TV spored TV SLO 1


6. april 2020 - 12. april 2020
06:20 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:25 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Ta suhi škafec pušča...se spomnite te osnovnošolske povedi? Znate uporabljati predloge - kdaj je s/z/ pa z/iz, h/k in na/v? Vse o predlogih in kdaj katerega uporabimo ponovimo v Jezikovnem kotičku. Z nami bo doktorica Mateja Jemec Tomazin z Inštituta Frana Ramovša za slovenski jezik. Nas zdravi januar še drži, zato smo se za ta petek odločili, da bomo kuhali le z zelenjavo. Kuhar Jaka je pripravil odlične recepte, primerne tudi za vegetarijance. Še posebej pa verjamem, da bodo koristni napotki, kako lahko uporabite zelenjavo, ki vam kdaj ostane. Se tudi vi sprašujete, kako čim lepše zložiti rjuho z elastiko? V tretji uri bo čas za novo lekcijo Redoljubice. Tokrat vam pokaže, kako zložiti posteljnino.
10:05 Dober dan
 • Oddaja Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra. V oddaji Dober dan so osrednji gostje fantje iz ansambla Mladi Dolenjci. Predstavili bodo povsem svežo skladbo in zaigrali še uspešnico iz bogatega repertoarja. Gledalci in gledalke bodo izbirali med petimi videospoti, ki jih bodo poklonili svojim najdražjim. Na voljo bodo skupina Zvita feltna, Jan Plestenjak, Coto in Kvatropirci, Klara Jazbec, Manca Špik z Isaacom Palmo ter Neisha. Voditelj je Andrej Hofer.
11:00 TV-izložba
 • 0
11:15 Začnimo znova (20/20) - slovenska nanizanka, ponovitev
 • 1. sezona, 20. del
 • Toni s pomočjo svojih novih življenjskih izkušenj kreira reklamo, s katero dobi povratno vstopnico za svojo staro, odlično službo. Kmalu pa se naveliča uspešnega, a od družine oddaljenega življenja… Z željo po zaključku svoje ravnateljske kariere pa preseneti tudi Betka…
12:00 Skrivnosti človeškega telesa: Učenje - britansko-ameriška dokumentarna serija, ...
 • Človekovo telo je sofisticiran sistem, ki za znanost v marsičem ostaja skrivnost. Tridelna dokumentarna serija z vrhunsko grafiko pokuka človeku pod kožo in prikaže presenetljive biološke procese, ki nam omogočajo rast, preživetje in učenje. 3. del: Učenje V tretjem delu serije Skrivnosti človeškega telesa bomo raziskali, kako nam izkušnje oblikujejo um in telo, medtem ko se iz najbolj nemočnega razvijamo v najbolj zapleteno bitje na Zemlji. Izvedeli bomo, kako pridobivamo veščine, vse od hoje do vožnje s kolesom.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 Tarča: Po odstopu predsednika vlade, ponovitev
 • V Tarčo vabimo vse predsednike parlamentarnih strank. Kdo bo prišel na soočenje z najboljšimi rešitvami za največje izzive slovenske družbe kot so staranje prebivalstva in zdravstvena oskrba? Bomo že izvedeli, ali se bo s tem spopadla nova, tako imenovana desna vlada, ali bomo odšli na nove predčasne volitve?
15:00 Točka preloma: Komunalno blato in energetski načrt, ponovitev
 • Kako bo vlada v odhajanju rešila problem odpadnega blata, ki se že kopiči pri komunalnih podjetjih? Za koliko se bodo zaradi tega še podražile komunalne storitve? Pa tudi o pripravi nacionalnega energetskega in podnebnega načrta. .. .
15:25 Mostovi - Hidak - magazinska informativna oddaja
 • Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma: - elektronikus beteglapok; - a lendvai katasztrófavédelmi központ jelenlegi helyzete; - ülésezett a Šalovci Községi MNÖK; - könyvbemutató a Lendvai Könyvtárban; - hagyományos tollfosztás és tökmagköpesztés Szerdahelyen; - teremíjász verseny Lendván. Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke: - elektronski bolniški listi; - trenutno stanje Centra za zaščito in reševanje Lendava; - zasedal je Svet MSNS Občine Šalovci; - predstavitev publikacij v Knjižnici Lendava; - tradicionalno česanje perja in lupljenje bučnega semena v Središču; - dvoransko lokostrelsko tekmovanje v Lendavi.
15:55 TV-izložba
 • 0
16:10 Dvojčka, vsak na svojem, film
 • To je zgodba o dvojčkih Josien in Matthijs-u. Stara sta dvanajst let in prvič bosta v šolo hodila ločeno: izbrala sta si vsak svojo srednjo šolo. Za dvojčka, ki sta vse svoje življenje preživela skupaj, je to velika sprememba. Še večji izziv pa zanju predstavlja dejstvo, da ne slišita. Do zdaj sta obiskovala šolo namenjeno otrokom s to senzorno oviro, zdaj pa se bosta vsak na svoje vključila v šolo slišečih dijakinj in dijakov. V filmu sledimo dvojčkoma v teh ključnih trenutkih: slovo od stare in prihod v novo šolo...
