TV spored TV SLO 1


17. oktober 2019 - 23. oktober 2019
06:05 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:15 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Zgodbe iz školjke: Juvi, aerobika za otroke: Mišja luknja, ponovitev
 • Ko zlobni čarovnik Zorkus ukrade igrače, se v bran otrok postavi čarobni Juvi. S svojim pogumom in spretnostjo jih navduši in spodbudi, da se mu pridružijo pri potovanju v začarano Zorkusovo deželo. Od tam bo igrače uspelo rešiti le, če otroci dosledno ponavljajo za Juvijem. Na ta način telovadijo, ne da bi se tega zavedali, pri tem pa neizmerno uživajo. Juvi otroke s pomočjo aerobike spodbuja, da razvijajo in krepijo svoje motorične spretnosti. Serija desetih pustolovščin pa ob tem poskrbi še za domišlijo in otroško ustvarjalnost.
07:05 Telebajski: Žirafe - lutkovna nanizanka, ponovitev
 • Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:30 Lojzek: Lojzek, nariši mi kravo - risanka, ponovitev
 • Lojzek in Pika se odpravita na piknik. Med igro ponesreči prekucneta steklenico mleka. Kako bosta zdaj napravila vročo čokolado? Lojzek nariše zelo prijazno kravo, ki jima dovoli, da jo pomolzeta. Njam! Sveže mleko je še bolj slastno!
07:40 Biba se giba: Biba in Obrnjenček - risana nanizanka, ponovitev
 • V gradu je vse obrnjeno na glavo! To pomeni, da jih je obiskal Obrnjenček. Biba in Dosi morata na vlaku švigniti mimo zmedenih nojev in pomagati mami medvedki, da na zamrznjenem medvedjem jezeru polovi svoje mladiče. Na koncu naletita na Obrnjenčka in mu na glavo povezneta kapo. Tako Obrnjenček spozna, kaj je zgoraj in kaj spodaj in svet več ne stoji na glavi.
08:00 Studio Kriškraš: Samo en rog - mozaična lutkovna oddaja za otroke, premiera
 • Samo in Rog si močno želita, da bi postala samoroga! Ampak kako postaneš samorog? Kdo sploh sta Samo in Rog? In kaj ima pri tem Lovro z osmimi rogovi? Spoznajte razigrano družbo in z njo poiščite Deželo samorogov. Ampak brez Hanine pomoči vam ne bo uspelo! Hana, na pomoč!
08:25 Ribič Pepe: Pepe in strahovi - mozaična oddaja za otroke, premiera
 • A tudi tebe kdaj kaj skrbi? Ti je ob čem neprijetno? Se česa bojiš? Pridruži se nam – Pepetu, Kakaduduju in Foksnerju. Skupaj bomo naredili načrt, kako v novi sezoni oddaj premagati vse grozne strahove tega sveta!
08:50 Govoreči Tom in prijatelji: Pozabljeni poljub - risanka, premiera
 • Ko Govoreči Tom in prijatelji ugotovijo, da so izgubili spomine, poskusijo ugotoviti, kdo se igra z njihovimi možgani.
09:00 Firbcologi: O misiji taksi, čistilni akciji in dioptriji - mozaična oddaja za otr...
 • V stanovanju je izredno stanje! V bistvu sploh ni več podobno stanovanju! Videti je kot … delavnica. Kaj načrtuje Pia? Nekateri Firbcologi pred njenimi velikopoteznimi načrti raje pobegnejo na teren, Nejc in Jaka odhitita k optiku, Alisa in Jaša pa sta se odločila, da bosta očistila vsaj kakšno divje odlagališče. Drugi Firbcologi pa pogumno ostanejo. No, razen Sare in Amarja, ki sta šla na prvo učno uro vožnje avtomobila. Hmmm, le kako sta se spomnila na ta teren?
09:20 Zombi Lars: Kreta - norveška otroška nadaljevanka, 35. del, premiera
 • Caroline se v gozdu počuti čedalje bolje, tam je njen pravi dom. Lars, Anna, Tess in Robert jo gredo iskat, vendar namesto nje najdejo le deklico Liso, ki ves čas omenja svoje počitnice na Kreti. Prijatelji prenočijo pri njeni družini, s katero je nekaj zelo narobe.
09:40 Zombi Lars: Heavy metal - norveška otroška nadaljevanka, 36. del, premiera
 • Caroline se znajde pri palčkih, ki ji zaupajo pot do trolov. Lars, Anna, Tess in Robert pa v gozdu izpod podrtega debla rešijo Torill. Ravnateljica je odločena, da bo svojo hčer rešila iz očetovih krempljev. Pa je Caroline res treba rešiti?
