TV spored TV SLO 2


23. oktober 2019 - 29. oktober 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:00 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:50 Mladi virtuozi: Alexander Gadjiev, ponovitev
 • Uživali boste lahko v televizijski vizualizaciji slovenskega pianista Alexandra Gadjieva. Gadjiev (r. 1994 v Gorici) je dobitnik najvišjih priznanj na številnih domačih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Leta 2015 je prejel prvo nagrado in nagrado občinstva na prestižnem tekmovanju Hamamatsu na Japonskem, predsednica žirije tega tekmovanja je bila Marta Argerich. Lepoto in virtuoznost svojega muziciranja bo Gadjiev predstavil z glasbo Chopina in Beethovna. Urednik oddaje je Daniel Celarec, režiser Marjan Kučej.
10:30 Slovenski magazin, ponovitev
 • Bela krajina je dežela tradicije in neokrnjene narave. Sedem alpskih držav se je povezalo v projekt Triple Wood, katerega cilj je promocija lesene gradnje. Ornitolog Tomaž Mihelič je izjemen poznavalec ptic, tudi soavtor novega Atlasa ptic Slovenije. Slikarko Joni Zakonjšek zaznamujejo narava in zenovski dojemanje sveta. Tolminska korita so ena največjih naravnih znamenitosti Posočja. *** In the southeast of Slovenia lies Bela krajina, a very special region with a long tradition, which is partly due to its remoteness from the main transport routes. It boasts a pristine nature as well as a unique and living cultural heritage. Wood has been a traditional building material in the Alpine region for centuries. The international Triple Wood project, which has brought together seven countries from the Alpine region, including Slovenia, was started with the desire to promote good practices in sustainable timber construction. An example of such construction is a tree house in Celje, which has won the European Carbon Smart Communities Award. Ornithologist Tomaž Mihelič is a remarkable expert on birds. He has been involved in numerous bird protection and conservation projects at the national bird watching and research society “DOPPS – Birdlife Slovenia”. One of his most recent and major projects is the latest, Atlas of Birds of Slovenia, of which he is a co-ordinator and co-author. The painter Joni Zakonjšek is characterized by nature and a Zen-like perception of the world. Although her basic motifs are simple, she achieves the desired effect through layers of colour and the play of light. The Tolmin Gorges are one of the biggest natural attractions of Posočje, an area along the Soča River in the west of the country. These picturesque and wild gorges represent the lowest and probably the most beautiful entry point into Triglav National Park.
11:00 Dobro jutro, ponovitev
 • V oddaji Dobro jutro poleg aktualnega pregleda posvetimo pozornost tudi športu. V jezikovnem kotičku pozornost namenjamo frazemom v kretnjah. Le ti predstavljajo vez med jezikovnim in nejezikovnim sporazumevanjem. Z nami bo dr. Matej Meterc z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša. Kurkuma je sorodnica ingverja in prihaja z Daljnega vzhoda. Gre za začimbo, ki oplemeniti tako sladke kot slane jedi. Recepte vam zaupa Boštjan Palčič. Terenska ekipa skupaj z Marijo Merljak obišče tolminsko občino. Tam domuje biserna soška postrv, v pašnih bregovih pa je že kdove kdaj nastala znamenita jed - t'minska frika. Izpolnjevali bomo tudi glasbene želje. Z nami bo jutro lepo!
13:30 Dober dan, ponovitev
 • Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
14:35 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Svetujemo, kako v jesenskih dneh poskrbeti za majhne in poškodovane ježke. Opozarjamo na primerno uporabo antiparazitikov pri mačkah. Predstavljamo pasje enote za odkrivanje zastrupljenih vab. Obiskali smo Bella, predstavnika pasme cane corso in njegovo družino. Spoznavamo zeleno rego. Vabljeni k ogledu. ozivalih@rtvslo.si
15:00 Na vrtu: V grajskem parku, 6. del - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Grajske vrtnarske ekipe so skupaj že nekaj dni, pozna se jim utrujenost in razočaranje nad dežjem, zato se med njimi pojavi nekaj nervoze. Ekipa Grajskega rožnega vrta že zasaja vrtnice. Gre za sorte avstro-ogrskega žlahtnitelja Rudolfa Geschwinda. Kaj jih odlikuje in kako jih oskbovati, bo graščak Matjaž izvedel iz Grajske vrtnarske bukve. Barbara iz ekipe "Počivalškov" se na okrasne trave ne spozna najbolje, tekmovalca iz Grajskih skrivnostnih sekvoj pridno poslušata mentorja.
15:40 Oto Pestner - 40 let, posnetek koncerta iz leta 2008, ponovitev
 • Jubilejni koncert Ota Pestnerja ob njegovi 40-letnici delovanja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ob spremljavi velikega revijskega orkestra, ki sta ga sestavljala Big Band in orkester Academia Sancti Petri pod taktirko dirigenta Marka Hribernika.
