TV spored TV SLO 2


19. januar 2021 - 25. januar 2021
06:00 Napovedujemo
 • 0
08:35 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:25 Lučka - Pitypang - otroška oddaja, ponovitev
 • Kedves gyerekek, kedves nézőink, ma a Pitypang című gyermekműsorral jelentkezünk. Az adásban ötletes reggeliket készítünk: melegszendvicset, smoothie-t és hagyományos szlovén reggelit, valamint megnézhetitek, hogy mit reggeliznek más országokban. A Frakk, a macskák réme rajzfilmsorozat és a Mekk Elek, az ezermester bábfilmsorozat egy-egy epizódját is levetítjük. Dragi otroci, drage gledalke in gledalci, danes si lahko ogledate otroško oddajo Lučka. V oddaji bomo pripravili domiselne zajtrke: topli sendvič, smuti in tradicionalni slovenski zajtrk, videli boste tudi kaj zajtrkujejo v drugih državah. Predvajali bomo tudi epizodo risanke Frak, strah in trepet mačk in epizodo lutkovnega filma Meketač, mojster za vse.
10:00 Evangeličansko bogoslužje, posnetek iz Murske Sobote
 • Neposredni prenos evangeličanskega bogoslužja iz Murske Sobote. Bogoslužje vodi duhovnik Mitja Andrejek.
10:50 Dobro jutro, ponovitev
 • Imate težave s sklepi in vas skrbi, ali je kaj resnega? Priznani revmatolog svetuje v naši TV ambulanti. Starši včasih obupujejo nad najstniki, ki se šolajo doma, zato terapevta svetujeta vsem, ki se soočajo s takimi situacijami. Pogledamo tudi v svet mode in trendov ter si nadenemo - zimska pokrivala!
12:55 Deskanje na snegu - svetovni pokal: paralelni slalom, tekma mešanih dvojic - preno...
 • Dvodnevni tekmovalni spored deskarjev v paralelnih disciplinah v Bad Gastein se bo zaključil s tekmo mešanih dvojic. Gre za zanimiv format tekmovanja, kjer tekmujejo reprezentančne dvojice, ki jih sestavljata po ena deskarka in en deskar. Na progo se običajno naprej poda deskarka, ko ta prečka ciljno črto, se deskarju na startu odprejo startna vrata in se na progo poda še on.
14:25 Biatlon - svetovni pokal: sprint (M) - prenos iz Oberhofa
 • Biatlonci in biatlonke bodo januarja nastopali zgolj na dveh prizoriščih. Prva dva sklopa tekem bosta v Oberhofu. Drugi teden tekmovanj bodo tekme razpotegnjene od srede do nedelje. Prvi dan bo na sporedu moški sprint, drugi dan pa ženski. Nato sledita dva dneva s štafetnima preizkušnjama, nedelja pa bo rezervirana za 30 najboljših, saj bosta na sporedu tekmi s skupinskim startom.
16:00 Ambienti, ponovitev
 • Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. V prvi oddaji nove sezone razkrijemo, zakaj so vrt v Kamniku poimenovali »vrt milnih mehurčkov«, pokažemo čaroben dom televizijske voditeljice Mojce Mavec in nagrajeno prenovo stare domačije na Goričkem.
16:45 Z Levisonom Woodom po Arabiji: Praznina - potopis, ponovitev
 • Levison raziskuje največjo peščeno puščavo na svetu in v Omanu potuje čez gorovje Dofar. Vstopi v od vojne opustošeni Jemen.
17:55 Judo: svetovni pokal - posnetek iz Dohe
 • Začenja se sezona svetovnega pokala v judu. V Dohi bo na sporedu turnir najboljših na svetovni lestvici. Slovenske barve bodo zastopali Maruša Štangar, Andreja Leški in Vito Dragič.
18:50 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
19:50 Žrebanje Lota
 • LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00 Čarobni trenutki glasbe, Montserrat Caballé v vlogi Norme - nemška glasbena doku...
 • Montserrat Caballé (Barcelona 1933–2018) je bila ena največjih opernih pevk 20. stoletja, mojstrica belkanta, med oboževalci znana kot La Superba – Veličastna. Njena umetniška pot je bila izjemno pestra in bogata, nastopila je z največjimi zvezdami iz sveta klasične in popularne glasbe. Skupno je imela več kot štiri tisoč nastopov. Nepozaben dokaz njenega mojstrstva in sposobnosti pa je posnetek Bellinijeve opere Norma iz leta 1974 z veličastno kuliso dva tisoč let starega antičnega gledališča Orange. Na odru se je iz radostne Montserrat prelevila v Normo, žensko burnega in zapletenega značaja. To je bila ena njenih znamenitih, čarobnih odrskih upodobitev, njen glas je bil prežet s čustvi, njeno petje so opisovali kot nadzemeljsko.