09:55 Izzivalci, EBU dokumentarni film: Deskar Jonas, ponovitev
 • Jonas ima enajst let in je doma v Švici. Njegova največja strast je deskanje na snegu, najbolj pa blesti v disciplini snežni žleb. V tej sezoni ima pomemben cilj: želi si zmagati na državnem prvenstvu. Na tekmovanju bi rad pokazal tudi posebno figuro, ki jo je zagnano vadil, a na dan prvenstva so vremenske razmere v gorah zelo slabe. Starši mu odsvetujejo, da bi izvedel trik, ki bi mu pomagal do zmage. Se bo vseeno odločil zanj in ali mu bo uspelo stopiti na najvišjo stopničko?
10:10 Infodrom - tednik za otroke in mlade, ponovitev
 • Nova sezona oddaje Infodrom! V oddaji smo preverili, kako ste Infodromovci navijali za naše odbojkarje in kako ste sprejeli novosti v novem šolskem letu. Zanimalo nas je, katere zunajšolske dejavnosti ste si izbrali, obiskali smo tudi festival šolskega nogometa. Otroški poročevalec Ivo je je pogovarjal z glavnima igralcema filma Košarkar naj bo 2, Tina pa je v Spletkah raziskovala, kako se zavarovati pred spletnimi spolnimi zlorabami.
10:25 Plesna akademija: Vrnitev - avstralska nadaljevanka za mlade, premiera
 • Tara še vedno sanja o poklicni baletni karieri. Njena najboljša prijateljica Kat, s katero sta skupaj obiskovali akademijo, je uspešna mlada igralka v New Yorku. Tara odleti k njej. Presrečni sta, da se spet vidita. Tara obišče tudi gospo Raine, svojo učiteljico z akademije.
10:55 Ugriznimo znanost: Antioksidanti in radikali - oddaja o znanosti, ponovitev
 • Si želite gladko in sijočo kožo, bleščeče lase, močan imunski sistem in večno mladost? Police v trgovinah in oglasi nam za dosego vsega tega ponujajo antioksidante! To so lovilci radikalov, ki v našem telesu nastajajo nepretrgoma kot posledica številnih dejavnikov, kot so onesnažen zrak, stres, ionizirajoče sevanje… Antioksidante lahko zaužijemo s hrano, proizvaja pa jih tudi naše telo samo. Kdaj jih moramo dodatno uživati? Ali so antioksidanti res tako vsemogočni in dobri in ali so radikali res samo slabi?
11:25 TV-izložba
 • 0
11:40 Tednik, ponovitev
 • Pred našo kamero so stopile sobarice iz elitnih ljubljanskih hotelov in opozorile na grozljivo izkoriščanje. Kako na očitke odgovarjata lastnika hotelov, bogata poslovneža? Zakaj bo na osrednji prireditvi ob 60-letnici velenjske občine nastopil znani srbski pevec? Ta odločitev občine močno razburja nekatere domačine in tudi slovenske glasbenike Kdo so ljudje, ki so pripravljeni več ur skupaj plavati, kolesariti in teči in zato še plačati več tisoč evrov? Kaj o skrajnih naporih na prireditvi Ironman menijo zdravniki in športni psihologi?
12:40 NaGlas!: dr. Marina Lukšič Hacin
 • Kaj je vlada zapisala v prvi migracijski strategiji? Čigava skrb so priseljenci? Kako so se zadeve lotili na Švedskem, smo vprašali strokovnjakinjo z Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU prof. dr. Marino Lukšič Hacin. Obiskali smo Ljudsko univerzo na Jesenicah, kjer so v zadnjih dveh letih organizirali praktične jezikovne delavnice za več kot 200 priseljencev. Miklavž Komelj bo v slovenščino prepesnil Gorski venec največjega črnogorskega pesnika Petra Petrovića Njegoša. Kako je črna komedija Leto opice prvič združila filmske producente iz Srbije, Kosova, Makedonije in Slovenije?
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • Tokrat smo se odpravili v Dom pod gorco v Mariboru, kjer se je terapevtski psički Zlati pridružil tudi maček Edi. Obiskali smo živalske člane družine Poček. Spoznavamo simboliko in mite povezane s kozami. Predstavljamo tajske mačke.Vabljeni k ogledu. ozivalih@rtvslo.si
13:50 TV-izložba
 • 0
14:05 Zadnja beseda! - izbor
 • V izboru si oglejte najboljše razprave preteklega tedna. V oddaji "Zadnja beseda!" se sicer vsak ponedeljek in petek za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsakič povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima namreč svoje mnenje. Katera pa bo imela zadnjo besedo?
