TV spored HTV 2


25. januar 2022 - 31. januar 2022
11:24 Mjesto koje zovem dom (6), serija (12) (9/10)
 • A place to call home 6
 • Četiri mjeseca poslije zabave kod Prudence Jack i dalje ne razgovara s Carolyn. Sarah odluči da mora nešto poduzeti. Olivia se vraća s Rivijere s neočekivanim vijestima.
 • Igrajo: Marta Dusseldorp (Sarah Bligh), Noni Hazlehurst (Elizabeth Bligh), Brett Climo (George Bligh), Abby Earl (Anna Bligh), David Berry (James Bligh), Arianwen Parkes-Lockwood (Olivia Bligh), Craig Hall (Jack Duncan), Sara Wiseman (Carolyn Duncan), Frankie J Holden (Roy Briggs), Deborah Kennedy (Doris Collins), Tim Draxl (Henry Fox), Dominic Allburn (Harry Polson), Conrad Coleby (Matthew Goddard), Clodagh Crowe (Dawn Briggs)
12:14 Istina ili mit: Plivanje odmah nakon obroka dovodi do grčeva (30/60)
 • Serija od 60 kratkih emisija koje pobijaju/potvrđuju mitove, tj. sve ono što često prihvaćamo bez propitkivanja.
12:23 Prirodni raj - nepripitomljeni planet: Namib - Obala kostura i unutrašnjost, dokum...
 • GrenzflÜsse in europa / europe's border rivers
 • Na samom sjeveru Europe rijeka Tana razdvaja Finsku i Norvešku. To je udaljen prirodni raj koji se skriva ispod snijega i leda tijekom osam mjeseci u godini. Ljeti se tuljani i rijetke vrste ptica natječu za najbolja mjesta na pješčanim sprudovima u njezinoj delti.
13:21 Sve zbog ljubavi, američki film (2017.)
 • All for love, 2017
 • Romantična komedija. Nakon što je u svom zadnjem ljubavnom romanu napisala hrpu gluposti o vatrogascima, Joina urednica Diana inzistira da provede dva tjedna u kampu za obuku mornaričkih specijalnih postrojbi kako bi istraživala za svoj novi roman, a instruktor će joj biti Dianin zgodni mlađi brat.
 • Igrajo: Sara Rue, Steve Bacic, Teryl Rothery, Režija: Lee Friedlander
14:49 Kamo za vikend (1): Putevima konja (2/12)
 • U drugoj epizodi krećemo putovima konja. Tridesetak kilometara od Zagreba nalaze se 100 kilometara duge jahačke staze koje okružuju prostrane livade i prekrasne šume. Dušan Bućan i Sara Hdagha posjetit će općinu Orle i raj za sve konjoljupce - Konjički centar Miklin.
15:05 Novo ruho stare kuće (3), dokumentarna serija (1/8) (R)
 • Ugly house to lovely house 3
 • George Clarke preuređuje neke od najružnijih kuća u Britaniji uz pomoć vodećih engleskih arhitekata. Pokazat će nam kako moderno urediti dom s malo novca i dokazati da vrhunski dizajn ne mora stajati cijelo bogatstvo. --- U lijepom mjestašcu Claverdon u Warwickshireu, Steveova i Celineina zapuštena alpska kuća iz 1960-ih prava je sramota. Stara više od 50 godina i neodržavana, ova se kuća u kojoj vrijeme kao da je stalo, sva raspada. Da bi je malo osuvremenio i učinio podobnom za život peteročlane obitelji, George Clarke potraži pomoć inovativnog arhitekta Graemea Williamsona.
16:00 Regionalni dnevnik
 • Ekipe HTV-a iz svih hrvatskih županija u 40 minuta donose najzanimljivije aktualne događaje i priče iz cijele zemlje. Regionalna vremenska prognoza za Slavoniju, sjeverozapadnu Hrvatsku, Liku, Gorski kotar te sjeverni, srednji i južni Jadran.
