TV spored HTV 2


20. marec 2023 - 26. marec 2023
14:30 Inspektor George Gently (3), serija (12) (2/2) (R)
 • Inspector george gently 3
 • Napetost raste jer SSSR treba odigrati nogometnu utakmicu u Sunderlandu, a strah od crvenih još je veći jer podmornica treba stići u Jarrow. Policiji najmanje trebaju prosvjednici predvođeni radikalnim studentima sa Sveučilišta Durham dok svi svjetski mediji iščekuju nogometnu utakmicu. No ubojstvo poznatog ljevičara i akademika Frasera Barratta (Emun Elliott), koji je nakon prosvjeda pronađen mrtav u luci, Gentlyja i Bacchusa odvodi na Sveučilište Durham - stari hram znanja koji se pokušava nositi s priljevom studenata iz radničke klase. Seksualna i društvena pobuna posvuda se osjeti u zraku, a mladima i optimističnima te se sile čine neizbježnima i nezaustavljivima. Bacchus je užasnut, ali i fasciniran promiskuitetom i slobodnom ljubavi s kojima se susreće. Gently, ratni veteran, oštroumniji je i shvaća da je emancipacija uvijek dvosjekli mač.
 • Igrajo: Martin Shaw (George Gently), Lee Ingleby (John Bacchus)
16:00 TV Kalendar
 • Dokumentarno-povijesna emisija, emitira se svakodnevno od 1976. godine. Prikazuje važne događaje i obljetnice iz hrvatske i svjetske povijesti.
16:17 What's up Israel, dokumentarna serija (6/6)
 • Kako se u Izraelu odnose prema osobama s invaliditetom, pa i prema Goranu Miliću kojem su u nekim danima snimanja zatrebala kolica? U Haifi smo posjetili najveću atrakciju grada, Bahajske vrtove, i saznali kakva je ta religija podrijetlom iz Irana, a sa sjedištem u Haifi. Saznali smo i što je hutzpa koja je često i model izraelskog ponašanja i stava, koji nekima izgleda kao drskost, a Izraelci ga tumače potrebom današnjeg vremena. Posjetili smo i najveću tržnicu u Jeruzalemu koja je i jedna od najvećih turističkih atrakcija Izraela. Proveli smo jedno popodne s izraelskim vojnicima, a i saznali smo da je Izrael jedan od najvećih uvoznika neobrađenih dijamanata i izvoznika obrađenih te da izvoz dijamanata čini oko 20% ukupnog izraelskog izvoza.
17:15 Znanstveni krugovi
 • U povodu stote godišnjice smrti Dore Pejačević u Muzeju grada Zagreba postavljena je izložba "Dora - Zapis na brezovoj kori". Predstavljenim fotografijama i osobnim predmetima izložba prati život hrvatske skladateljice od djetinjstva pa sve do prerane smrti. Kao i u većini zemalja Sredozemlja, i u Hrvatskoj su posljednjih tridesetak godina zabilježene izraženije promjene klime. Kako to utječe na vinogradarstvo i kako se tomu prilagoditi? Porast infekcija uzrokovanih rezistentnim bakterijama postao je velik problem u bolnicama, osobito nakon ortopedskih kirurških zahvata. Jedno od rješenja tog problema nude znanstvenici okupljeni na projektu AIMed.
17:45 Dom na kvadrat
 • Proljetno izdanje emisije Dom na kvadrat počinje proljetnim čišćenjem i savjetima stručnjakinja o organizaciji životnog prostora. Iako nam cvjetaju proljetnice, njih se sadi u studenom, a zato sada možemo saditi ruže, karanfile, tratinčice i mnoge druge vrste intenzivnih boja. Prvim zrakama sunca počinju snovi o odlasku na obalu zbog čega donosimo priču arhitektice o mediteranskom rustikalnom stilu uređenja interijera, koji je tipičan za naše priobalje.
18:18 Glas domovine
 • U emisiji: koliki je interes za učenje hrvatskog jezika na Masarykovu sveučilištu u češkom Brnu; različitih su profesija, žive na različitim krajevima svijeta - priča o uspješnim ženama hrvatskog podrijetla; ravnateljica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata dobila je priznanje za doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti; u gradišćanskom mjestu Stinjaki predstavljen je digitalni arhiv naselja.
18:47 turizam.hrt
 • U ovotjednoj emisiji istražujemo promjene koje očekuju naše zračne luke i putnike s obzirom na skorašnju primjenu Schengena u zračnom prostoru. Donosimo i najave novih linija u ZL Zadar. Provjeravamo i zašto se neke udruge protive novom Prijedlogu Zakona o pomorskom dobru te što on donosi budućim koncesionarima. Otkrivamo i kako se Hrvatska predstavila na sajmu u Beču gdje je zemlja partner te kako stoje rezervacije za srednju Dalmaciju. Istražujemo i kako je Međimurje postalo četvrtom Zelenom regijom u svijetu... Autorica projekta: Senka Mošnja
19:12 Hit dana
 • U Hitu dana svaki radni dan najnovije s hrvatske glazbene scene. Predstavljamo najnovije pjesme popularne, zabavne i tamburaške pjesme hrvatskih autora i izvođača.