15:05 Bolnišnica New Amsterdam (I.) (2/22) - ameriška nadaljevanka, ponovitev
 • New amsterdam, 1. sezona, 2. del, 41 min
 • Max se izgovarja na preobilico dela, da se mu ne bi bilo treba soočiti s svojo boleznijo. Frome in Kapoor poskušata pomagati fantu, ki je zaradi vrste zdravil, ki jih jemlje, popolnoma neodziven, toda ukiniti zdravila ni preprosto, če ti nasproti stoji javno šolstvo. Ko dr. Reynolds svoji pacientki prepove, da bi pred operacijo opravila tradicionalni haitijski obred za zaščito, ji začne odpovedovati srce …
15:55 Nova dvajseta (II.): Normalna služba (2/18) - slovenska nadaljevanka, ponovitev
 • 2. sezona, 2. del
 • Marko doma skliče sestanek in sinovom naroči zbiranje podpisov za peticijo proti gradnji sežigalnice. Endi poskuša Bojana spraviti na Zavod za zaposlovanje, da bi dobil izobrazbi primerno službo. Prvi poskus spodleti zaradi Bojčeve neodzivnosti. Šele po Markovem posredovanju akcija uspe. Bojč dejansko dobi službo na železnici, kot kontrolor kart. Daša pošlje prošnjo za delo na spletni klepetalnici za odrasle in službo tudi dobi. Marko je zadovoljen s količino podpisov, za kar gredo v veliki meri zasluge Endiju.
16:30 Na vrtu: V grajskem parku, 5. del - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu! navrtu@rtvslo.si
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Duhovni utrip: Sveti svet ikon, premiera
 • V Mestnem muzeju v Ljubljani smo posneli razstavo ruskih ikon, ki so jih prispevali največja ruska muzeja in galerija: Tretjakovska galerija, Muzej umetnosti v Jaroslavju in Državni zgodovinski in umetnostni muzej v Sergijevem Posadu. Predstavljamo pa vam tudi ikonopisca iz Slovenije. To je oče Mihajlo Jozafat Hardi, župnik grško-katoliške župnije Sv. Cirila in Metoda v Metliki. Po narodnosti je Rusin, rojen v Vojvodini, po duši pa pesnik, pisatelj in predvsem – ikonopisec.
17:35 Alpe-Donava-Jadran, premiera
 • V zadnjih nekaj letih so biologi in raziskovalci ugotovili, da se v slovenske gozdove naseljuje tujerodne vrste. Zavod RS za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije in Zavod Symbiosis so zato pripravili projekt, ki bo zmanjšal negativne vplive invazivnih tujerodnih vrst na biotsko raznovrstnost. Gre za projekt LIFE Artemis, ki bo trajal do konca leta 2020. Bernhard Stöberl se rad potika med drevesi Bavarskega gozda na Zgornjem Pfalškem. Dobro ve, kje lahko najde avtohtoni, divji, tudi odpadni les in rogovile, iz katerih izdeluje izvirno, razgibano pohištvo. Četrt Santi Martiri je v samem osrčju današnjega Trsta, v rimskih časih pa je bila zunaj mesta. Po arheoloških raziskavah in rekonstrukcijah, ki so v zadnjem desetletju potekale na gradbiščih tega območja, si zdaj lažje predstavljamo, kakšno je bilo življenje v rimskem Tergestu. Slikoviti starodavni Nin je prepoznaven tudi zaradi svoje osem kilometrov dolge peščene plaže. Izjemno naravno okolje je kot nalašč za Festival peska, ki so ga letos že petič zapored priredili zadnjo nedeljo v avgustu.
18:00 Ozare, premiera
 • "Zame ni mračnjak nekdo, ki priznava svojo nevednost, temveč tisti, čigar zavest se še ni razvila niti toliko, da bi vedel, da je neveden." (C. Jung) Razmišlja Barbara Kozar.