16:44 Snježne mačke i ja, dokumentarni film (1/2) (R)
 • Snow cats and me
 • Snimatelj divljih životinja Gordon Buchanan pridružit će se ruskim stručnjacima za velike mačke koji spašavaju risove iz zatočeništva i vraćaju ih u divljinu. U ovoj snježnoj pustolovini koja slavi čudesnu snagu prirode upoznat ćemo ruske znanstvenike koji spašavaju risove od trgovaca krznom i ljudi koji ih drže kao kućne ljubimce. Gordon će im pomoći da ih rehabilitiraju i vrate u divljinu. Na tom putovanju punom emocija naučit će ih kako opstati u šumi, kako izbjeći ljude i loviti plijen. Vidjet ćemo kako će se Gordon približiti ovim karizmatičnim velikim mačkama, proživjeti s njima svaki napet i dirljiv trenutak - sve do trijumfalnog povratka u prirodu. 1. epizoda Gordon Buchanan i biolog Viktor Lukarevski u snježnoj Rusiji rehabilitiraju dva para risova koji su godinama živjeli u zatočeništvu. U divljini su risovi snažni i okretni grabežljivci, no plahi su i rijetko se mogu vidjeti. Koška i Mijas došli su na svijet u divljini, ali trgovac krznom zatvorio ih je u mali kavez, uzimao im mačiće i prodavao ih. Na slobodi su dobili još dva prelijepa mačića. Brijansk i Daša žrtve su trgovaca kućnim ljubimcima i nikad nisu vidjeli divljinu. Doktor Lukarevski želi tim risovima omogućiti novi život u prirodnom staništu. Hoće li im nakon godina provedenih u zatočeništvu proraditi nagon za opstanak?
17:40 Stipe u gostima (6), humoristična serija (14/20)
 • Badnjak je i po cijelom gradu vlada blagdansko uzbuđenje. Laninu užurbanost i potrošačku groznicu Stipe i Ive teško uspijevaju slijediti, a ponajviše otpora oko priprema pruža Stipe. Sve mu ide na živce, ljuti ga nepotrebno trošenje novca na poklone u vrijeme koje on iz mladosti pamti kao vrijeme skromne kontemplacije, drugačijih običaja i općenito boljeg odnosa prema starijima.
 • Igrajo: Filip Radoš, Suzana Nikolić, Vedran Mlikota, Lela Margitić, Hrvoje Kečkeš, Režija: Ištvan Filaković
18:14 Idemo na zapad (1/5)
 • U prvoj emisiji - priča o Kanađanki i Amerikancu koji su zbog bolje kvalitete života odlučili živjeti u Francuskoj. Sigurnost za obitelj, lakša komunikacija s ljudima, kultura, umjetnost, uz vrhunsku gastronomiju, razlog su što europski kontinent nakon stoljeća iseljavanja opet postaje najpoželjnije mjesto za život. Čut ćemo intervju s najmlađim matadorom i vidjeti snimke dok ubija svog prvog bika. Posjetit ćemo i Lourdes, Pau-Orthez, plaže na Atlantiku, Bilbao i Santander. Emisija je snimljena 2004. godine. Urednik i voditelj: Goran Milić
18:47 Kamo za vikend (1): Putevima konja (2/12)
 • U drugoj epizodi krećemo putovima konja. Tridesetak kilometara od Zagreba nalaze se 100 kilometara duge jahačke staze koje okružuju prostrane livade i prekrasne šume. Dušan Bućan i Sara Hdagha posjetit će općinu Orle i raj za sve konjoljupce - Konjički centar Miklin.
18:57 Istina ili mit: Plivanje odmah nakon obroka dovodi do grčeva (30/60)
 • Serija od 60 kratkih emisija koje pobijaju/potvrđuju mitove, tj. sve ono što često prihvaćamo bez propitkivanja.
19:06 Ernest i Celestina, crtana serija (10/26)
 • Ernest et cÉlestine
 • Ernest slučajno susreće starog prijatelja Leona s kojim je u mladosti svirao. Leon inzistira da Ernest opet krene s njim na turneju, ali što će Celestina bez Ernesta?
19:19 Priče iz kućice na drvetu, crtana serija (15/26) (R)
 • Pridružite se četirima prijateljima u njihovoj kućici na drvetu u kojoj se igraju, razgovaraju, svađaju, razmišljaju, a onda opet igraju. Starija sestra Liza svaki put izvadi slikovnicu koja oslikava osjećaje djece, a kad je otvori, likovi ožive i ulazimo u priču…
19:30 Glazba, glazba...
 • Iz bogatog arhiva Hrvatske televizije vidjet ćemo izvedbe mnogih naših popularnih i nezaboravnih pjesama te gledati zanimljive, kao i rijetko prikazivane nastupe poznatih hrvatskih glazbenika nekad i sad.