19:19 Povratak života u stari rudnik, dokumentarni film
 • Wildlife's rebirth in the old mine / la jayona, un nuevo mundo enterrado
 • La Jayona je rudnik željeza napušten prije stotinu godina. Divovska klisura od 80 hektara, duboka i do stotinu metara, smatrana je jalovom kamenom pustinjom koja prolazi kroz proces sličan onom koji je zahvatio Zemlju prije više milijuna godina. No u njoj se dogodilo nešto iznimno. Divlje životinje su preuzele ovaj prostor i pretvorile ga u jedinstven ekosustav koji se ubraja među prirodna bogatstva Europe. Njezina mikroklima omogućuje razvoj jedinstvene vegetacije koja je potpuno strana svojem okolišu, a postala je utočište mnogim životinjskim vrstama, od vodozemaca do moćne sove ušare.
20:15 Europa iz zraka (2): Grčka, dokumentarna serija (6/6)
 • Europe from above 2
 • Zračne snimke otkrivaju tajne Grčke i njezinih nepreglednih krajolika gdje se mit i legenda sudaraju s modernim svijetom. Leteće kamere uzdižu se nad planinu Olimp, dom bogova, nad odvažne projekte čišćenja morskog otpada i nad najdublji kanal na svijetu. Otkrivamo novu perspektivu svjetskih poznatih znamenitosti poput Partenona u Ateni i tolosa u Epidauru, drevne građevine s tajnom u podzemlju.
21:10 Misija na Mars, američki film (2000.) (12) (R)
 • Mission to mars, 2000
 • Znanstveno-fantastični film. Međunarodna astronautska ekipa na Marsu pronalazi golemu nakupinu kamenja koja remeti rad svih njihovih uređaja. Uskoro se dogodi neobjašnjiva nesreća u kojoj svi nestanu. Spasilačka ekipa sastavljena je od dobrih prijatelja, Jima (G. Sinise), Woodyja (T. Robbins) i njegove supruge Terri (C. Nielsen) te mladog Phila (J. O'Connell). Kiša mikrometeorita pogađa spasilački brod i astronauti su prisiljeni spašavati se na najradikalniji mogući način - korištenjem orbitirajućeg satelita. Iako se situacija stalno pogoršava, astronauti ne gube nadu. Nekako uspijevaju sletjeti i uskoro se pojavljuju naznake koje bi mogle promijeniti budućnost ljudske rase - naznake izvanzemaljskog života... Iako je redatelj Brian De Palma poznat po eklektičnom stilu i čestim posvetama Alfredu Hitchocku, "Misija na Mars" jedan je od njegovih filmova koji gotovo potpuno pripada glavnoj struji američke kinematografije. Ipak, svaki De Palmin film zanimljiv je zbog iznimne vizualnosti - tako i "Misija na Mars" fascinira prizorima u svemiru u kojima upotreba specijalnih efekata nije iskorištena tek radi spektakularnosti, nego ponajviše za stvaranje napetosti. "Misija na Mars" nastavlja tradiciju "susreta treće vrste", no De Palmu, za razliku od Spielberga, ne zanimaju toliko sitni detalji priprema za susret koliko motiv ljudi u svemiru izloženih pogibelji i potpuno nesigurnih u svoju sudbinu.
 • Igrajo: Gary Sinise, Tim Robbins, Don Cheadle, Connie Nielsen, Jerry O'Connell, Jill Teed, Armin Mueller-Stahl, Režija: Brian De Palma
23:06 Nezaboravljeni (4), serija (12) (5/6) (R)
 • Unforgotten 4
 • Cassie i Sunny ponovno razgovaraju s dvoje osumnjičenika te su blizu tome da saznaju što se dogodilo Walshu. Balcombe vjeruje da je pronašla uzrok smrti. Cassie doživi neočekivani gubitak.
 • Igrajo: Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar
23:56 Nasljednice, francuski film (2021.) (12) (R)
 • Les hÉritiÈres, 2021
 • Drama. Bistra 15-godišnjakinja Sanou kreće u prestižnu parišku srednju školu Henrik IV. Mlada djevojka iz predgrađa Saint-Denisa nađe se u sredini posve različitoj od svega što poznaje. Kako bi joj pomogla da se lakše snađe, školska savjetnica nudi joj smještaj u blizini nove škole i stipendiju. Zauzvrat, Sanou mora pomagati u učenju učenici iz svoje stare škole, 14-godišnjoj Khady, zaluđenoj breakdanceom...
 • Igrajo: Déborah François, Tracy Gotoas, Fanta Kebe, Lucie Dagedet, Režija: Nolwenn Lemesle