TV spored TV SLO 1


22. september 2019 - 28. september 2019
07:00 Telebajski: Naš teliček Muki - lutkovna nanizanka, ponovitev
 • Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:20 Kravica Katka: Pes in maček - risanka, ponovitev
 • Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:30 Milan: Milan v očkovi službi - risanka, premiera
 • Nekega dne, ko Milan nima pouka, prepriča očka, da ga vzame s seboj v službo. Misli, da se bo v očkovi družbi kratkočasil, kakor se doma. A izkaže se, da očka nima časa zanj. Milan ugotovi, da je zanj še najbolje, da hodi v šolo in se druži s prijatelji.
07:35 Profesor Baltazar: Rojstni dan - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:45 Lojzek: Lojzek, nariši mi kravo - risanka
 • Lojzek in Pika se odpravita na piknik. Med igro ponesreči prekucneta steklenico mleka. Kako bosta zdaj napravila vročo čokolado? Lojzek nariše zelo prijazno kravo, ki jima dovoli, da jo pomolzeta. Njam! Sveže mleko je še bolj slastno!
07:50 Mišo in Robi: Predstava - risanka, ponovitev
 • Prijatelji grejo v gledališče na lutkovno predstavo. Ob predstavi zelo uživajo in se hkrati naučijo pravil lepega vedenja v gledališču.
08:00 Timi gre: Vlakec - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
08:10 Rija in Krokodil: Deževen dan - risanka, ponovitev
 • Dežuje, Rija in Krokodil se zato igrata notri. Rija najde stare lesene kocke. Rija in Krokodil postavita vsak svoj stolp. Krokodil nehote zruši Rijinega. Rija se razjezi. Rada bi se maščevala. Zruši Krokodilov stolp. Rija nazadnje spozna, da je bolje odpustiti in sodelovati.
08:15 Trobka in Skok: Reševalna akcija - risanka, ponovitev
 • Trobka in Skok bi rada spala, Hrustek pa bi se igral z orehom. Trobka ga odpihne daleč stran in oreh se zakotali čez previs. Pretirano navdušen Hrustek se poda za njim. Kako bosta Trobka in Skok Hrustka spravila nazaj domov, če je njegov edini cilj, da dobi svoj oreh nazaj?
08:20 Malčki: Rumena roža - risanka, premiera
 • Klobučniku se zdi, da je najboljši v dričanju po toboganu, zato se začne vrivati v vrsto. Zdi se mu tudi, da je najpogumnejši, zato se s Piščkom, kljub Gabrovim svarilom, odpravi iz parka v gozd. Ko bi se morala vrniti, Klobučnik postane zaskrbljen, saj ne najde poti nazaj. Še dobro, da je Pišček na poti puščal cvetne liste, da lahko prijatelja najdeta pot nazaj.
08:25 Žanov svet: Ptice - risanka, premiera
 • Žan je opazil, da v njegovem novem mestu živi mnogo različnih vrst ptic. Žana vsak dan obišče prijazna taščica, Doris pa odganja ptice, ki so se lotile maminih semen. Boris in Doris prosita Žana, naj jima pomaga narediti strašilo, a Žan se boji, da bo to odgnalo tudi njegovo taščico. Žan stisne Mislija in se domisli – če bo hrano postavil na svoj vrt, potem ptice morda ne bodo šle na Borisov vrt. Žanova mami jim pomaga narediti ptičjo pogačo in ptice res pustijo pri miru Dorisina semena ter se raje lotijo Žanove pogače. Tudi taščica se vrne in veselo pozdravi Žana.
08:35 Zmajči zmaj: Iskanje v megli - risanka, ponovitev
 • Zmajči hodi po gozdu. S seboj ima sledilnik poti, prirejen posebej za Čarobni gozd. Nuški ni jasno, zakaj ga sploh potrebuje – Čarobni gozd vendar dobro pozna. Zmajči ji pove, da bi bila ta napravica zelo uporabna, če bi se izgubil ali obtičal v megli. Toda sledilnik se kmalu znajde v napačnih rokah.
08:50 Reaktivčki: Partenon, Grčija - risanka, ponovitev
 • Zafrk namerava posneti akcijski film, v katerem bo odigral glavno vlogo. Zanj potrebuje znamenitosti. Idealen kraj za snemanje najde na atenski Akropoli. Tam stoji antični tempelj. Zafrk se brezobzirno loti snemanja in ogrozi ta spomenik.
09:00 Knjiga o džungli: Rdeči krokodil - risanka, premiera
 • Mavgli najde krokodiljega mladička, ki ga imenuje Glodek, in ga odnese domov. Medved Balu vztraja, naj Mavgli krokodilčka odpelje nazaj v gnezdo. Mavgli mu mora poiskati drugo varuško.
09:10 A veš, koliko te imam rad: Okus sončnega zahoda - risanka, premiera
 • Zajček Rjavček bi rad Sovici Belki povedal zgodbo. Kmalu ugotovi, da je težje, kot si je mislil. Pomagata mu očka in sadje, ki ga je nabral, in izmisli si čudovito pisano zgodbo.