20:05 Nogometna groznica: Uspon Premier lige, dokumentarna serija (3/4)
 • Fever pitch: the rise of the premier league
 • Jednim genijalnim potezom David Beckham postaje miljenik nacije. Njegov čudesan gol s gotovo 60 metara, s polovice terena protiv Wimbledona, promijenit će mu život. U ovom nastavku analiziramo uspon nogometaša kao slavne osobe, kroz primjer Beckhama sredinom 1990-ih godina. Bio je pripadnik proslavljenog novog naraštaja nogometaša koji više sliče rock zvijezdama nego nogometašima. Kad je Beckham započeo vezu s Posh Spice Victorijom Adams, par se odmah našao na naslovnicama svih žutih tiskovina. Ali iza svakog Davida Beckhama postoji žrtva koja nema toliko sreće. Keitha Gillespieja zvali su novim Georgeom Bestom, ali njegov put posve se razlikuje od Beckahmova. Bili su prijatelji i članovi Unitedove generacije 1992., koja je idućih deset godina bila okosnica momčadi. Nakon burnog početka u Manchester Unitedu, Gillespieja su smatrali viškom i poslali u suparnički Newcastle United. Iako mu forma nije pala, Gillespie je bio usamljen u nepoznatom gradu i daleko od suigrača iz Manchester Uniteda s kojima je odrastao, pa je utjehu potražio u kladionici. U drugo doba Gillespie bi možda mogao potražiti pomoć, ali ovako se njegova kockarska ovisnost sve više pogoršavala, dok ga na kraju nije razotkrio jedan tabloid. Na terenu su Gillespie i Beckham tražili svoju prvu medalju pobjednika Premier lige. Sezona 1995./1996. završila je dramatičnim obračunom - posljednjeg dana prvenstva prvak će biti Newcastle ili Manchester United.
21:08 Schindlerova lista, američki film (15) (1993.)
 • Schindler's list, 1995
 • Drama. Krakov, Poljska. Oskar Schindler (L. Neeson) pronalazi u Drugom svjetskom ratu savršenu priliku za stjecanje profita. Otvara tvornicu posuđa i zapošljava Židova Itzhaka Sterna (B. Kingsley) kao računovođu, no stravični zločini sunarodnjaka natjeraju ga da promijeni stav prema žrtvama rata. Preobraćeni tvorničar pruža i ostalim radnicima utočište, no kratkotrajnu sigurnost tvornice početkom 1941. prekida otvaranje geta. Dvije godine kasnije geto zamjenjuje okrutna realnost radnog logora, a Schindler dolazi u nemoguć položaj poslovanja s okrutnim upraviteljem logora, pripadnikom SS-a Amonom Göthom (R. Fiennes)... "Schindlerova lista" je potresno svjedočenje o holokaustu. Film je sjajno režiran. Priča o intrigantnom i kompleksnom Nijemcu Oskaru Schindleru izložena je stupnjevitim psihološkim profiliranjem koje je istaklo njegov razvojni put od ratnog profitera do osobe koja je spasila stotine života. Liam Neeson pokazao se savršenim izborom za ulogu snalažljivog tvorničara, a svoju ulogu izvrsno je odglumio i Ralph Fiennes kao SS-ov upravitelj logora Göth. Riječ je o jednom od najimpresivnijih Spielbergovih ostvarenja, iznimno discipliniranom i kvalitetnom filmu koji se može pohvaliti sjajnom crno-bijelom fotografijom snimatelja Janusza Kaminskog (Uhvati me ako možeš, Jerry Maguire) i glazbom slavnog Johna Williamsa (Terminal, JFK). Jedan od producenata filma je i Branko Lustig. Među brojnim Oscarima "Schindlerova lista" osvojila je Oscare za najbolji film (Steven Spielberg, Branko Lustig i Gerald R. Molen), režiju i glazbu. Neki kritičari smatraju da je film mnogo uspjeliji kao potresan prikaz rata i podsjetnik na grozote holokausta nego kao portret Oskara Schindlera, stvarne povijesne osobe. Izašla je i knjiga povjesničara Davida M. Crowea u kojoj on narušava autoritet filmskog Schindlera.
 • Igrajo: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Režija: Steven Spielberg