TV spored TV SLO 3


5. julij 2020 - 11. julij 2020
08:00 Novinarska konferenca ministra za zdravje Tomaža Gantarja o obrazcih glede zdravljenja oskrbovancev...
08:10 Novinarska konferenca ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja o obrazcih glede zdravljenja oskrbovan...
08:15 Novinarska konferenca direktorja Klinike Golnik Aleša Rozmana (626, 2020)
08:30 Poročila, ponovitev
08:40 Odkrito od parlamenta do kolesarjev (154, 2020), ponovitev
09:25 Poročila, ponovitev
09:35 DZ Dnevno: Govora predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika vlade Janeza Janše po spomins...
10:00 2. Konferenca ob svetovnem dnevu varstva hrane 2020 - prenos
12:10 Intervju: Darja Groznik, ponovitev
 • Varčevalni ukrepi, običajna posledica gospodarskih kriz, najbolj prizadenejo predvsem ranljive skupine, kot so otroci, že leta opozarjajo zaščitniki pravic otrok. Ni še celovite slike, so pa opozorila na to, kako bo pandemija vplivala na dobrobit otrok. O vsem tem bi morali govoriti in nato tudi ukrepati bistveno bolj zavzeto, meni tokratna gostja oddaje Intervju, to je Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, organizacije, ki že skoraj sedem desetletij skrbi, da bi bilo vsem otrokom čim bolje. Z Darjo Groznik se bo pogovarjala Ksenija Horvat.
13:00 2. Konferenca ob svetovnem dnevu varstva hrane 2020 - prenos
15:30 16. redna seja Odbora za pravosodje, 3. 6. 2020 - posnetek, ponovitev
 • Dnevni red seje: 1. Predlog zakona o spremembi Kazenskega zakonika (KZ-1G), druga obravnava 2. Razno
17:30 Poročila ob petih, ponovitev
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:50 Danes
20:00 Dnevnik s slovenskim znakovnim jezikom
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
20:30 Slovenska kronika s slovenskim znakovnim jezikom
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
20:45 Šport s slovenskim znakovnim jezikom
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
20:50 Vreme s slovenskim znakovnim jezikom
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
21:00 Na tretjem ...: Intervju z varuhinjo gledalcev in poslušalcev Ilinko Todorovski (1...
 • Tokratna gostja oddaje Na tretjem ... je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski. Z njo smo se pogovarjali predvsem o burnih prvih mesecih letošnjega leta, ko se je vseobsežna epidemija poznala tudi pri zelo številnih odzivih gledalcev in poslušalcev na programe RTV Slovenija. K množičnemu odzivu so poleg epidemije covida-19 pripomogle tudi politične spremembe v državi oz. zamenjava vlade.
21:50 Danes
 • 0
22:00 Tednik, ponovitev
 • Medtem ko so vojaška letala preletavala bolnišnice v znak podpore zdravstvenim delavcem, ti še vedno niso dobili izplačanega celotnega dodatka za delo v kriznih razmerah. Kaj to pove o odnosu države do javnega zdravstva? Kako je mogoče, da se po naših gozdovih zbirajo in urijo uniformirane skupine moških, ki po lastnih navedbah celo nadzorujejo državno mejo? Zakaj politika, kljub številnim opozorilom o nevarnosti paravojaških formacij, ne sprejme ustrezne zakonodaje? Uradno na čakanju, v resnici na delovnem mestu, fiktivno izplačevanje kriznega dodatka, siljenje v podpis sporazumne odpovedi delovnega razmerja. Sindikati opažajo več kot 50-odstoten porast kršitev delavskih pravic v času epidemije.
23:00 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
23:30 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
23:55 Primorska kronika
 • Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.