TV spored TV SLO 2


11. november 2019 - 17. november 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:50 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
10:35 Slovenski magazin, ponovitev
 • Most na Soči sodi med pomembna evropska arheološka najdišča, posebej bogate so najdbe iz železne dobe. Ostanki rimskega obrambnega sistema Claustra Alpium Iuliarum so največji rimskodobni spomenik na slovenskih tleh. Kombinat arhitekti gradijo arhitekturo v skladu s trajnostnimi načeli. Tiskar Janez Rozman je čuvaj črne umetnosti in srednjeveške kulturne dediščine. Posebnost slovenske kulturne krajine so zidanice, ki zadnja leta odpirajo svoja vrata tudi turistom. *** Most na Soči is one of the most important archaeological sites in Europe. Particularly rich are the finds from the Iron Age, also referred to as “Sveta Lucija Culture”, named after the old name of this settlement. Today, the Cultural and Historical Trail runs through the town, which takes visitors through its three-thousand-year history. Claustra Alpium Iuliarum was an Alpine barrier that protected the late Roman Empire from the barbarians. At its inner borders, the territory of present-day Slovenia was also a part of this defence system. In terms of its importance, it can easily contend with the much more famous Hadrian’s Wall in Britain and the Limes on the Rhine in Germany. In just over a decade, Kombinat Architects have attained a prominent position on the Slovenian architecture scene. They tread carefully into the environment with their projects, not wanting to destroy the balance as they build. At the same time, they look for a new potential in the space that would allow them to apply their knowledge in original ways. Printer Janez Rozman, who calls himself the keeper of the black art, is an expert on the history of printing. He has even produced a replica of Gutenberg’s wooden press, which was used by the inventor of the printing press in 1455 to print the first Bible. The reconstruction of the press is now on display at Bled Castle, while, at his home, master Janez has set up a veritable museum of printing. Slovenia is a wine-producing country divided into three main wine-growing regions. One of them is the Posavje wine-growing area whose specialty are its vineyard cottages, known as zidanice. Most of them can be found in the Dolenjska region. In the recent years, these vineyard cottages have also opened their doors to tourists.
11:00 Dobro jutro, ponovitev
 • Petkova oddaja Dobro jutro bo poskrbela za dober uvod v nov dan. Poleg aktualnih dogodkov preverimo športno dogajanje. Smo istih ali enakih misli? Brala sem isto ali enako knjigo? V jezikovnem kotičku se posvetimo jezikovnim dilemam, svetoval bo Rok Dovjak z Lektorskega društva Slovenije. V kuhinji bo dišalo po jeseni. Kostanj ima številne pozitivne učinke na naše zdravje, zato je okusna in zdrava jesenska popestritev jedilnika. Odlične kuharske recepte bo z nami delil Lojze Čop. Tam dol na ravnem polju sta občini Kidričevo in Starše. V javljanjih bosta Marija Merljak in Monika Tavčar prisluhnili ljudem obeh občin, si ogledali njihove izdelke in pokusili dobrote, ki jih bodo pripravili.
13:45 Dober dan, ponovitev
 • V oddaji bodo nastopili 4 glasbeni gostje. Ti me tako lepo in Sreča je v naju sta skladbi, ki ju bodo zapeli Modrijani, novo skladbo bo predstavila Raiven, naslovno pesem z novega albuma bo zapel Nino Ošlak, govorili pa bomo tudi o 90-tih letih in glasbi, ki smo jo poslušali takrat. Gost bo Miran Rudan z uspešnico Laure ni več. Voditelj je Andrej Hofer.
14:50 Med valovi, ponovitev
 • V oddaji Med valovi smo tokrat obiskali Morsko Biološko postajo v Piranu, ki slavi 50 letnico delovanja. Spoznavali smo delo morskih biologov in drugih raziskovalcev postaje in ugotavljali, v kakšnem stanju je naše morje. Udeležili smo se tudi jadralske regate starodobnih lesenih plovil v Izoli. Na delu pa smo spremljali tudi številne prostovoljce in okoljske aktiviste, ki so ob koncu poletja temeljito očistili obalni pas med Izolo in Strunjanom.
