupaj z milino in zavzemanjem za prezrte in zapuščene. Tega nam manjka, pravzaprav nam tega manjka vedno bolj, zato sem k pogovoru povabila Ninno Kozorog, ki je kot nenehna nevihta, po kateri posije sonce. Svoj prosti čas in energijo namenja brezdomcem, revnim, ostarelim... tistim, ki so potisnjeni na rob družbe.
21:45 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
21:55 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:05 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:10 Ljubimca in diktator, film
 • To je zgodba mladega in ambicioznega južnokorejskega režiserja Shina Sangoka in igralke Choi Eun-hee, ki sta se srečala in zaljubila v petdesetih letih 20. stoletja v povojni Koreji. V sedemdesetih letih, po odmevnem uspehu v korejski družbi, so Choi v Hong Kongu ugrabili severnokorejski agenti in jo odpeljali h Kim Jong-Ilu. Med iskanjem Choi so ugrabili tudi Shina. Choi in Shin sta načrtovala pobeg, a pred tem sta si morala pridobiti zaupanje diktatorja s sedemnajstimi filmi.
23:45 Romova usoda - Frane Milčinski Ježek, Jani Kovačič, ponovitev
 • Kratki glasbeni spoti predstavljajo pesmi Franeta Milčinskega - Ježka, ki so jih uglasbili razmišljujoči in angažirani mojstri govorjene in pete poezije, šansonjerji, igralci, kantavtorji. Tokrat predstavljamo Ježkovo pesem z naslovom Romova pesem, ki jo je uglasbil in interpretiral Jani Kovačič. Urednica oddaje je Danica Dolinar, scenarista sta Vita Mavrič in Marko Vezovišek, scenograf Andrej Stražišar in režiser Marjan Kučej. Frane Milčinski - Ježek je eden najbolj vsestranskih umetnikov 20. stoletja. Urednica oddaje je Danica Dolinar, scenarista sta Vita Mavrič in Marko Vezovišek, scenograf Andrej Stražišar in režiser Marjan Kučej.
23:50 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.