16:25 Plesna akademija: Vrnitev - avstralska nadaljevanka za mlade, ponovitev
 • Ljubezen s Christianom ugaša. Toda Taro žene naprej predstava, ki jo ustvarjata z Benom. Z njo naj bi nastopila na baletnem festivalu v New Yorku. Med tem se Kat sanje o uspešni igralski karieri razblinjajo. Ker Taro nenadoma sprejmejo v baletni zbor, Ben dobi novega soplesalca. Toda na predstavi ne gre vse po načrtih.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25 Zadnja beseda! - izbor
 • V izboru si oglejte najboljše razprave preteklega tedna. V oddaji "Zadnja beseda!" se sicer vsak ponedeljek in petek za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsakič povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima namreč svoje mnenje. Katera pa bo imela zadnjo besedo?
18:00 Infodrom, premiera
 • V Infodromu predstavljamo mlade, ki se učijo obvladovati stres z uporabo tehnik aikida. V rubriki Podrobno pod lupo pojasnjujemo, zakaj je odstopil premier Marjan Šarec in kaj se bo zgodilo zdaj, iz Londona pa se oglaša novinar Adrijan Bakič in pojasnjuje, kaj se bo zgodilo po izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije. V studiu tudi spletkarimo, Mateja pa se je pozanimala, kaj novega bo letošnje leto prineslo na področju videoiger.
18:10 Bacek Jon: Skupinska slika - risanka, ponovitev
 • Kmet se hoče fotografirati z živalmi, zato naroči Bitzerju, naj jih zbere. A vse hkrati ne morejo biti pri miru in Bitzer ugotovi, da Jona ni na posnetku.
18:15 Frfra in Cufek: Omara strahov - risanka, ponovitev
 • Velika kredenca postane omara strahov, kjer strašijo duhovi iz robčkov, in klaviatura, ki igra sama.
18:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Šaljivci 2019, 10 let delovanja ansambla, 2. del
 • Štajerski ansambel Šaljivci praznuje 10 let glasbenega delovanja. Na jubilejnem koncertu sodelujejo številni priznani narodno-zabavni ansambli. Igrajo in pojejo naslednji glasbeni prijatelji: Godba na pihala Ruše, Nemir, Vražji muzikanti, Naveza, Slovenski zvoki, Mladi Dolenjci, Zaka' pa ne, Nejc Kralj, Spev in Pajdaši. Moderator koncerta je Andrej Hofer.
21:30 Glasbeni pozdrav
 • Izbrali smo najboljše ansamble s koncerta v mariborski Dvorani Tabor. Slišali bomo Mirana Rudana, skupino Bepop, ansambel Banovšek, Manco Špik, Isaaca Palmo, ansambel Jureta Zajca z Anjo Zajc ter Čudežna polja.
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:05 Kinoteka: Okus riža z zelenim čajem, film
 • The Flavor of Green Tea Over Rice, 1952, drama, 116 min, IMDb ocena: 7.8
 • Cikel japonskega filma: Jasudžiro Ozu. Preprosta Ozujeva drama o krizi poročene ženske. Taeko je urbana ženska, ki živi v visoki družbi Tokia v 50. letih in se rada zabava. V sebi pa je nesrečna, ujeta v zakon s pustim poslovnežem. Prepričana, da živi v nekakšnem usodnem pomanjkanju, goji tihe zamere do moža, ki je do nje nenavadno spravljiv in prizanesljiv. Njena nečakinja Secuko je odločena, da se ogne tetini nesrečni usodi in se upre tradicionalni dogovorjeni poroki. Neke noči Taeko spremeni pogled na svoj zakon. Ob preprostem polnočnem obroku, ko mož in žena v sili jesta riž z zelenim čajem, Taeko v možu spregleda prijaznega možakarja in takoj začuti obžalovanje, da se je vedla kot neukročena trmoglavka. Tukajšnji srečni konec je za Ozujev opus nenavaden, saj se zavzema za konvencionalni tip partnerske zveze. Kljub temu ni mogoče spregledati modernega kritičnega pogleda na tradicionalno zakonsko zvezo, ki ga v filmu zastopa nečakinjin lik. Izvirni naslov: OČAZUKE NO ADŽI / Japonski film, 1952 / Režija: Jasudžiro Ozu / Scenarij: Kogo Noda, Jasudžiro Ozu / Igrajo: Šin Saburi, Mičijo Kogure, Kodži Curuta Fotografija: Očazuke no adži ©1952/2017 Shochiku Co., Ltd.

več
Kinoteka: Okus riža z zelenim čajem, film