15:30 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Predstavljamo mladiče pasme tornjak, ki so odlični varuhi čred pred zvermi. Obenem pa spoznavamo pasmo, ki ima podobno vlogo v tujini – romunskega karpatskega ovčarja. Opozarjamo na debelost psov, ki vpliva tako na kakovost njihovega življenja, kot na pričakovano življenjsko dobo. Obiskali smo Zavetišče za živali v Mariboru, kjer veliko psov in mačk čaka na svojega človeka in svoj dom. Vabljeni k ogledu. ozivalih@rtvslo.si
15:55 Na vrtu: V grajskem parku, 8. del - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Zadnja dva dneva so grajske vrtnarske ekipe zaključevale delo. Ekipa Grajske mize je z materialom napolnila vseh šest visokih gred, pri sajenju mešanih posevkov pa upoštevala dobre sosede. Zelenim, tako smo jih poimenovali, ker so oblečeni v zelene majice, se pozna utrujenost. Še malo in tudi osem zeliščnih gred bo polnih zdravilnih rastlin. Grede ob grajskem sprehajališču se jeseni obarvajo vijoličasto.
16:35 Migaj z nami
 • Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.
17:00 Divjina v srcu (IV.) (1/10) - britanska nadaljevanka
 • Wild at heart (iv.), 4. sezona, 1. del, 46 min
 • Danny se bori za skrbništvo nad Evanom, Rose pa se odpravlja na razgovor na veterinarsko šolo. Caroline je v Leopardov brlog poslala svojo sestro Georgino, ki gre vsem na živce, najbolj pa Du Plessisu, ki mu teži zaradi pijače. Sosednjo Maro prodajajo in Fatani pove Dupu, da živali trpijo, zato gredo in rešijo slonico in njenega mladička, žal pa slonica kmalu zatem pogine, slončica Tula pa ostane sama. Fatani prepriča Dupa, da lahko priredi zabavo za mamin rojstni dan v Leopardovem brlogu. Sodnik odloči, da se mora Evan vrniti v Veliko Britanijo, Danny pa sklene, da bosta raje pobegnila. scenarij: Ashley Pharoah, Chris Murray, Jack Wiliams, Niall Leonard, Michael Chaplin, Andy Watts režija: Nicholas Laughland, Paul Harrison, Maurice Philips, Nigel Douglas, Andrew Gunn, David Evans, Cilla Ware, Jim O'Hanlon v glavnih vlogah: Stephen Tompkinson, Deon Stewardson, Nomsa Xaba, Thapelo Mokoena, Lucy-Jo Hudson, Hayley Mills, Luke Ward-Wilkinson, Dawn Steele, Olivia Scott-Taylor, Amanda Holden, Martinus van der Berg
18:05 Judo: svetovni pokal - posnetek iz Abu Dabija
 • Sezona svetovnega pokala v judu se počasi končuje. Do konca so še trije turnirji, najprej se bodo najboljši judoisti ustavili v Abu Dabiju. To prizorišče tekme svetovnega pokala neprekinjeno gosti od leta 2009, letos pričakujejo zelo močno konkurenco, saj so se na turnir prijavili kar 603 judoisti in judoistke iz 104 držav. Vrhunce dogajanja z najpomembnejšimi borbami boste lahko spremljali dnevno v enournih posnetkih.
