TV spored TV SLO 2


20. februar 2020 - 26. februar 2020
06:00 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
07:00 Najboljše jutro
 • Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro! Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
09:10 Vrhunci slovenskih tekem na rokometnem EP, ponovitev
09:35 Alpski magazin
 • Alpski magazin je oddaja, v kateri vas odpeljemo v zakulisje tekem svetovnega pokala. Ne le rezultati, ne samo zmagovalke in zmagovalci, ampak vse zanimive zgodbe, ljudje, kraji. Sezona, ki bo skupaj štela skoraj 90 tekem, prinaša nekaj spektakularnih prizorišč, ogromno smučarskih klasik, zato je tudi zakulisje tako zelo zanimivo.
10:10 Alpsko smučanje - svetovni pokal: smuk (Ž) - prenos iz Banskega
 • Ko so dekleta nazadnje nastopala v Banskem, se je Tina Maze z Anno Veith (takrat še Fenninger) borila za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Takrat je bila na obeh tekmah (alpska kombinacija in superveleslalom) druga. Tokrat je slovensko upanje na dober izid Ilka Štuhec.
11:10 Alpsko smučanje - svetovni pokal: smuk (M) - prenos iz Kitzbühla
 • Pokal Hahnenkamm je nesporni vrhunec moške sezone svetovnega pokala. Avstrijci v Kitzbühel pripeljejo vse, ki v smučanju kaj veljajo, in ustvarijo kuliso za spektakel na sloviti progi Streif. Sobotni smuk vsako leto privabi ogromno gledalcev z vseh koncev sveta. Jubilejni 80. pokal Hahnekamm se bo sicer začel v petek s superveleslalomom in se v nedeljo končal s slalomom na strmini Ganslern, ki je tudi Slovencem v preteklosti že prinesla številne uspehe.
13:00 Biatlon - svetovni pokal: mešana štafeta dvojic - prenos s Pokljuke
 • Pokljuka, ki bo prihodnje leto gostila tekme svetovnega prvenstva, bo tokrat v terminu Antholza. Prav slovensko prizorišče bo generalka pred svetovnim prvenstvom na Južnem Tirolskem. Na pokljuški planoti bodo od četrtka do nedelje nastopili na najdaljših preizkušnjah, na tekmah mešanih štafet, najboljših trideset v obeh konkurencah pa bo nastopilo še na najzanimivejših tekmah – s skupinskima startoma.
14:05 Smučanje prostega sloga - svetovni pokal: smučarski kros - posnetek iz Idreja
 • Idre Fjäll na Švedskem je šesto prizorišče letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu. Tako se začenja druga polovica tekmovanja, v katerem še čakamo na odmevnejši rezultat Filipa Flisarja. Njegova najboljša uvrstitev v sezoni je 12. mesto, v seštevku smučarskega krosa je 21. Na Švedsko ima lepe spomine, februarja 2016 je na tem prizorišču zmagal.
14:45 Biatlon - svetovni pokal: mešana štafeta - prenos s Pokljuke
 • Pokljuka, ki bo prihodnje leto gostila tekme svetovnega prvenstva, bo tokrat v terminu Antholza. Prav slovensko prizorišče bo generalka pred svetovnim prvenstvom na Južnem Tirolskem. Na pokljuški planoti bodo od četrtka do nedelje nastopili na najdaljših preizkušnjah, na tekmah mešanih štafet, najboljših trideset v obeh konkurencah pa bo nastopilo še na najzanimivejših tekmah – s skupinskima startoma.
16:10 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski skoki (M), ekipna tekma - prenos i...
 • V Zakopanah bomo spremljali tretjo ekipno tekmo sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Slovenska reprezentanca je v tej sezoni še brez uvrstitve na oder za zmagovalce. V Zakopanah so se uspeha veselili že dvakrat, leta 2013 in 2014. Favoriti so domačini Poljaki, zmagovalci zadnje tekme v Klingenthalu.
18:05 Rokomet - evropsko prvenstvo: tekma za 3. mesto - prenos iz Stockholma
 • 14. evropsko prvenstvo v rokometu bodo prvič gostile tri države: Avstrija, Norveška in Švedska. Prvič bo na turnirju nastopilo 24 držav, finale bo 26. januarja v Stockholmu. Pred dvema letoma so na Hrvaškem Španci v finalu premagali Švede, tokrat ti na domačem dvorišču upajo na revanšo. V prvem delu so reprezentance razdeljene v šest skupin po štiri, v nadaljevanje se uvrstijo prvo- in drugouvrščene ekipe vsake skupine, ki se potem združijo v dve skupini glavnega dela turnirja. Poleg tekem slovenske reprezentance bomo na TV Slovenija prenašali tudi pomembnejše obračune drugih skupin.
20:25 Deskanje na snegu - svetovni pokal: paralelni slalom - posnetek iz Piancavalla
 • Piancavallo prvič v zgodovini gosti tekme svetovnega pokala v deskanju. So pa tu nekoč že gostovale alpske smučarke (nazadnje leta 1992), tudi kar nekaj tekem v smučanju prostega sloga je bilo tukaj med letoma 1990 in 2000.
21:10 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski skoki (Ž) - posnetek iz Rasnova
 • Po skakalni turneji na Japonskem se najboljše smučarke skakalke na svetu vračajo v Evropo. Naslednja postaja je v Romuniji, v Rasnovu, ki je v zadnjih letih tradicionalen gostitelj tekem za svetovni pokal. Slovenke iz Japonske prihajajo z mešanimi občutki, posebno tekmi v Saporu sta bili nekoliko slabši. Kako bo po vrnitvi v Evropo, si oglejte v neposrednem prenosu. Reporter bo Miha Mišič.
23:00 Zvezdana: Kvantna Vida, ponovitev
 • Zvezdanina gostja je Vida Žabot, nekdanja redovnica, ki je v letu 2001 presenetila z medijsko odmevnim izstopom iz redovniških vrst. Zdaj je srečno poročena, specializirala se je na področju klinične psihologije in raziskuje polje kvantne fizike. »Ko govorimo o energiji, se ne gremo čarovnic. To je čista fizika,« je med drugim povedala Zvezdani v sproščenem večernem pogovoru.
23:50 Lačni Franz, 2010 - posnetek koncerta
 • Vabljeni k ogledu koncerta - v spomin Andreju Pintariču 1957-2020.