18:05 Divjina v srcu (II.) (9/10) - britanska nadaljevanka
 • Wild at heart (ii.), 2. sezona, 9. del, 46 min
 • Du Plessis je siten. Dopolnil je 60 let in rojstnega dneva noče praznovati. Toda Trevanionovi imajo druge načrte in Caroline ga preseneti z zabavo. Danny povabi Dupovega sina Kirka ter dva Du Plessisova prijatelja. Du Plessis pa ni le zoprn, ker se stara. Že dlje časa ga zbada pri srcu, vendar to skriva pred družino. Danny Du Plessisa odpelje v divjino, da z ultrazvokom preverita, ali je stari lev Hobie oplodil levinjo. Fatani, ki vodi Maro, je zaskrbljen. Posel jim ne gre najbolje in na obisk pride njegova šefinja Kenyetta. Fatani je prepričan, da ga bo odpustila. Rosie ga bodri in obljubi, da bo naredila dober vtis na zahtevno šefinjo.
19:00 Nur, film
 • Nur so starši zaradi vojnih razmer poslali k stricu v Slovenijo. Stric je zdravnik in večino časa preživlja v službi. Nur je tako prepuščena sama sebi, osamljena preživlja dneve na okenski polici in se trudi priklicati starše. Nekega dne pri igri Nur po nesreči razlije dragoceno stekleničko rožne vode. Ker bi zadevo popravila, se odpravi iz stanovanja in se zaplete v mnoge dogodivščine, iz katerih pride kot zmagovalka, saj reši situacijo in pridobi novo prijateljico.
19:20 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00 Iz pozabe (III.) (4/6) - britanska nadaljevanka
 • The unforgotten (iii.), 3. sezona, 4. del, 45 min
 • Po izjavi Hollisove bivše žene Mel je Cassie prepričana, da so vsi štirje moški lagali o tem, kje so bili v noči, ko je izginila Hayley. Usmeri se na Peta, o katerem odkrijejo več obremenilnih stvari, med drugim tudi to, da ima policijsko kartoteko. Tudi Timova prva žena vrže sum na svojega bivšega moža, Chrisova odtujena hči pa odkrije očetovo skrivnost. Tudi James nekaj skriva in vsi štirje so osumljenci.
20:55 Ne pozabi, film
 • Remember, 2015, drama, 91 min, IMDb ocena: 7.5
 • Ostarelega Zeva po ženini smrti vse bolj preganjajo mučni spomini na mladost in trpljenje v koncentracijskem taborišču. Ko mu nekdanji sotrpin Max izroči ovojnico z denarjem in dolgim pismom, se Zev odloči, da bo našel Rudyja Kurlanderja, nekdanjega vodjo taborišča, in ga pripeljal pred roko pravice. Prebegli zločinec naj bi pod drugim imenom živel nekje v Ameriki ali Kanadi, zato se Zev odpravi raziskat štiri osebe, ki ustrezajo opisu nekdanjega krvnika. Težavno iskanje dodatno zapletajo boleči spomini na preteklost in šibko zdravje. Kljub vsemu se vztrajno bliža resnici, vendar odgovori morda niso taki, kot bi si jih želel, in dolga pot, na katero se odpravi z mislijo na maščevanje, se bo na cilju sprevrgla v nekaj povsem drugega. Leto produkcije: 2015 Država: Južna Afrika, Kanada, Mehika, Nemčija Žanr: triler Režija: Atom Egoyan Scenarij: Benjamin August Igrajo: Christopher Plummer, Kim Roberts, Amanda Smith, Martin Landau, Henry Czerny

več
Ne pozabi, film
22:30 Televizijski klub: Ljubim te - brezpogojno
 • Pesem Toneta Pavčka pravi: »Svet naokrog je vabljiv in ranljiv, čudno resen in nemalo slovesen. Nekdo se je pravkar rodil in to je najlepša pesem.« In kako zveni ta pesem, ko se rodi ljubezen do otroka, ima srečen in topel zven ali kdaj zazveni tudi gromko in grenko? O Ljubezni do otroka in starševskih vezeh bodo v pogovoru z Ano Tavčar Pirkovič svoje izkušnje delili Helena Blagne, Robert Kranjec in Borut S. Pogačnik.
23:25 Zadnja beseda!, ponovitev
 • V tem tednu smo se spraševale, na kakšen način se modernizacije in optimizacije svojih storitev loteva Pošta Slovenije? V goste prihaja Lea Filipovič, bolje poznana kot Lepa afna. Z vidoblogerko, sicer vzornico mnogih slovenskih najstnic, smo spregovorile o odgovornosti t.i. vplivnežev na družbenih platformah. Na komentatorski stolček pa bo sedla terapevtka in nekdanja redovnica Vida Žabot. Z njo tudi o kvantni teoriji, ki pravi, da preteklost, sedanjost in prihodnost potekajo sočasno.