19:10 Rešitev za starejše, film
 • 10- letni Jan iz Kopra, obmorskega mesta v Sloveniji, obožuje robote. Zelo zabavno se mu zdi igrati z njimi, še bolj zanimivo je, če jim sam daješ naloge. Jan posveča ves njegov prosti čas tej dejavnosti. Je del skupine mladih sestavljalcev robotov iz kock, ki se pripravljajo na mednarodno tekmovanje v robotikii, FLL. Poleg tega pa se morajo vedno izkazati še pri dobrodelnem projektu. Letošnji izziv je najti rešitev, ki bi pomagala starejšim ljudem. Razlike med generacijami nenadoma izginejo. V dokumentarnem filmu vidimo, da ti projekti mladim ustvarjalcem/izumiteljem/ približajo generacije svojih staršev ali celo starih staršev.Čeprav so starejši ljudje videti drugačni od otrok, je Jan prepričan, da bo on še vedno mlad po srcu, tudi če bo dosegel visoko starost in imel sive lase. Skoraj tako, kot njihovi dedki in babice, kaj ne? Scenarij in režija: Nina Blažin
19:25 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00 Iz pozabe (III.) (6/6) - britanska nadaljevanka
 • The unforgotten (iii.), 3. sezona, 6. del, 49 min
 • En osumljenec je mrtev, drugi pa v priporu. V njegovem stanovanju je policija našla nekaj predmetov, ki pa niso pripadali Hayley, zato Cassie nadaljuje preiskavo in odkrije osupljive stvari o Timu. Ta se odloči priznati Hayleyjin umor, pa tudi umore več drugih mladih deklet in Cassie je popolnoma pretresena nad njegovim odzivom. Začne se spraševati, ali naj sploh še ostane v svoji službi.
20:55 Krogi, film
 • Film, navdihnjen z resničnim dogodkom, preplete usode ljudi, ki jih je za vedno zaznamovalo junaško dejanje iz preteklosti. Krogi so najbolj nagrajevan srbski film zadnjih let, dobitnik posebne nagrade žirije v Sundanceu, nagrade ekumenske žirije v Berlinu in nagrade občinstva v Sarajevu. Bosna, 1993. Srbski vojak Marko je v družbi prijateljev, ko opazi tri soborce, ki surovo pretepajo muslimanskega civilista Harisa. Marko posreduje in ga reši, a vojaki se spravijo nadenj in ga pretepejo do smrti. Leto 2005. K Harisu, ki si je medtem ustvaril družino v Nemčiji, se v begu pred nasilnim možem zateče Markovo bivše dekle ... V Beogradu se Markov najboljši prijatelj Nebojša, zdaj ugleden kirurg, sooča z dilemo, ko se na njegovi operacijski mizi znajde vodja trojice vojakov ... K Markovemu očetu, ki v Trebinjah gradi cerkev, s prošnjo za delo pristopi mladenič, za katerega se izkaže, da je sin enega izmed morilcev ... Leto produkcije: 2013 Država: Srbija, Slovenija, Nemčija, Francija, Hrvaška Žanr: drama Režija: Srdan Golubović Scenarij: Srđan Koljević, Melina Pota Koljević Igrajo: Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Boris Isaković
22:55 Televizijski klub: Ljubim ga, vendar on ljubi njega
 • Zaljubila sta se, ustvarila družino, dobila otroke. Vendar se je izkazalo, da je on ne ljubi. Ljubi moškega. To je le ena izmed mnogih resničnih zgodb, ki jih piše življenje. Kaj se zgodi v zakonu med žensko in moškim, ko je moški homoseksualec? In kako, če je obratno? Kako se preplete, zaplete in odplete taka ljubezen? V televizijskem klubu odstremo resnično zgodbo in se pogovarjamo na glas. Pogovor bo vodila Ana Tavčar Pirkovič.
23:50 Zadnja beseda!, ponovitev
 • 25. oktobra, na dan suverenosti, bomo govorile kako ohranjati in krepiti nacionalno zavest. V studiu gostimo uniformirane predstavnice Slovenske vojske in Policije, s katerimi bomo podrobneje osvetlile položaj žensk v dveh sicer tradicionalno moških organizacijah. Pa o šolskih uniformah. Bi uvedba slednjih zmanjšala ali le prikrila socialne neenakosti med učenci? Z vami bodo Valentina S. Novak, Milena Miklavčič, Katarina Kresal in Jadranka Juras. Ne zamudite!