09:20 Vse o Rozi: Jaz in moja senca - risanka, ponovitev
 • Capko opazi nenavadne sence, ki jih Vid riše na tleh. Vid se odloči, da bo prijateljem pripravil predstavo s sencami, a nekaj gre narobe. Vid ugotovi, da je izgubil svojo senco!
09:30 Muk: Lovljenje oblakov - risanka, premiera
 • Ste vedeli, da lahko v puščavi tudi deskate? In da lahko v njej pijete oblake? Muku in Lucijanu bo oboje pokazal prijatelj Pepito v Čilu.
09:45 Bacek Jon: Bik - risanka, ponovitev
 • Ko bik zatava na polje ovac, Jon ugotovi, da ga ni pametno dražiti z rdečo ... Potem pa poredni pujsi nalijejo rdečo barvo v ovčjo kopel ...
09:55 Govoreči Tom in prijatelji: Ben želi zmagati - risanka, ponovitev
 • Govoreči Ben je vedno v vsem najboljši: pri igricah ima najboljši rezultat, je najpametnejši od vseh ... Nenadoma pa Henkova nadarjenost za igranje Letečega govorečega Toma ogrozi Benov naslov prvaka. Kateri od prijateljev bo na koncu ovenčan s slavo?
10:05 Timi gre: Reševalec Timi, film
 • Timi in njegovi prijatelji z vrtca imajo prvi izlet na morje. To je dan na plaži s peščenimi gradovi, čofotanjem in školjkami dokler Timijevega ljubljenega medvedka na splavu ne odnese na morje. Lahko pogumni Timi reši dan?
10:30 TV-izložba
 • 0
10:55 Prisluhnimo tišini: Hrup uničuje naš sluh
 • Odkrivamo, koliko hrupa nas obkroža na vsakem koraku in kakšne so njegove posledice na javno zdravje. Miren pogovor znaša okrog 60 decibelov, prometni hrup pa okoli 80, kar je mejna vrednost, ki je za človeško uho še znosna, v diskoteki pa ga lahko izmerimo tudi 120 decibelov. Mar to pomeni, da ste ogroženi vsakič, ko se greste zvečer zabavat? Žal je odgovor pritrdilen. Zato je toliko pomembnejše, da svoj sluh zaščitite, saj so okvare nepopravljive. Več o učinkih grupa na sluh in preventivi pa v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini v nedeljo, 25. novembra, na TV SLO 1, ob 10.50.
11:25 Ozare
 • Revščine se nikomur ni treba sramovati. Marsikdo pa bi se moral sramovati bogastva. Razmišlja Geza Erniša.
11:30 Obzorja duha, premiera
 • »Sodelavci oddaje Obzorja duha smo tudi letošnje poletje pripravili zanimiv mozaik prispevkov. Slovenska Karitas je v Portorož, na »Počitnice Biserov« peljala otroke in mladostnike iz socialno šibkejših družin. Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino je potekala že 25. mednarodna likovna kolonija »Umetniki za karitas«. V Piranu je na ogled umetniška instalacija Eve Petrič, z naslovom: »Diham, Sem«. Slovenijo je obiskal Donald Turbitt – laični misijonar iz ZDA, ki s svojim pričevanjem pomaga ljudem, da bi tudi sami izkusili Božjo ljubezen. Aprila je minilo 260 let od smrti skladatelja Georga Friedricha Händla. Med njegovimi deli prav gotovo izstopa oratorij »Mesija«. Okrogli jubilej, 50 let duhovniškega posvečenja pa letos praznuje akademik, prof. dr. Jože Krašovec.«
12:05 Ljudje in zemlja
 • Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Ptuj 2019, 1. del - oddaja TV Maribor
 • V tem letu bo potekal 50. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.
14:45 TV-izložba
 • 0
15:00 Nad mestom se dani, film
 • Klub je drugi dom samozavestnega in vase zagledanega Zaze. Ko med ljudmi opazi privlačno fotografinjo Laro, jo takoj poskuša zvleči na plesišče, vendar njegov prepotenten pristop na njo ne naredi želenega vtisa. Lara ga s svojo neposrednostjo najprej povsem razoroži, nato pa povabi, da jo spremlja pri fotografiranju. Ko skupaj tavata po nočni Ljubljani in spoznavata drug drugega, se skozi ples in besede med njima vzpostavi nenavaden, a pristen odnos. Je možno, da se tudi največji zapeljivci zaljubijo? Režija: Blaž Završnik Film je na 15. festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel nagrado vesna za najboljši kratki film.