20:55 Moje mnenje: Covid 19 – tretji val
 • Doslej je zaradi virusa covida 19 umrlo 3000 tisoč ljudi. Kako dolgo bodo še umirali? Je cepljenje rešitev – bo varovalo vse? Kdaj bo življenje vsaj nekoliko spet podobno tistemu pred pandemijo? Prihaja tretji val. O tem s strokovnjaki v oddaji MOJE MNENJE. V sredo ob 21-ih na Drugem. Voditeljica: Breda Štivan Bonča.
21:50 Ničevo seme - novozelandska nadaljevanka, ponovitev
 • Simon Lampton živi z ženo in hčerkama v elitni soseski v Aucklandu. Njegov starejši brat Ford ni tako uspešen in začasno živi s Simonovo družino. Brata sta imela težavno mladost. Simon je odraščal pri rejnikih, Ford pa pri očetu, vendar ga je oče zlorabljal. Brata o preteklosti nista veliko govorila, a ko Simon postane osumljenec za umor žene bogatega poslovneža iz soseske, se zamolčani preteklosti ni mogoče izogniti. 1. del: Porodničar Simon Lampton ima na videz popolno življenje. Lepa hiša, žena, dve hčerki in brat. Ko njegovo nekdanjo pacientko in sosedo umorijo, pa ga dohiti preteklost njegove disfunkcionalne primarne družine. Zanj pokaže zanimanje tudi razvpita žena kandidata za novozelandskega premierja. Očitno ga imajo pacientke rade, nekatere še preveč… THE BAD SEED / Nova Zelandija / 2019 scenarij: Sarah Kate-Lynch, Joss King, Michael Beran režija: Helena Brooks, Caroline Bell-Booth, Mike Smith v glavnih vlogah: Matt Minto, Dean O'Gorman, Jodie Hillock, Xavier Horan, Chelsie Preston-Crayford, Madeleine Sami, Zoe Jansson-Bush, Madeleine McCarthy, Vinnie Bennett, Mayen Mehta, Kelson Henderson, Scott Wills
22:35 Prideš z nočjo, film
 • Primarij Matjaž Lunaček je specialist psihiater, ki se ukvarja se s psihoanalitično prakso in uporabo psihoanalize v literaturi in vzgoji. Matjaž Lunaček je študiral primerjalno književnost na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Med letoma 1994 in 2006 se je izobraževal v Rimu v okviru Italijanskega psihoanalitičnega združenja. V fokusu tega psihiatra in tudi pisatelja so pojavi, ki že desetletja delijo slovensko javnost. Njegov lok je jasen in sega od generacijskega spomina do nezavednega, saj oboje opredeljuje Slovence bolj, kot bi si upali priznati. V igrano-dokumentarnem filmu Prideš z nočjo protagonist Matjaž Lunaček preživi nekaj časa kot gost v klavzuri Cistercijanskega samostana v Stični. Osebne refleksije o človeku Zahoda odpošilja v pismih Arthurju Rimbaudu, genialnemu piscu iz druge polovice 19. stoletja. Lunačkov monolog preide v dialog in se v filmskem času razvije v kompleksno antično ljubezen. V pismih se sin Matjaž ozre tudi na usodo pokojnega očeta, akademika Pavla Lunačka, zdravnika, ki je v času narodnoosvobodilnega boja postavil in vodil partizanske bolnišnice v Kočevskem Rogu. Slovenci kot narod nismo doživeli katarze. Je za to dejanje v nas preveč sovraštva? V sebi nosimo preveč nevrotičnih prvin, potlačenih misli? Naš film ne prinese odgovora, ponudi pa način, da drug drugega slišimo. V pijanem čolnu življenja osrednji junak Matjaž Lunaček sprejme tistega, ki pride z nočjo, kot človek človeka, brez ideološkega in političnega nasilja. Scenaristka in režiserka je bila Alma Lapajne.
23:15 Biatlon - svetovni pokal: sprint (M) - posnetek iz Oberhofa
 • Biatlonci in biatlonke bodo januarja nastopali zgolj na dveh prizoriščih. Prva dva sklopa tekem bosta v Oberhofu. Drugi teden tekmovanj bodo tekme razpotegnjene od srede do nedelje. Prvi dan bo na sporedu moški sprint, drugi dan pa ženski. Nato sledita dva dneva s štafetnima preizkušnjama, nedelja pa bo rezervirana za 30 najboljših, saj bosta na sporedu tekmi s skupinskim startom.