TV spored TV SLO 2


27. oktober 2020 - 2. november 2020
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:30 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
10:30 Lučka - Pitypang - otroška oddaja, ponovitev
 • Kedves gyerekek, kedves nézőink, ma a Pitypang című gyermekműsorral jelentkezünk. Az adásból sok mindent megtudhattok a koronavírusról. Megismerhetitek a kézmosás szabályait, és megtanulhattok helyesen kezet mosni. Megnézhetitek azt is, az elősök hogyan kezdték el az idei, a megszokottól eltérő, maszkos iskolaévet. A Kukori és Kotkoda valamint a Frakk című rajzfilmsorozat egy-egy epizódját is levetítjük. Dragi otroci, drage gledalke in gledalci, danes si lahko ogledate otroško oddajo Lučka. V oddaji boste lahko marsikaj izvedeli o koronavirusu. Spoznali boste pravila umivanja rok in se naučili pravilno umiti roke. Ogledali si boste lahko tudi to, kako so prvošolci letošnje drugačno šolsko leto začeli z maskami. Predvajali bomo tudi epizodi risank Kikiri in Kokoda ter Frak.
11:00 Dobro jutro, ponovitev
 • Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev.Zakaj je toliko otrok pri nas predebelih? Kaj lahko naredimo starši? Svetuje pediatrinja. Če vas skrbi izpadanje las ali plešavost, lahko za nasvet vprašate dermatologa. Pravnica pa bo delila nasvete o dedovanju. Gostimo svetovno priznano koreografinjo in plesalko Niko Kljun, z njo bomo pobrskali po družinskem albumu. V modnih nasvetih bo v ospredju večni kos: trenč plašč. Občudovali pa bomo italijansko divo Monico Bellucci, ki danes praznuje rojstni dan.
13:25 Cellofest ansambel, Gal Gjurin, Zala Vidic, Izak Hudnik (A. Vivaldi, F. Schubert, G...
 • Cellofest Ljubljana je edinstven slovenski festival, posvečen violončelu. Na festivalu je nastopil tudi ansambel Cellofest, ki ga sestavlja 12 priznanih slovenskih violončelistov: Karmen Pečar, Maruša Bogataj, Alja Mandič, Jaka Stadler, Tamara Gombač, Jošt Kosmač, Milan Hudnik, Gorazd Strlič, Primož Zalaznik, Nikolaj Sajko, Martin Sikur in Igor Mitrovič. Z ansamblom je nastopil tudi Gal Gjurin trio (Gal Gjurin, Žiga Golob, Jure Maček) . Uživali boste lahko v energični in vrhunski izvedbi glasbe Antonia Vivaldija, Franza Schuberta in Gala Gjurina, ki je prav za to priložnost napisal skladbo z naslovom Za čelom srce. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.
14:15 Vokalna skupina Plamen iz Toronta: Umetniška vodja Marija Ahačič Pollak, gostja ...
 • Za širjenje in ohranjanje slovenskega glasbenega izročila v Kanadi in drugje je ključen nastanek dekliške vokalne skupine Plamen, ki jo je leta 1991 ustanovila Marija Ahačič Pollak. Pod njenim vodstvom je zbor združil mlada dekleta slovenskega rodu in se prvič predstavil v Torontu na slovenski kulturni prireditvi ob priznanju samostojnosti Republike Slovenije. Že 28 let predstavlja izbrane izvedbe slovenskih in tujih pesmi po vsem svetu. Posneli smo nastop v okviru koncertne turneje po Sloveniji.
15:25 Ambienti, ponovitev
 • Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. Skozi prispevke nas v oddaji vodi priljubljeni voditelj Boštjan Romih. V oddaji Ambienti predstavimo: kako je potekalo pleskanje in stilska prenova stopnišča in kopalnice, pokažemo prenovljeno stanovanje ljubitelja in poznavalca sodobnega oblikovanja ter svojevrsten multikulturni center poimenovan Pachamama-Mati Zemlja.
16:15 Vikend paket, ponovitev
 • Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo. V Jožetovo družbo prihajata navihana komentatorja Oriana Girotto in Poskočni Dejan Krajnc. Bernarda gosti športno novinarko Polono Bertoncelj s še svežimi vtisi iz Dirke po Franciji ter Majo Keuc, ki predstavlja tudi svojo novo pesem Trust Issues v spremljavi Vida Turice. Poskočni v kombinaciji s plesnimi Kingstoni nas bodo na noge spravili s pesmijo Zafrkavam se. Odlično zabavo vam želimo v novih rubrikah Modrostniki, SMS, Izziv: rapanje in novem avanturističnem vikend izletu v družbi Maje Pinterič in Lovra Prešička.
17:50 Polmesec nad planikami, film
 • "Polmesec na planikami" je dokumentarni film o prvi džamiji v Alpah, ki je bila leta 1916 zgrajena v slovenskem Logu pod Mangartom. Džamijo so zgradili bošnjaški vojaki na Soški fronti, ki so se borili na strani Avstro Ogrske in predstavlja edinstven primer islamske arhitekture v alpskem prostoru. Film vleče paralele in refleksije s sedanjim časom, z Bošnjaki, ki so se preselili v Slovenijo iz ekonomskih razlogov in njihovimi 30 letnimi napori, da bi zgradili džamijo v Ljubljani, kar se je 2019 končno tudi realiziralo. Film sooča različne strani - slovensko, bošnjaško in italijansko ter nas vodi od Bosne in Hercegovine preko Jesenic do vrhov Julijskih Alp nad Sočo.