18:10 Ambienti, ponovitev
 • Tokrat vam v oddaji pokažemo tri primere mladih parov, ki ne le da se jim je dalo … njihove zgodbe ne kažejo zgolj tipične mladostne zagnanosti, ampak so tudi navdih glede premišljenosti načrtovanja, zrelosti izvedbe, jasne bivalne vizije, predvsem pa so dokaz, da mladosti nikakor ne smemo podcenjevati. Ogledali si boste moderno hišo v Murski Soboti, idilično hišo z vrtom na Čekovniku nad Idrijo in izjemno prenovljeno mansardo v staromeščanski stavbi v Mariboru.
18:40 Reaktivčki: Črte iz Nazce, Peru - risanka, premiera
 • Zafrk robotkom ponosno pokaže svojo največjo in najboljšo sliko doslej. Toda robotki niso navdušeni. Pravijo, da so videli že večje in boljše slike: te so v puščavi pri Nazci. Zafrk sklene, da bo tudi on ustvaril svojo sliko v puščavi.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Sobotni dnevnikov izbor
 • V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.
19:25 Utrip
 • Utrip je odmevna, komentatorska tedenska oddaja Informativnega programa. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovna gradiva, ki v drugih oddajah niso dobili prostora. Utrip je postopno postal izrazito avtorska oddaja s subjektivnim pogledom na najpomembnejše dogodke minulega tedna v Sloveniji. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobodo ter z različnimi in inovativnimi pristopi ohranjajo svežino oddaje že več kot 30 let.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Joker, kviz: 16. oddaja
 • Tokrat se bo v boj za 20.000 EUR podal komaj 20-letni Ahac Šimundić iz Radencev, študent medicine in do sedaj najmlajši tekmovalec kviza Joker. Na Televiziji Slovenija ne tekmuje prvič, saj se je pred leti še kot osnovnošolec udeležil Malih sivih celic. Takrat je njegova ekipa zmagala. Za uspeh v Jokerju pa se bo potrudil v družbi svojega cimra Gregorja. En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.
20:50 Kaj dogaja? Z Jonasom
 • V tokratni oddaji Kaj dogaja se ne bomo mogli izogniti klavrni usodi Adrie Airways, kot tudi ne nekaterim govornikom in njihovim domislicam na generalni skupščini ZN. Ta teden so poleg ostalih neumnosti v Sloveniji postavili spomenik Trumpu. Admir Pričko se bo javljal iz Amazonije, Gospa Kljun bo spet natresla rumene novice, v goste pa pride vsestranski podiralec rekordov Nik Škrlec. Mala terasa bo ponovno »letela«.
21:20 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
21:35 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
21:40 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
21:45 Smrt v Sarajevu, film
 • Zadnji film Danisa Tanovića, sicer dobitnika oskarja za film Nikogaršnja zemlja, je bil leta 2016 na festivalu v Berlinu nagrajen s srebrnim medvedom za najboljšo režijo. Zgodba filma se odvije v sarajevskem hotelu, kjer v organizaciji Evropske unije prirejajo svečano večerjo ob stoletnici začetka prve svetovne vojne. Po dolgem času hotel spet polno deluje, vendar pa banka zahteva poravnavo dolgov in zaposleni pripravljajo stavko prav v času, ko prihajajo častni gostje. Če večer propade, bo propadel tudi hotel. Direktor hotela skuša preprečiti stavko s pomočjo mafijca, ki ima v kleti hotela bar s striptizetami, istočasno pa v improviziranem televizijskem studiu na strehi pripravlja poseben program, posvečen stoletnici sarajevskega atentata. Dogajanje prekine neobičajen gost: Gavrilo Princip. Leto produkcije: 2016 Država: Bosna in Hercegovina, Francija Žanr: drama Režija: Danis Tanović Scenarij: Bernard-Henri Lévy (po lastni drami "Hotel Europe"), Danis Tanović Igrajo: Snežana Vidović, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan, Muhamed Hadžović, Jacques Weber
23:15 Volčje krdelo, film
 • The Wolfpack, 2015, dokumentarni, 86 min, IMDb ocena: 7.0
 • Šest bratov družine Angulo in njihova sestra Vosnu so bili14 let zaprti v stanovanje na spodnjem Manhattnu. Kar so vedeli o življenju, so se naučili iz filmov, najljubše prizore pa so, oblečeni v nenavadne kostume, pogosto tudi zaigrali. Poučevala jih je mati. Edini ključ stanovanja je imel oče, ki je njim in materi prepovedal izhod. Vse pa se je spremenilo, ko se je 15-letni Mukunda kljub očetovi prepovedi sprehodil po soseščini. Tedaj so vsi bratje sklenili, da bodo raziskali Manhattan in zunanji svet.

več
Volčje krdelo, film