15:25 Burka zaradi burke, film
 • Ljubezenska komedija zmešnjav po vzoru Nekateri so za vroče. Zaljubljenca Armand in Leila načrtujeta delavsko prakso v New Yorku. Le nekaj dni pred odhodom se iz Jemna vrne Leilin starejši brat Mahmoud. Dolgo bivanje v tujini ga je povsem spremenilo, postal je pravoveren musliman, ki zagovarja skrajna prepričanja. Leilo okara, ker ne živi v skladu z muslimanskim izročilom, in ji postavi nezaslišane omejitve. Med drugim jo zapre v sobo, da njen neverni francoski ljubimec ne bi mogel do nje. Kako naj se Armand upre Mahmoudovemu vplivu? Kako naj reši Leilo in z njo nadaljuje normalno življenje? Če hoče priti do Leile, se mora preobleči v žensko, si nadeti nikab in se v stanovanje prikrasti kot Alahova sestra pomočnica. V Parizu pa se pojavi nova ženska: ime ji je Shéhérazade. Izvirni naslov: CHERCHEZ LA FEMME / Francoski film, 2017 / Scenarij in režija: Sou Abadi / Igrajo: Félix Moati, William Lebghil, Camélia Jordana, Anne Alvaro
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Joker, kviz, ponovitev
 • V zadnji oddaji prve sezone kviza Joker boste spoznali simpatično Teo Rogan iz okolice Litije - bodoča magistrica novinarstva obožuje kužke in v prostem času ustvarja slastne čokoladne dobrote, ter Urbana Drnovška iz Trbovelj - gastronomsko turističnega tehnika, ki rad kolesari, hodi v okoliške hribe in obdeluje svoj vrt, sicer pa veliko bere in se izobražuje, sam se je celo naučil že več svetovnih jezikov.
18:45 Oblakov kruhek: Dojenček - risanka, ponovitev
 • Družina pazi na dojenčka, zaradi česar postane Luka ljubosumen, saj se vsi smukajo samo okrog otročička. Do malčka je osoren in neprijazen, na koncu pa se le omehča. Dojenček se mu hihita in Luka ga tako vzljubi, da je žalosten, ko malčka odnesejo.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Aenne Burda: ženska, ki si je skrojila uspeh - nemška nadaljevanka
 • Aenne je zdaj lastnica založbe, a ta ima precej dolgov. Na srečo je že prva številka revije razprodana. Ženske so jo sprejele, modni krogi pa sprva zavračajo provincialno založbo, vendar si Aenne z nakupom dragih oblek spretno utre pot v modno elito. Uspeh ji ne prinese osebne sreče, saj se njen mož Franc noče odreči dolgoletni ljubici. Ko Aenne na Siciliji spozna Massima, znova začuti ljubezen. Kljub temu ostane ob svojem soprogu, ki se sprijazni, da tudi ona za srečo ne potrebuje le njega.
21:40 Intervju: dr. Marko Bošnjak
 • Naš gost bo sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice, s sedežem v Strassbourgu, dr. Marko Bošnjak. Teme pogovora bodo kultura spoštovanja človekovih pravic, njihova pravnoformalna zaščita, delo in pristojnosti sodišča v Strassbourgu, ter tudi o tem, v katerih primerih in zakaj se je na zatožni klopi znašla Slovenija. Z dr. Bošnjakom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.
22:30 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:40 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:45 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:50 Električne sanje; Miha Kralj, film
 • Konec sedemdesetih je bil čas sprememb. V Slovenijo je najprej z malo ploščo in potem celovečernim prvencem Pankrtov Dolgcajt pljusknil punk ter nova generacija kantavtorjev, ki je glasno in brezkompromisno slavila kulturo »naredi sam.« Vendar se nikjer in v nobenem primeru na tej strani Alp tovrstno razmišljanje ni bolj ustrezno opredmetilo, kot na primeru Mihe Kralja. Pojmovanje naredi sam je razširil. Vse je naredil sam, a tudi po svoje. 25. maja 1973 je pod zaporedno številko 1 novoustanovljene založbe Virgin izšel album Mikea Oldfielda – Tubular Bells. V grobem je napovedal, da po letih glasbenega kolektivizma v ospredje stopajo posamezniki, ki bodo zveneli kot bend ali orkester. Miha Kralj, je – če že ni hodil pred časom – hodil vštric z njim, le da takrat mnogi tega še niso vedeli. V ušesih je namreč še vedno šumela Sava, v kulturnih domovih na sobotnih plesih pa se je na veliko plesalo na velike uspešnice skupine Prah. V obeh predzgodbah se je Kralj kalil in pripravljal teren. S pomočjo (pretihotapljenih) inovacij se je vse bolj osamosvajal in v številne plesne dvorane, vključno z legendarno Emonsko kletjo, vstopal kot »one-man-band«. Dokler se ni odločil za izlet v neznano. Leta 1980 je zasijala Andromeda, vesoljska simfonija, dokument časa in album, ki je bil tako drugačen, da so ga morali izdati v Beogradu. Skoraj istočasno pa so mu zaradi podobnosti z Jean-Michelom Jarreom prilepili etiketo: jugoslovanski Jean-Michel Jarre. Film Električne sanje je film o Mihi Kralju, o spregledanem pionirju tihotapljenja in elektronske glasbe pri nas, ki se – ne glede, da je prodal na deset tisoče plošč – preživlja z igranjem na nedeljskih plesih in veselicah. Nastopil je čas, da njegova zgodba pride med nas, da se gledalcem predstavi izjemen človeški in umetniški karakter in da Miha Kralj ne bo več nekdo, temveč človek z imenom in priimkom pred portretom ali skladbami.