18:45 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
19:50 Žrebanje Lota
 • LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:05 Lebdenje, baletna zgodba Rut Vavpotič, film
 • Film pripoveduje zgodbo o prvi slovenski koreografki Rut Vavpotič. Rodila se je 2. marca 1908 v Idriji učiteljici baleta Marženi Pešan, ki je bila češkega rodu in akademskemu slikarju in scenografu Ivanu Vavpotiču. Ime je dobila po slavni ameriški plesalki Ruth St. Denis. Svojo baletno kariero je pričela kot dvanajstletna deklica leta 1920 v Ljubljani, v novoustanovljenem slovenskem poklicnem baletnem ansamblu. Leta 1924, s šestnajstimi leti, je predstavila svoj prvi solistični recital, nato pa je leta 1924 odšla na izobraževanje v Pariz. Po končanem šolanju je delala z različnimi svetovno znanimi koreografi: z Michaelom Fokinom, Kurtom Joosom in Bronislavo Nižinsko, plesala je s pomembnimi solisti in sodelovala v baletnih ansamblih: Skupina Korobok, Opera Russe a Paris, Ballets de Mme Ida Rubinstein, Skupina Bronislave Nižinske, Les Balletts d’Epstein, Ballet de Mme Wronska. Rut Vavpotič sta v filmu upodobili balerina Ana Klašnja in igralka Aleksandra Balmazovič, njenega očeta Ivana Vavpotiča pa Brane Grubar. Čas, v katerem je plesala in ustvarjala, osvetljujejo strokovnjaki Milček Komelj, Danica Dolinar, Tea Rogelj, Štefan Vevar in Benjamin Virc ter Rutina prijateljica Živa Ogrin. Urednica Danica Dolinar, direktor fotografije Jure Nemec, montaža Zlatjan Čučkov, scenarij in režija Marta Frelih.
21:10 Moje mnenje: Ameriške predsedniške volitve
 • Nekaj tednov nas loči od ameriških predsedniških volitev. Objektivno gre za enega najpomembnejših političnih dogodkov za Združene države, prav tako, če si to priznamo ali ne, pa tudi za preostali svet. Vedno znova, ko dan kasneje zjutraj prižgemo radio ali morda že v postelji poškilimo na pametni telefon, nas v bistvu zanima le eno: kdo je zmagovalec? Si bo predsednik Trump, ki je pred štirimi leti pretresel politično, strokovno in medijsko javnost, uspel izboriti še štiri leta v Beli hiši? Njegov izzivalec, demokratski veteran Joe Biden, po veliki večini anket vodi, a kdo bi po fiasku agencij za merjenje utripa ameriške javnosti pred štirimi leti še slepo verjel njihovim napovedim? V studio Mojega mnenja smo povabili štiri kompetentne sogovornike, poznavalce Združenih držav, ki sicer seveda ne bodo razkrili, kdo bo zmagovalec, bodo pa s svojimi znanjem, izkušnjami in analizami zagotovo odgovorili na nekaj vprašanj, da bomo morda četrtega novembra zjutraj malo manj presenečeni. Gostje Mojega mnenja so: nekdanja dopisnica televizije POP iz ZDA Nataša Briški, nekdanji dopisnik nacionalne televizije iz ZDA Uroš Lipušček, učitelj na Filozofski fakulteti v Ljubljani Boštjan Rogelj in zgodovinar Luka Lisjak Gabrijelčič. Voditelj: Edvard Žitnik.
22:00 Tujca - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • Jonah in David iščeta Lau. Kmalu posumita, da je v izginotje vpletena Sally, ki sprva ničesar ne prizna, naposled pa le razkrije Meganino zgodbo. Pred dvajsetimi leti jo je Šo posilil in Lau je njegova hči. Sally in konzul sta Megan pregovorila, da je Šoja soočila s posledicami njegovih dejanj, a sta imela pri tem svojo računico. Šo je Megan nato plačal za molk, a jo je dal pozneje ubiti. Ubiti pa namerava tudi Lau.
22:50 Pozdrav domovini, film
 • Če hočemo izvedeti, ali je nekaj resnično, se vprašamo ali to lahko trpi. Trpijo tisti, ki so zamolčani, in to so pošteni mali ljudje. Živimo v času, ko delo ni več vrednota in pohlep ni eden od smrtnih grehov. Država ne more trpeti, tudi denarna valuta, ko izgublja vrednost, ne trpi. Trpijo ljudje, zamolčani mali ljudje. Gospodarica kmetije, steklopihalec v steklarni, vodja proizvodnje v tovarni žganega apna in rudarja v rudniku, so junaki svojih življenj. So protagonisti brez političnih uniform ter pripovedovalci dokumentarnega filma, ki angažirano sporoča, da nihče nima pravice sočloveku odvzeti dostojanstva. Odrasli živimo od svojega dela, kar je bistveno za našo samopodobo. Država, ki ovrednoti človeško delo kot strošek, pa je kratkega daha v zgodbi o uspehu. Domovina pozdravljajo te Slovenke in Slovenci, ki te imajo radi, tisti, ki še vedno sanjajo, da jih ne bi pogoltnila sivina dneva, tisti, ki ti darujejo svoja sonca.
23:45 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.